NEOVADIOL, LINIJA KOJA PODUPIRE MEHANIZME KOŽE U SVAKOJ FAZI MENOPAUZE

Menopauza označava novu etapu u životu žene, onu u kojoj žena svoje tijelo i ženstvenost percipira na sasvim drukčiji način. Početak je to novog života, u godinama kada žene još uvijek pršte od energije. Prijelaz se odvija postupno i u dvije faze:

Tijekom perimenopauze dolazi do prvih hormonalnih varijacija. Karakteriziraju ga neredoviti menstrualni ciklusi i mogu imati fizičke (“valunzi”, starenje kože, promjene u rastu kose, debljanje itd.) i psihološke učinke (promjene raspoloženja, nesanica itd.). Zatim dolazi postmenopauza, za koju se kaže da nastupa kada menstrualni ciklus prestane duže od godinu dana. Neki se simptomi smanjuju ili postupno nestaju (“valunzi”, promjene raspoloženja...), dok se drugi pojačavaju (znakovi starenja kože, osteoporoza...).

Među promjenama s kojima se žene susreću u menopauzi, možda je najvidljivija upravo starenje kože. Nedostatak estrogena dovodi do smanjene sposobnosti zadržavanja vode te ovješenosti i osjetljivosti. Koža postaje suha, potkožno masno tkivo se spušta prema donjem dijelu čeljusti, a mišići lica opuštaju se. Usporava se sinteza kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Posljedice su vidljive: koža je suha, tanja, gubi tonus i čvrstoću, a bore postaju izraženije, dok se povećava prisutnost staračkih pjega.

Vichy potiče žene da svoje godine nose ponosno, da o svojim problemima razgovaraju otvoreno i da se u svojoj koži osjećaju sigurno. Kroz svoje aktivnosti, Vichy nastoji ženama pružiti ne samo odgovarajuću njegu, već i zajednicu, sigurno mjesto za razmjenu mišljenja, iskustava i savjeta u Facebook grupi #NemaPauze u menopauzi te kroz brojne druge aktivnosti.

Već 20 godina Vichy prati žene u ovoj važnoj fazi njihova života, a sada ponovno potvrđuje svoju predanost ženama nudeći im NEOVADIOL, stručnu njegu koja reaktivira mehanizme kože u svakoj fazi menopauze.

NEOVADIOL MENO 5 BI – SERUM naš je prvi korak njege kože u peri i post menopauzi. Serum ima 5 učinaka: zaglađuje kožu, povećava čvrstoću, izjednačava ten, vreća sjaj te intenzivno hrani kožu. Drugi korak je NEOVADIOL DNEVNA NJEGA – PERIMENOPAUZA, za gustoću i punoću kože. Vidljivo aktivira dinamičnost protiv starenja kože u menopauzi: elastičnost, čvrstoću i gustoću. Treći korak je NEOVADIOL NOĆNA NJEGA – PERIMENOPAUZA. Svježa i lagana gel – krema s trenutnim učinkom hlađenja. Također aktivira dinamičnost protiv starenja kože u menopauzi: gustoću, čvrstoću i sjaj.

Njega kože u postmenopauzi također započinje NEOVADIOL MENO 5 BI – SERUMOM, a upotpunjena je NEOVADIOL DNEVNOM NJEGOM – POSTMENOPAUZA za ublažavanje promjena na koži uzrokovanih hormonima. Riječ je o hranjivoj kremi koja nadoknađuje gubitak lipida, uklanja pojavu bora i učvršćuje kožu. NEOVADIOL NOĆNA NJEGA – POSTMENOPAUZA bogata je, umirujuća noćna njega koja nadoknađuje gubitak lipida, zaglađuje i vraća koži osjećaj ugode. 

Ulazak u menopauzu ne znači da morate „stisnuti pauzu“, naprotiv, vrijeme je da budete samopouzdane, ponosne i ženstvene u novoj fazi života. Zato hrabro zakoračite u novo razdoblje života, prigrlite novu sebe i zaboravite na pauzu u menopauzi.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt