SPOTIFY NAJAVIO POVEĆANJE CIJENE PREMIUM PRETPLATE


Najpoznatija glazbena streaming platforma Spotify objavila je u ponedjeljak kako će povisiti cijene Premium pretplate u 50 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska

Prema novom cjeniku, korisnik Spotifyja u Hrvatskoj će platiti Pojedinačni Premium paket 6,49€ umjesto dosadašnjih 5,99€. Za paket Duo, koji uključuje do dva različita korisnika, bit će potrebno izdvojiti 8,99€ umjesto 7,99€, dok je za paket Obitelj, kojeg može koristiti do šest korisnika, potrebno platiti 10,99€ na mjesec (umjesto 9,99€). 

Korisnici plaćene pretplate, koja uključuje streamanje glazbe bez reklama i s uključenim preskakivanjima pjesama na playlistama bez ograničenja, od jučer su počeli dobivati obavijesti uz najavu povećanja nakon mjeseca rujna. 

U objavi na blogu, kompanija Spotify je dodala kako će im "ažuriranje cijene pomoći da nastave nuditi vrijednost fanovima i kreatorima sadržaja na platformi"

Prema podacima koje je objavio Spotify, ovaj digitalni glazbeni servis koristi preko 200 milijuna korisnika koji plaćaju pretplatu. Međutim, od svog lansiranja prije više od desetljeća, Spotify nije povećao cijene plaćene pretplate. 

Potez kompanije Spotify posljednji je u nizu odluka digitalnih glazbenih servisa o povećanju plaćene pretplate. Ranije su podizanje cijene najavili streaming servisi YouTube, TIDAL i Apple Music

Hrvatska diskografska udruga pozdravlja povećanje cijene i vrijednosti glazbe na Spotifyju i ostalih digitalnim glazbenih servisima te vjeruje da će koristi od toga imati svi dionici glazbene industrije.
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt