Zeleno je boja ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma

 „Turizam i zelena ulaganja“ tema su ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma, koji je u Termama Tuhelj i Termama Olimia obilježen druženjem zaposlenika i najavama novih 'zelenih' projekata

 Zajedničkim fotografiranjem zaposlenika, veselim druženjem uz mega-tortu i riječima zahvale za predan rad, u Termama Tuhelj i Termama Olimia obilježen je 27. rujna, Svjetski dan turizma, ali i dva desetljeća uspješnog i odgovornog poslovanja u Termama Tuhelj. Ovogodišnji Svjetski dan turizma održava se pod geslom „Turizam i zelena ulaganja“, a Terme Tuhelj su još od 2013. vlasnici certifikata „Sustainable hotel”, koji im je dodijelila Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske kao jednom od prvih „Zelenih hotela” koji svoje poslovanje temelje na načelima energetske učinkovitosti.

Hotel Well**** u Termama Tuhelj svojom je arhitekturom djelomično uvučen u tlo, čime se štedi energija; na većini površina hotela nalaze se zeleni krovovi; staklene površine i fasadni elementi također štede energiju; koristi se pametni sustav za upravljanje sobama, otpad se sortira i zbrinjava, a imaju i vlastito kompostište. Ovo je tek dio dobro uhodanog zelenog standarda koji se primjenjuje u Termama Tuhelj.

Zeleno razmišljaju i u slovenskim Termama Olimia

Hoteli Breza i Sotelia u Termama Olimia lani su tako dobili oznaku Zeleni ključ, vodeći standard izvrsnosti u području ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turističkoj industriji. Ekonomični WC ispirači, perilice posuđa i rublja, pametne sobe, korištenje biorazgradive ili staklene ambalaže, zalijevanje zelenih površina otpadnom bazenskom vodom…, sve su to mali, ali važni koraci koji doprinose održivosti. Tvrtka je upravo završila i investiciju u solarne elektrane - 1,2 MW u Termama Olimia i 1 MW u Termama Tuhelj – a u Tuhelju grade i kotlovnicu na drvnu biomasu.

„Ovim projektima nastavljamo obveze koje smo prije nekog vremena zacrtali u strategiji održivosti naše grupe do 2025. Uz sve zacrtano po pitanju infrastrukture, mišljenja smo da su upravo naši zaposlenici najvažniji predvodnici zelenih promjena. Tako je u planu da svi prođu Zero waste edukaciju, čime će, prije svega sprečavanjem nastanka otpada od hrane, doprinijeti prijelazu na kružno gospodarstvo.“, rekao je Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj.

Direktor je najavio i investiciju u novi Family hotel u Termama Olimia koji će također biti 'zelen'. Hotel će se nalaziti na području iznad ribnjaka, između Aparthotela Rosa i naselja Lipa, kojim će se i funkcionalno zaokružiti kompleks. Naime, novi hotel ponudom će biti povezan s bazenskim kompleksom Family Wellnes Termalija, pa će tako Hotel Sotelia konačno imati predispozicije postati tzv. adults only hotel. Otvaranje ovog novog 'zelenog' hotela je planu je za ljeto 2025.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt