Projekt Studija Tumpić/Prenc pronašao svoje mjesto među najboljima izborivši ugledni London International Awards

Odlične vijesti za Studio Tumpić/Prenc stigle su iz Las Vegasa gdje je žirirano natjecanje London International Awards (skraćeno LIA), jedno od najuglednijih natjecanja struke, na kojem je njihov projekt “Istriana” stao uz bok brendovima poput Heinza, Orea, Heinekena ili Burger Kinga.

Dizajn boce maslinovog ulja “Istriana”, nakon velikih D&AD Pencil i Dieline nagrada, osvojio je broncu u kategoriji Package design na London International Awards, festivalu kreativnih nagrada na kojemu se još od 1986. godine nagrađuje kreativna izvrsnost u svim oblicima.

“Ovo je jedan od najrenomiranijih i najtežih natjecanja u struci, tako da nas je vijest o osvojenoj LIA nagradi stvarno jako obradovala”, oduševljeno su izjavili iz Studija Tumpić/Prenc.

Specifičan i inovativan dizajn “Istriane” pridobio je naklonost stručnog internacionalnog tima, na čelu s Marjorieth Sanmartin, glavnom kreativnom direktoricom Philipp und Keuntje i fischerAppelt u Njemačkoj. Sanmartin iza sebe ima golemo iskustvo, koje uključuje kreativan rad za svjetske brendove kao što su Audi, Lamborghini, Citroen, C&A i ostale, ali i iskustvo u žiriranju bitnih međunarodnih kreativnih natjecanja, među kojima i Cannes Lions.

Ove je godine Studio Tumpić/Prenc jedina agencija iz Hrvatske, ali i čitave regije, koja je uspjela izboriti nagradu među velikom konkurencijom. Ponovno se tako mali grad poput Rovinja, sjedišta Studija, pronašao kraj velikih, razvijenih središta poput Tokya, New Yorka, Sydneya, Toronta i mnogih drugih, kao što se i samo maslinovo ulje “Istriana” pronašlo u konkurenciji sa svjetski poznatim brendovima poput Heinza, Orea, Heinekena ili Burger Kinga.

“Istriana” je brend klijenta E Pluribus Unum, čiji je cilj oživiti i njegovati tradiciju proizvodnje maslinovih ulja na području Istre, uz pružanje autentičnog istarskog doživljaja. Pobjednički dizajn, naglašavajući tradiciju, seže u prošlost. Naime, istarsko maslinovo ulje smatralo se sinonimom kvalitete još u doba Rimskog Carstva. S njegovim raspadom Istra prestaje uživati stečeni ugled, no zbog svojih prirodnih preduvjeta za stvaranje vrhunskog maslinovog ulja, 90-ih godina vraća status jedne od najboljih regija za maslinarstvo u svijetu.

Ponovno se pronalaze fragmenti zaboravljenog znanja, što potom daje život suvremenom maslinarstvu. Upravo tako boca prikazuje rekonstrukciju fragmenata amfore ponovno spojenih u smislenu cjelinu. Jednom kada se boca položi u kutiju, postaje dio specifičnog oblika rimske amfore s područja Istre, u kojoj se pohranjivalo i prenosilo maslinovo ulje.

Dodajmo i kako je narančasti ton terakote posebno izmiješan za korištenje na pakiranju, a sadrži postotak prave istarske zemlje na kojoj klijent njeguje 3000 ekološki uzgojenih stabala masline.

U realizaciji ovog projekta pomogle su talijanske tvrtke Wine & Industrial Packaging i Tipografia Crivellari 1918.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt