SAJAM NAMJEŠTAJA SLAVI 50. JUBILEJ

SAJAM NAMJEŠTAJA SLAVI 50. JUBILEJ 

ambienta

AMBIENTA, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije ove će godine, od 26. rujna do 1. listopada, napuniti jubilarnih 50 godina, te će po pedeseti put biti nezaobilazna destinacija na kojoj će okupiti sve najbolje s područja proizvodnje namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

U paviljonima 7A, 8A i 9 na 5600 kvadrata izložbenog prostora svoje proizvode i usluge prezentirat će 90 izlagača iz 12 zemalja.

Zemlje sudionice: Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Njemačka, Pakistan, Poljska, Rumunjska, Slovenija.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Snaga i potencijal domaće industrije, uz prezentaciju inozemnih brandova na Ambienti predstavit će se kroz tematske cjeline: Namještaj i unutarnje uređenje, Produkt Dizajn Zona, Opremanje objekata te trendovi uređenja eksterijera.

Bit će prisutni značajni subjekti iz drvno prerađivačke industrije i industrije namještaja, od proizvođača i dizajnera do gospodarstvenika i krajnjih kupaca.

Priču o unutarnjem i vanjskom uređenju, namještaju, dizajnu zaokružujemo sajmom Hotel&Gastroteh, ugostiteljsko-hotelijerskom opremom HoReCa programa, koji se tematski i sadržajno nadovezuje na Ambientu.

Izlagači na Ambienti

INTERIJER COLOR, ŠKERJANC, KAUCH DESIGN, ALEDO NAMJEŠTAJ, HOME CONCEPT,  RATTAN SEDIA, WORKSHOP DREAMS, PANONSKI DRVNI CENTAR KOMPETENCIJA, NULLO CONCEPT, HOCO STABIL, PROKNO, LOKVE, IKS FENSTER, CONCEPT LINE, T.C. POŽGAJ, INTERIJERI SABLJO; JALAMPA, KALEVSKI DIZAJN, SANITEH,  TOP2FLOOR, PEČI KERAMIKA; ROŠTILJ, HABY; LUNOS HRVATSKA; TVORNICA TEKSTILA TRGOVIŠĆE, APPARIS GRUPA (BEACH BAR), TECH GARDEN; STUDIO ELEMENT,…

Sinergija najboljih na tržištu - novi koncept

Ovaj prestižni događaj i ove će godine okupiti renomirane proizvođače namještaja, dizajnere i stručnjake iz industrije. Viša razina izlaganja i primijenjen koncepcijski drugačiji pristup izlaganja bit će prezentiran, uz Ambientu i Hotel&Gastroteh, s našim partnerima ArhiBau.hr i Zagreb Design Week-om te sajmom umjetnina Art Zagreb.

Sinergijski efekt zajedničkog nastupa tijekom 6 dana rezultirat će s 5 događanja na jednom mjestu. Zajedno s našim partnerima, Zagrebački velesajam će otvoriti osam paviljona na više od 18.000 kvadrata.

Spojili smo ugodno s korisnim, očekujte festivalsko ozračje, suvremeni način izlaganja, networking te brojne evente do kasnih večernjih sati, a sve uz odlično pripremljen stručan program, konferencije i izložbe.

Ovako udruženi očekujemo više od 25.000 posjetitelja te vas pozivamo da budete dio najznačajnijeg jesenskog poslovnog događaja u regiji.

Povijest Ambiente

Zagrebački velesajam istovremeno s organizacijom Jesenskog i Proljetnog međunarodnog velesajma, 1969. godine, započeo je s organizacijom specijaliziranih sajamskih priredbi, a koje su se održavale jednom godišnje, neke i bienalno, svake dvije godine. Vrlo brzo zbir ovakvih sajmova dostigao je brojku od dvadesetak specijaliziranih sajmova godišnje. O njihovoj kvaliteti, veličini i dobroj organizaciji najbolje svjedoči činjenica da je vrlo brzo desetak sajmova dobilo status UFI sajma – međunarodno priznatog sajma koji zadovoljava visoke standarde i kriterije sadržaja, opsega i načina izlaganja postavljene od Međunarodne unije sajmova (UFI).

Ambienta se od 1972. do 1987. održavala u sklopu Proljetnog međunarodnog velesajma, od 1988. do 1990. godine izdvojena je kao samostalni sajam namještaja s terminom u svibnju, 1991. godine održana je u sklopu Proljetnog međunarodnog velesajma, a od 1992. godine ustaljen je njezin samostalan termin u listopadu.

Naziv AMBIENTA nosi od 1983. godine. Te je godine u sklopu Proljetnog sajma na Ambienti u Kineskom paviljonu izloženo desetak ogledno opremljenih stanova, a u jesenskom terminu uvedena je podjela priznanja Mobil Optimum, priznanja kvalitete za proizvode s najvišim ocjenama te za cjelokupan marketinški nastup.

HOTEL&GASTROTEH

Za sve profesionalce u HORECA industriji najavljujemo HOTEL & GASTROTEH - sajam opremanja, poslovanja i investicija u turističkoj industriji i ugostiteljstvu.

Sajam HOTEL&GASTROTEH odgovor je na sve veću ponudu noviteta na području turizma i ugostiteljstva naročito po pitanju gradnje, opremanja i moderniziranja ugostiteljskih sadržaja, hotela i apartmana.

Ovaj poslovni sajam pokazat će ono najbolje što se može naći na tržištu: namještaj, opremu, uređaje i inventar, sustave za ekološku obradu otpadnih sirovina, proizvode i sirovine za pekarstvo i slastičarstvo, sredstva za čišćenje i higijenu, digitalne sustave za poslovanje u ovim granama. Također će biti prisutni i izlagači sa gastro pakiranjima prehrambenih proizvoda, te će se na jednom mjestu okupiti ponuda i potražnja ove trenutno najpropulzivnije privredne grane.

Prisutnost lidera iz HORECA industrije na jednom mjestu pružaju priliku za umrežavanje, stvaranje vrijednih poslovnih kontakata i razmjenu iskustava.

Pokrovitelji sajma Hotel&Gastroteh Hrvatska obrtnička komora i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

Novitete iz HORECA industrije predstaviti će u paviljonu 11d ukupno 43 izlagača iz Belgije, Estonije, Finske, Francuske, Irske, Italije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, SAD, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švedske I Hrvatske, a posebno ističemo sljedeće tvrtke:

GASTRO STIL, BLUE CRANE, PESLA, DUMBELL, KOHLANTA, UGO SLAVICA, MONTE CAFE, CWS, SAPORI ITALIANI, VERVITA, TAPESS, HANSA WORLD, SATURO, THE FABRIC, SCORPIO, AG VEBO,IVAGO, TERMO DOM, PAN ASIA, COOPADRIA, CORINTH, HKS SOLUTION, AQUAPHOR, TON, GRIFFON WASTE MANAGEMENT i mnoge druge.

Popratna događanja

Matej Kušević, dizajner interijera i vlasnik studija 'M1st design' organizirat će predavanja na temu "Iza zatvorenih vrata: Razumijevanje i rješavanje problema u dizajnu interijera", a u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem „Profokus“ radionicu  „Design like a PRO“.

Škola za modu i dizajn održat će modnu reviju Zero Waste. Tema revije su skulpturne forme. Škola primijenjene umjetnost i dizajna imat će dvije izložbe, jedna je završnih radova učenika, a druga s izborom radova unikatnog namještaja.

Zajednički popratni program organiziran u parku Zagrebačkog velesajma između paviljona 6 i 8, a posjetitelji će moći uživati u glazbenom i filmskom programu.

Nagradna igra za sve posjetitelje

Svi posjetitelji s kupljenom ulaznicom imaju mogućnost sudjelovanja u bogatoj nagradnoj igri u kojoj sretnike očekuju primjerice vožnja Tulumbusom, usluge projektiranja, uređenja i izmjere prostora, poklon bonovi za npr. parkete, staklene stijene, alu-stolariju, ležaljka, bon za materijal za izradu kamina, tepih za vanjski prostor, stolni usisavač, zidna instalacija od mahovine, pretplate na časopise o uređenju doma, dječja drvena igračka kazalište, madrac, jastuk, itd.

Javno izvlačenje dobitnika održat će se posljednji dan sajma, 1. listopada u 19.00 sati.

RADNO VRIJEME

Radno vrijeme sajma (paviljoni) od 11.00 do 20.00 sati

Radno vrijeme vanjskih događanja je do 24:00 sata

Večer otvorenja (26.9.) paviljoni su otvoreni za javnost od 17.00 do 22.00 sata

Ulaz besplatan na dan otvorenja

Cijene ulaznica (narukvica)

Dnevna ulaznica                                                                                                                      7 eura

Festivalska  ulaznica (za sve dane)                                                                                      25 eura

Grupna ulaznica (grupe veće od 15 djece + 2 gratis za profesore)                                     4 eura

Obiteljska ulaznica (2 odraslih, do 3 djece)                                                                        15 eura

Umirovljenička ulaznica                                                                                                         4 eura

Djeca do 10 godina                                                                                                             besplatno

Press centar

Nalazi se u paviljonu 9 i na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajma. Telefon: 01/6503 524, mail: zv.press@zv.hr

Akreditirani novinari svoje narukvice za slobodan ulaz mogu preuzeti na osnovu prethodne akreditacije putem web stranice Zagrebačkog velesajma na punktu za akreditiranje na ulazu JUG 2 (kod Kongresnog centra Zagrebačkog velesajma).

 

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt