Andrii Matiukha posjetom Kraljevini Saudijske Arabije mijenja investicijsku sliku Hrvatske

 

Jedan od najvećih investitora u Hrvatskoj susreo se čelnim ljudima Kraljevine Saudijske Arabije i predstavio Hrvatsku kao zemlju potencijala za strane investitore 

U značajnom koraku prema poticanju gospodarskih veza između Hrvatske i Saudijske Arabije, Andrii Matiukha, ukrajinski investitor, održao je ključne sastanke s predstavnicima državnih fondova i Ministarstva Kraljevine Saudijske Arabije. Razgovaralo se o Petrinja Chicken Company, njezinoj investiciji u Republici Hrvatskoj i potencijalu za saudijska ulaganja u regiji, što predstavlja povijesni trenutak za međunarodnu suradnju.

U Riyadhu, Andrii Matiukha je sa svojim timom - Oleksiy Shevchenkom (CEO) te Krešimirom Steinbauer-om, CFO sudjelovao na EU-SAUDI investicijskom formu, konferenciji Future Investment Initiative (kolokvijalno nazvanoj DAVOS istoka) koji okuplja utjecajne pojedince i organizacije (kao što su Public Investmet Fund & Ministry of Investment KSA, PEPSICO, HSBS, Stanford University…) uključene u promicanje globalnih „pozitivnih i zelenih“ investicijskih procesa te SAUDI Agriculture sajmu – na kojemu su dogovarane osnove suradnje između Petrinja Chicken Company (nositelja projekta farme peradi u RH) te najznačajnijih sudionika na saudijskom tržištu hrane.

Zanimanje Saudijske Arabije za ulaganje u Hrvatsku naglašava rastuće bilateralne odnose između ove dvije zemlje. Strateški položaj Hrvatske u Europi, zajedno s uspješnim poslovnim okruženjem, pobudio je interes Saudijske Arabije, s potencijalnim ulaganjima koja obećavaju značajne gospodarske koristi za obje zemlje.

Petrinja Chicken Company bit će prekretnica za infrastrukturu i gospodarski razvoj kako Sisačko-moslavačke županije, tako i za nacionalni gospodarski rast. Ovaj ambiciozni pothvat ima za cilj poboljšati povezanost i gospodarske mogućnosti, jačajući poziciju Hrvatske kao ključnog igrača na europskom tržištu peradarstva. Susretima u Riyadhu, i to stručnjaka i čelnih ljudi cijelog svijeta i predstavnika PCC-a, Hrvatska je stavljena na mapu zemlje idealne za strana ulaganja, okrenuta održivom i zelenom poslovanju.

Kako se rasprave nastavljaju i PCC projekt dobiva na zamahu, budućnost obećava procvat investicijskog krajolika u Hrvatskoj. Izgledi za saudijska ulaganja potvrđuju održivost projekta, i njegov utjecaj na razvoj gospodarske slike Hrvatske.

Ovo partnerstvo koje uključuje Hrvatsku i Saudijsku Arabiju obećava poticanje gospodarskog rasta, poboljšanje infrastrukture i stvaranje novih prilika za sve uključene strane. Ovime se ispisuje novo poglavlje u međunarodnoj poslovnoj suradnji.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt