DIOR L’Or de J’adore


Mirisno zlato 
by Francis Kurkdjian 

Od 2021. kreativni direktor parfemske kuće Dior, Francis Kurkdjian udahnuo je novi život legendarnom J'adoru, koji već 24 godine osvaja žene širom svijeta. Vođen riječima osnivača brenda o poštovanju tradicije i hrabrosti, Kurkdjian je preoblikovao cvjetnu osnovu J'adorea kako bi stvorio l'Or de J'adore – intenzivan, moderan i sofisticiran miris koji sjaji poput čistog zlata 

Dior je poput čarobne zemlje koju treba istražiti i baštine koju treba prigrliti. Upravo to je učinio parfemski mag Francis Kurkdjian. Poput svih onih prije njega, koji su prekrojili Bar sako ili preoblikovali legendarni parfem, skočio je ravno u srce Diora, a J'adore mu je bio kompas. 

Za J'adore, Francis Kurkdjian postao je pravi tragač za zlatom! S poštovanjem, odlučnošću i vizijom, vođen riječima Christiana Diora: "Poštuj tradiciju, ali budi hrabar", stajao je pred ikonskim klasikom koji utjelovljuje luksuz, ženstvenost i avanturistički duh Diora. I odvažio se dati mu svoj neponovljivi pečat, suvremenu snagu i sofisticiranost. 

Odlučio je zaroniti u srce cvjetnog buketa J'adorea, esenciju njegove složene formule i dati joj vlastiti konceptualni "dodir". Kao zlato koje se tali na najvišim temperaturama kako bi zadržalo najčišću bit, izdvojio je cvijeće, istaknuvši ga i dajući mu novi sjaj. J'adore l’Or postao je l'Or de J'adore. Sjajan i zaokružen, senzualan i opojan – prava čarolija! 


"Christian Dior je uvijek govorio kako njegovi modeli predstavljaju sve žene svijeta. Pod djelovanjem čarolije J'adore parfema, zamislio sam kako postajem gospodar cvijeća – s istom dozom odvažnosti, prefinjenosti i preciznosti koju Dior nosi u svojoj biti. Želio sam premostiti razliku između poznatog J'adorea i blještavog l’Or de J'adore, s naglaskom na njegovoj aromatičnoj biti, oslobođenoj svega nepotrebnog. Cilj mi je bio dati J'adore cvjetnom potpisu moderniji, suvremeniji i univerzalniji karakter. Kao da sam ga osvijetlio novim svjetlom, prikazujući ga kao impresionističko remek-djelo s bezbroj kaleidoskopskih nijansi", otkriva Francis Kurkdjian. 

A da bi ovladao tom raskošnom aromom, Kurkdjian je morao uroniti u formulu i doslovce je ponovno ispisati, i to tako da zadrži najvažnije: senzualnu ružu i moćni jasmin s daškom ljiljana i ljubičice. 

"Pokušao sam 'sažeti' i definirati taj raskošni buket te pronaći novi sklad njegovih dijelova. Naglasio sam nježnije tonove, stvarajući paletu ružičastih i bijelih boja te izdvajajući cvjetove koji blistaju pod suncem. Formula je sada kompaktnija. Na neki način, pojačao sam cvjetne nijanse dajući im senzualnost i teksturu koja podsjeća na tekuće zlato. J'adore je zaobljen i privlačan, poput golog ženskog ramena. L’Or de J’adore, to su svi njegovi cvjetovi", zaključuje slavni dizajner. 


Dragocjena amfora optočena tekućim zlatom 

Dobro poznata J’adore bočica u obliku suze, koju je 1999. godine dizajnirao Hervé Van der Straeten, postala je kolekcionarski primjerak koji uvijek želite imati pri ruci. Sva u zavodljivim oblinama, legendarna silueta amfore dobila je novo ruho ukrašeno dragocjenim materijalima. Njezina je ogrlica promijenjena i transformirana u tekuće zlato koje obavija staklo u skladu s nježnim cvjetnim buketom. Kao profinjeni "finish", prozirni poklopac poput talismana čuva staklena perla. 

Charlize Theron oličenje moćne Dior žene 

U kampanji predivna Charlize Theron blista od ženstvenosti, grleći slavnu bocu. Ona je oličenje moćne i smirene žene koju J'adore slavi. Okupana zlatnom svjetlošću zlata, Charlize Theron zrači ženstvenošću. I pobjedonosno u naručju drži legendarnu amforu obogaćenu novim, tekućim zlatom. Prelijepa, ona utjelovljuje duh J'adorea jednakom snagom i sjajem. Odjenula je haljinu što ju je posebno za nju dizajnirala Maria Grazia Chiuri, koja otkriva senzualnu golu kožu. Ne treba joj nakit jer je dragocjeno zlato u njezinu parfemu. 

Limitirana Zlatna ruža Jean-Michela Othoniela 

Uz umjetnika Jean-Michela Othoniela, predstavljena je specijalna J'adore amfora nazvana "Zlatna ruža". Bočica lebdi na srcu otvorenog cvijeta, okružena zlatnim perlama. Othoniel je dizajnirao i raskošnu cvjetnu kutiju za ovaj miris, stvorivši pravo umjetničko remek-djelo! Inspiriran svakodnevicom, cvijećem i mirisima, zamislio je bočicu ukrašenu zlatom, s perlicama koje plešu oko nje. Staklena baza puna je i zaobljena, pa je nemoguće uravnotežiti je bez cvijeta koji je čuva. Ukratko, utjelovljuje savršenu simbiozu dragocjene amfore i njene ambalaže. 

Othonielova suradnja s J'adoreom nije samo za muzeje. Pretvorit će je u monumentalnu skulpturu za izložbu u bruklinskom botaničkom vrtu. 

Ukratko, l'Or de J'adore slavi cvijeće, ženstvenost i neprolazni duh brenda! I, parafrazirat ćemo neponovljivog Monsieur Diora, voljet će ga sve žene svijeta!
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt