Kako organizacijom prostora postići svoj životni ideal Marie Kondo: Marie Kondo i kurashi kod kuće


Od autorice „Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život“ stigao je vodič koji otkriva kako organizacijom prostora postići svoj životni ideal. 

Nadahnut japanskim konceptom kurashija odnosno „načina života“, „Kurashi kod kuće“ poziva vas da vizualizirate svoj životni ideal od trenutka buđenja pa sve do kraja dana. Marie vas poziva da zamislite kako bi vam život izgledao da se oslobodite svojih ograničenja. Ta vizija bit će vam referentna točka i pomoći će vam u donošenju svjesnih, promišljenih odluka: od toga kako ćete iskoristiti svaki kutak svojega životnog prostora do toga kako ćete iskoristiti svaki trenutak. 

Srž filozofije KonMari nije u tome da se usredotočimo na ono čega se želimo riješiti, nego na ono što želimo zadržati. U ovom nadahnjujućem vizualnom vodiču Marie Kondo vas predivnim fotografijama i jedinstvenim sugestijama potiče da prihvatite ono što volite u svojem životu te da zatim to odrazite u svojem domu, aktivnostima i odnosima, primjerice tako da osmislite miran kutak u kojem ćete moći pisati, svakoga jutra prolazite popis zadataka za taj dan ili odradite opuštajući večernji ritual koji će vas uvesti u miran san. 

Nadahnuti novootkrivenom jasnoćom, raščistit ćete nepotreban nered i početi cijeniti prostorije u kojima se osjeća dobrodošlica, dragocjenosti koje posjedujete i ostale trenutke koji u vama bude iskru radosti. Prijevod na hrvatski potpisuje Irena Jakelić. 


„Kondoina metoda doista vam može promijeniti život... ako joj dopustite.“ – TODAY.com 

„Gđa Kondo svoj manifest pospremanja iznosi kao neka vrsta zen dadilje, istovremeno uvjerljivo i animistički, uz mnogo bodrenja i podrške.“ – The New York Times 

„Vodeći japanski guru pospremanja, princeza-ratnica u boju protiv nereda.“ – The Times (London)

„Nadvladajte sve čime vas život preplavljuje.“ – The Atlantic 

Marie Kondo stručnjakinja je za pospremanje, autorica uspješnice, zvijezda Netflixove hit-emisije Pospremanje s Marie Kondo i osnivačica tvrtke KonMari Media Inc. Predstavljena je u novinama i časopisima New York Times, Wall Street Journal, London Times i Vogue, u emisijama The Late Show with Stephen Colbert i Ellen, a časopis Time proglasio ju je jednom od 100 najutjecajnijih osoba na svijetu. Knjige su joj diljem svijeta prodane u više od 13 milijuna primjeraka.
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt