NAJBOLJI ZAGREBAČKI OBRTNICI I DIZAJNERI UŽURBANO PRIPREMAJU KREACIJE ZA 88. ZLATNU IGLU


 Nacionalna i sveučilišna knjižnica ove će se godine pretvoriti u prestižnu modnu pistu, kao domaćin 88. Zlatne igle.

Blještavilo kreacija u spoju inovativnosti i tradicije, i ove će godine biti zaštitni znak najboljih zagrebačkih obrtnika i dizajnera koji će se predstaviti na jednoj od najdugovječnijih modnih manifestacija u regiji, u organizaciji Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Uz bok njujorškim, londonskim, milanskim i pariškim pistama, Zagreb će ponosno otvoriti svoju reviju, 03. listopada 2023. godine u 19 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (Ulica Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb). Oni koji neće moći prisustvovati reviji uživo, moći će je pogledati na HRT-u nedjelju, 08.listopada 2023. u 20 sati.

Od Zlatne igle starija je jedino pariška revija, po uzoru na koju je i davne 1835. godine održana prva manifestacija koja promovira zagrebačko obrtništvo i dizajn. U tijeku su užurbane pripreme 15 dizajnera koji će na 88. Zlatnoj igli pokazati što su novog osmislili i kreirali ove godine.

Na manifestaciji će se predstaviti sljedeća zvučna imena iz svijeta mode i dizajna: Alduk, Ivana Jurić design, Mustre modna manufaktura, Krojački obrt Jura, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Katelier design, Petar by Lidija Skočibušić, Etno Mara Marija Milković Pancer, Iva Karačić - modna dizajnerica, Modni salon Dora, Krznarija Sumrak, Muška moda Šabić, DNK dizajn Nada Došen, NIT by Ana Žarković i Salon vjenčanica Ljubav, a pratit će ih Sekcija postolara i Škola za modu i dizajn  (Postolarski obrt Gloria, „a shoo“ by Anita Zannotti Štulec, Cipele Valek i BB SHOES).

Revija se održava pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića i pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Gradske skupštine Grada Zagreba.

Osim dizajnera, svoj kreativni duh pokazat će i Ceh frizera i kozmetičara, floristi, postolari, kišobranari, klobučari i kožna galanterija Udruženja obrtnika Grada Zagreba, a piće večeri bit će  Tanqueray Tonic i Johnnie Walker Blonde Lime.


Noviji Stariji

Obrazac za kontakt