Na Weekend.16 nagrađeni najuspješniji sudionici inovativnog gastronomskog natjecanja Nuvilab iz Južne Koreje pobjednik FoodTech StartUp natjecanja za 2023.

 U sklopu Weekend.16 dodijeljene su nagrade najuspješnijim sudionicima popularnog FoodTech StartUp Competitiona, a ovogodišnji pobjednik je Nuvilab iz Južne Koreje. Riječ je o natjecanju za startupove čiji je cilj pronalazak novih talenata i kreativnih ideja te podupiranja uspješnih potencijala u svijetu prehrambene i ugostiteljske industrije, dok je najveći fokus usmjeren na osmišljavanje dugoročnih rješenja koja će pomoći u savladavanju suvremenih izazova u globalnoj gastronomskoj zajednici. Iza ovog hvalevrijednog projekta stoje Maistra Hospitality Group, Infobip, Kaufland i agencija Pepermint.

“Kako je naša kompanija krenula rasti, željeli smo se globalno proširiti. Tako smo došli do ovog natjecanja i shvatili da bi to bila odlična prilika za daljnji razvoj našeg poduzeća i za proširenje na europsko tržište”, rekao je pobjednik Aydeen Lee, Global Business Development Manager Nuvilaba, naglašavajući razlog zbog kojeg su se odlučili prijaviti na FoodTech StartUp Competition natjecanje. Pobjedničko rješenje Nuvilaba prati inovativnost, održivost i korištenje napredne tehnologije, a riječ je o proizvodu koji sadrži kamere i skenere pomoću kojih analiziraju ostatke hrane na tanjurima, dok AI obrađuje prikupljene podatke i daje savjete kako smanjiti food waste.

Novost na drugom po redu FoodTech StartUp natjecanju je što su ove godine proglasili još jednog pobjednika zbog velikog interesa malih i regionalnih inovatora. Pobjednik nove kategorije retail je Ruralina, startup iz Splita, čije digitalno rješenje pruža jednostavnu interakciju među ljudima, proizvođačima i organizacijama, omogućuju malim dobavljačima da se razvijaju kroz njihovu platformu.

Nagrade su uručili Tina Turk Lupieri, direktorica ljudskih potencijala, Maistra Hospitality Group i Daniel Štrum, član uprave za nabavu i marketing u Kauflandu, koji su uz moderatoricu Nevenu Rendeli Vejzović, direktoricu Prime Time komunikacije, razgovarali o važnosti ovog natjecanja, postignućima, ali i velikom interesu te porastu broja prijavljenih startupova.

“Jako smo ponosni da je ovo već druga godina FoodTech StarUp Competitiona. Na natjecanje su se prijavili startupovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, naša regija, međutim imali smo startup iz Italije, Indije, Južne Koreje, Sjedinjenih Američkih Država pa čak i s Haitija. Naš doseg više nije regija, nego mi kada imamo nešto zanimljivo postižemo globalni reach i to je nešto fascinantno. Također, ove godine smo imali pravi izazov prilikom odabira pobjednika jer nas je puno inovativnih rješenja oduševilo, rekla je Tina Lupieri.

Ovogodišnje izdanje domaćeg FoodTech StartUp natjecanja započelo je još u svibnju na jednom od vodećih europskih gourmet festivala - Weekend Food Festivalu. Natjecanje okuplja startupove čije djelovanje pripada jednoj od sedam kategorija, uključujući: Agriculture Tech, Food Science, Food Product i Health Coaching, Food & Hospitality services, Food Supply Chain & Retail, Food Delivery i Food Waste. Koncept FoodTech Startup Competition razvijen je po uzoru na globalne trendove, a glavni cilj je pružiti jedinstvenu digitalnu platformu novim, perspektivnim igračima na kulinarskoj sceni u probijanju na svjetsko tržište.

Nakon dodjele nagrada, najavljeno je i novo, treće izdanje Weekend Food Festivala koji će se održati od 19. do 21. travnja 2024. godine u Rovinju zbog kojeg će ovaj šarmantni gradić ponovno postati središte svjetski poznatih chefova, ugostitelja i svih foodija,  te izvor senzacionalnih mirisa i okusa.

Više detalja o FoodTech natjecanju možete pronaći ovdje

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt