OPTIKA OCULTO PREDSTAVILA EKSKLUZIVNU KOLEKCIJU BRENDA JACQUES MARIE MAGE U ZAGREBAČKOJ GALERIJI KRANJČAR

Prvi hrvatski trunk show koji je predstavio kolekciju naočala 

Optika Oculto u zagrebačkoj je Galeriji Kranjčar organizirala trunk show na kojem je predstavljena kolekcija naočala luksuznog art brenda Jacques Marie Mage. Ovo je događanje privuklo brojne ljubitelje estetike, a među okupljenima su bili: Ana Tevšić Nauković, Rita Rumora, Borut Mihalić, Mia Kovačić, Lana Puljić, Ana Ivančić i ostali.

Trunk show, u svijetu popularan način predstavljanja ekskluzivnih proizvoda cijenjenih dizajnera, predstavlja umjetničku i prodajnu izložbu dizajnerovih kreacija. Ekskluzivnosti predstavljene kolekcije često se pridoda i ekskluzivna lokacija, kao i ekskluzivna publika. Galerija Kranjčar i postav izložbe "Heat, grief, teeth" umjetnika Matije Čopa ugostili su mala umjetnička djela brenda Jacques Marie Mage i kreirali čarobno okruženje za njihovo predstavljanje.

Dizajn, kvaliteta i majstorska izrada

Kolekcije brenda Jacques Marie Mage inspirirane su kulturama i vremenskim razdobljima, a ističu se svojim dizajnom i kvalitetom izrade. Kako bi stvorili naočale besprijekorne kvalitete, vrhunsku majstorsku izradu kombiniraju sa suvremenim metodama proizvodnje, a svaki par naočala prolazi kroz zahtjevan proces kontrole kvalitete. U njima se isprepliću povijesni motivi, dragocjeni materijali i bezvremenski dizajn pa naočale brenda Jacques Marie Mage dodaju puno osobnosti i stila izgledu onoga tko ih nosi.

Brend Jacques Marie Mage predstavljen je u jesen 2014., a nakon prvih pet godina postalo je jasno da su uspjeli stvoriti kolekcionarske predmete beskompromisnog ukusa i kvalitete te razviti zajednicu entuzijasta i kolekcionara koji su se pridružili u istraživanju povijesti, kulture i tradicije. Brend povezuje luksuz Los Angelesa s inspirativnom zanatskom tradicijom Japana, intelektualnu i umjetničku vertikalu Pariza s prirodnom vitalnošću života među Teton Indijancima.

Kultura izvrsnosti

Spajajući moderan dizajn i neusporedivo majstorstvo, Jacques Marie Mage utjelovljuje besprijekorno proizvedena ograničena izdanja koji poštuju globalnu baštinu umjetnosti i kulture. Kolekcionarski predmeti u malim serijama dizajnirani su kao emocionalna veza između prošlosti i sadašnjosti, a svoju inspiraciju crpe iz velikih zanatskih tradicija, dizajnerskih pokreta i kulturnih revolucija povijesti.

Jacques Marie Mage zauvijek je vjeran inspiraciji američkog Zapada, velikim prerijama i naglašenim planinskim vrhovima i ti se motivi provlače kroz kolekcije. Lansiranjem kolekcije The Last Frontier s elementima koji predstavljaju različite zanatske tradicije američkog Zapada, brend je dosegnuo nove visine izrade i umjetnosti.

Ekskluzivna kolekcija

The Last Frontier IV je ekskluzivna kolekcija naočala brenda Jacques Marie Mage koja spaja visoku kvalitetu izrade s umjetnošću i zrači profinjenom ekstravagancijom. U svojem četvrtom izdanju kolekcija The Last Frontier inspiraciju crpi iz kulturne tradicije američkog Zapada, od izrade nakita i tkanja do plesa i jahanja, a odražava hrabri individualizam i avanturistički duh najistaknutijih pustolova i zabavljača starog Zapada. Kolekcija je proizvedena u maloj seriji i zbog toga teško dobavljiva, ali i cijenjena kao kolekcionarski predmet.

Četvrta i najnovija kolekcija iz ove elegantne i snažne serije naočala dizajnirana je u Los Angelesu i ručno izrađena u Japanu, a spaja Art Deco s bogatstvom simbola američkog Zapada. Svaki je okvir pažljivo izrađen od najkvalitetnijeg biljnog acetata, a elegantne i skulpturalne okvire krase sofisticirani srebrni, zlatni ili tirkizni ukrasi, mjedene strijele i filigranski tkalački motivi inspirirani Chimayo tekstilom.

Umjetnički rad

Dio okvira iz kolekcije ima izvorni amblem mitske ptice thunderbird koji je ukrašen pravim tirkizom, a dio ima novi simbolički motiv ptice thunderbird koji podsjeća na klasični automobilski stil iz sredine stoljeća, dok su neki okviri iz kolekcije ukrašeni minucioznim umjetničkim radom od perlica koje zajedno tvore tkalačke motive. Zanimljivo je da poludragi kamen tirkiz za kolekciju The Last Frontier stiže iz rudnika tirkiza Kingman u Arizoni, poznatog po kamenju prekrasne nebeskoplave boje.

Svaki okvir iz kolekcije The Last Frontier prate ekskluzivna bordo kutija i bordo navlaka za zaštitu od prašine. Poseban dodatak ovoj kolekciji, Last Frontier kit, uključuje višenamjenski etui od kombinacije kože i ručno proizvedene tkanine, dvostranu krpicu u za poliranje i odvijač.

Jacques Marie Mage u Hrvatskoj

Nova je kolekcija The Last Frontier IV u vrlo malom broju primjeraka već stigla u optike Oculto u Zagrebu, Splitu i Ljubljani. Budući da se radi o ekskluzivnoj kolekciji proizvedenoj u maloj seriji, dostupna je u samo 55 optika u cijelom svijetu, a dio prestižnog popisa je i optika Oculto koja je poznata po svojoj pažljivo odabranoj ponudi ekskluzivnih svjetskih art brendova naočala.

Optika Oculto već je gotovo dva desetljeća sinonim za kvalitetne i pomno birane dioptrijske i sunčane okvire svjetskih dizajnera, za rijetke dragulje, modele s tek nekoliko primjeraka na cijelom svijetu, kao i limitirane ručno rađene kolekcije najboljih svjetskih dizajnera. Slijedeći dugu tradiciju u Zagrebu, primijenili su isti koncept rada i u Oculto optikama u Ljubljani i Splitu gdje možete razgledati i isprobati ponudu sunčanih i dioptrijskih okvira uz kompletnu kontrolu vida.

U optici Oculto mogu se pronaći limitirane kolekcije ekskluzivnih svjetskih art brendova naočala: Rigards, Jacques Marie Mage, Anna - Karin Karlsson, John Dalia, Masahiromaruyama, Vava, Massada, Moscot, Götti, Sabine be, Kuboraum.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt