Ljudi koje nitko ne zna i dalje šalju da su poznati

Album Šamar (Dancing Bear) grupe Hladno pivo i dalje drži vrh Top-liste prodaje. Izdanje originalno objavljeno 2003. godine ovoga tjedna bilježi svoj treći tjedan na vrhu liste najprodavanijih.


Kompilacija hitova Zdravka Čolića 25 Greatest Hits (Croatia Records) skočila je na broj dva, a na trećoj poziciji nalazimo Miju Dimšić (MonologueCroatia Records). Josipa Lisac boravi na četvrtom mjestu s pločom Dnevnik jedne ljubavi (Croatia Records), dok krug pet najprodavanijih zaključuje Miroslav Škoro (Milo mojeCroatia Records/Campus).
 

LP Šamar je postalo osmi naslov s tri ili više tjedana na vodećem mjestu Top-liste prodaje u ovoj godini. Istodobno, album Šamar je jedan od šest izdanja koji je na prvu poziciji liste došao nakon izlaska remastera.

Preostalih pet remasteriranih ploča su Kao kakao (Leb i sol, Croatia Records, tri tjedna), Warszawa ’81 (Električni orgazam, Croatia Records, pet tjedana), Bolero (Haustor, šest tjedana), Dino Dvornik (Dino Dvornik, Croatia Records, četiri tjedna) i Razdor (Majke, Croatia Records, pet tjedana).

Isto tako, Hladno pivo bilježi svoj četvrti tjedan u ovoj godini na vrhu rezultata prodaje. Osim tri tjedna s pločom Šamar, Hladno pivo je boravilo jedan tjedan na broju jedan s remasterom albuma Džinovski (Croatia Records).
 
Ovoga tjedna lista bilježi 13 promjena, od čega je jedan novitet.

Radi se o izdanju Noćni taxi (Croatia Records) kojeg je predstavio Bobo Knežević (broj 9). U pitanju je njegov drugi studijski naslov, prvi nakon višegodišnje diskografske stanke. Istodobno, ovo je prvo pojavljivanje sinjskog kantautora sa zagrebačkom adresom na Top-listi prodaje u više godina.

Za ovaj album odabrano je 17 snimaka koje su opisane kao „prava noćna vožnja kroz glazbene međužanrovske i geografske prostore od Meksika pa sve do ledenog Sibira“.

"Drago mi je što nakon višegodišnjeg snimanja, album izlazi u adventskom periodu. Doživljavam ga kao neku vrstu poklona jer je dugo i strpljivo sniman u suradnji s vrsnim glazbenicima. Sa 17 pjesama obuhvatili smo širok spektar aktualnih tema i vjerujemo da će neke od njih pronaći svoj put do publike",  poručio je Bobo Knežević povodom predstavljanja izdanja.
 

Ploča grupe KUD Idijoti Glupost je neuništiva (Helidon/Dancing Bear) i dalje je najprodavaniji naslov stranog diskografa u Hrvatskoj. Ovoga tjedna album Glupost je neuništiva broji svoj šesti tjedan na vrhu strane Top-liste prodaje, čime je postao prvo inozemno izdanje od Harry's House (Columbia/Menart) britanskog kantautora Harryja Stylesa sa šest ili više tjedana na broju jedan.

Taylor Swift ima dva albuma u Top 5 - 1989 (Taylor's Version) (Republic/Universal Music Hrvatska, broj dva) i Midnights (Republic/Universal Music Hrvatska, broj 5), dok na trećoj poziciji nalazimo bend The Rolling Stones s pločom Hackney Diamonds (Polydor/Universal Music Hrvatska). Među pet najprodavanijih je i Peter Gabriel (I/OReal World Records/Universal Music Hrvatska) na broju četiri.

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 4. do 10. prosinca 2023., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top-lista prodaje_domaća_50. tjedan
Top lista prodaje_strana_50. tjedan
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt