Otvoreno novo „arty“ mjesto u Vlaškoj koje morate posjetiti

 U samoj blizini „design districta“ u Martićevoj ulici, rađa se prava mala umjetnička zona. Na adresi Vlaška 99 otvorio se jedinstven prostor – umjetnički atelje, galerija i showroom u jednom, Art Studio Hrvoje Majer. Sve što od galerije ne biste očekivali ovdje možete pronaći. Slikar Hrvoje Majer, u ovom prostoru slika i stvara, drži radionice za polaznike tečaja crtanja i slikanja te organizira druženja, programe i evente za sve koji vole umjetnost.

Moderan, interaktivan prostor jedinstveno je mjesto u gradu jer Hrvoja ćete uvijek zateći raspoloženog za razgovor o umjetnosti na potpuno neočekivan i svima prihvatljiv način. Ne morate znati ništa o umjetnosti da biste se u ovoj galeriji i studiju osjećali dobro, motivirano i inspirirano jer je umjetnikova želja da studio funkcionira kao prostor za umjetnost i kreativnost. Hrvoje Majer se već 11 godina bavi edukacijom kroz tečajeve crtanja i slikanja. Radi s malim grupama, uglavnom s početnicima jer njegova je tehnika i metoda učenja prikladna za sve, bez obzira na prijašnje iskustvo ili znanje. Zanimljivost njegovih radionica je i crtanje lijevom rukom u svrhu aktivacije kreativnog dijela mozga što često otkrije neočekivane i iznenađujuće kreacije. Nakon niza godina studiranja i rada u Londonu, Hrvoje želi umjetnost i kreativnost približiti svima koji imaju želju i volju. Krajnji cilj je kroz vizualno izražavanje razviti centar za kreativno razmišljanje. 

Nova galerija otvorena je proteklog vikenda izložbom Majerovih slika koje su presjek njegovog slikarskog rada posljednjih šest godina. Njegov izričaj varira od figuracije do apstrakcije, a tematski je usmjeren na podsvjesno i snove. Majer se predstavlja velikim formatima crteža u tehnici ugljen i pastel te s nekoliko ulja na platnu. Izložba se bavi  odnosom pojedinca i njegovog ega. Ego je u prikazu suca, kritičara i onog koji sumnja, a umjetnik, pojedinac je onaj koji  pokušava "istjerati" i očistiti um od glasa sumnje i odustajanja.

Novi prostor je osmišljen kao interaktivni studio u kojem je osim umjetničkih radova izložen i njegov proces slikanja te sam edukacijski rad pa prostor dobiva i performerski moment jer prolaznici mogu svjedočiti i gledati što se zbiva unutar galerije kroz veliki stakleni izlog. Vidjeti umjetnika na djelu prava je rijetkost, no, Hrvoje je po svemu autentičan i želi demistificirati umjetnost kako bi ju ljudi što bliže i što lakše prihvatili.

„Galerije su posjećene uglavnom na dan otvaranja izložbe i onda ostaju prazne do idućeg otvaranja. Umjetnički ateljei su izolirani od javnosti i proces stvaranja nije vidljiv. Kroz veliki izlog u mom prostoru proces slikanja i edukacije postaje konstantno izložen javnosti i kontinuirani je performans. Tečajevi crtanja i slikanja  traju u okruženju kvalitetne umjetnosti te interakcija s istim i vizualna spoznaja pripremaju novu kvalitetniju publiku za vizualne umjetnosti“, istaknuo je Majer nakon otvorenja.

Galerija na adresi Vlaška 99 otvorena je za posjete od utorka do petka od 12 do 18 sati, a subotom od 10 do 14 sati. Tečajevi crtanja i slikanja se održavaju u večernjim terminima od 18 do 20 sati, a sve informacije dostupne su na službenoj Instagram stranici Art Studio Hrvoje Majer.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt