U novom hotelskom zdanju s pet zvjezdica, smještenom u Praškoj ulici u Zagrebu, uživat će i posjetitelji i građani metropole

Priča o Met Boutique Hotelu započela je još 2017., kada je albanska kompanija Gener 2, a koja je već dugi niz godina prisutna i na europskom i američkom tržištu, kupila zapuštene ugrađene zgrade na adresi Praška 4 i susjednog potkrovlja kuće Singer na uglu Praške ulice i Trga bana Jelačića. Gener 2 ima svoju podružnicu u Zagrebu, sestrinsku tvrtku Abau, a unatoč tome što su prisutni u nekoliko investicijskih projekta u Hrvatskoj, Met Boutique Hotel kruna je dosadašnjeg rada i svojevrstan „most“ između Hrvatske i Albanije te fantastičan primjer gospodarske suradnje između dvije zemlje. Dokaz tome je i sinoćnje službeno otvorenje, kojemu su prisustvovali ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar financija Marko Primorac i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, čime su pozdravili ovaj odličan projekt. Albanski investitori i vlasnik hotela Ahmet Ulaj prepoznali su turistički potencijal Zagreba, a u luksuznom zdanju moći će uživati i posjetitelji i građani metropole. Smješten na atraktivnoj lokaciji, u prekrasnom okruženju Trga Bana Jelačića i Zrinjevca, nesumnjivo će privući mnoge goste. 

Nakon izrade projekta i dobivanja zelenog svjetla od Zavoda za zaštitu spomenika, jer tadašnja zgrada nije imala svojstvo pojedinačno zaštićenog spomenika kulture, investitori su dobili suglasnost da se na istom mjestu napravi nov i moderan hotel sličnog volumena, koji se skladno uklapa u svoje okruženje. Paralelno s gradnjom, već su se osmišljavala rješenja za interijer, opremu te izbor završnih materijala.

 

Projektanti hotela, IVANIŠIN. KABASHI. ARHITEKTI, projektirali su i njegov interijer, sve podove, obloge i ugrađeni namještaj. Glavna nit vodilja bila je da razlike između arhitekture i interijera, odnosno dizajna - nema. Eksterijer i interijer se međusobno pretapaju. Kroz stakleno pročelje s ulice vidi se unutrašnjost hotela, dok se iz unutrašnjosti hotela vide detalji okolnih pročelja. Pod od različitih vrsta kamena u restoranu nastavlja se na isti takav pod na njegovoj terasi među krovovima Donjeg grada. Visina ove terase izračunata je tako da se nalazi točno u visini alegorijskih skulptura Rudolfa Valdeca na zgradi preko puta, i koje su tako postale dio doživljaja restorana s terasom na petom katu hotela. Prolaznici centrom grada do sada su ih mogli samo slučajno odozdo nazreti, a sad je u njima moguće u potpunosti uživati. Osim toga, nadstrešnica restoranske terase koso je odrezana prema sjeveru da bi u pogled s terase i iz interijera restorana uvukla tornjeve katedrale. Smještaj u samom centru grada u neposrednoj blizini vrijednih spomenika iskorišten je kako bi se pojačao doživljaj gostiju hotela. S druge strane, zgradu je oblikovana tako da se vijencem i pročeljem prema Trgu bana Jelačića nastavlja na kuću Singer, dok je s druge strane, prema Zrinjevcu, ona malo viša od susjedne zgrade i stoga volumenom istaknuta u prostor ulice. U unutrašnjosti parcele oblikovan je atrij iz kojega se ulazi u sam hotel, bar i tri lokala okrenuta prema ulici. U svakom smislu Met Hotel Boutique uklopio se u svoje okruženje, poštujući njegovu važnost i ljepotu.

 

Ovaj gradski hotel namijenjen je posjetiteljima Zagreba, ali jednako tako i građanima koji mogu koristiti lijepi bar u prizemlju i restoran s krovnom terasom, s koje se pruža prekrasan pogled na tornjeve katedrale. Ima 26 fantastično dizajniranih soba, a u potkrovlju, koje će uskoro biti završeno, nalazit će se dvorana za sastanke, spa i tri apartmana. U hotelu se mogu održavati različiti eventi, što je i poželjno u centru Zagreba.

MET Boutique Hotel nije samo destinacija za putnike iz cijelog svijeta; on je simbol poslovne ambicije, međunarodne suradnje i strastvenog rada arhitekata koji su pretvorili svoju viziju u stvarnost. Ovaj hotel donosi luksuz, eleganciju i umjetnost u samom srcu Zagreba. To je mjesto gdje se prošlost i sadašnjost spajaju, a međunarodna suradnja postaje ključ uspjeha.

 

Svečanom otvorenju prisustvovali su ambasador Španjolske Juan González-Barba, ambasador Kosova Martin Berishaj, ambasador Sjeverne Makedonije Milaim Fetai, slikar Dimitrije Popović, Tihana Harapin Zalepugin i mnogi drugi gosti. 

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt