"Monologue" Mije Dimšić na vrhu Top-liste prodaje


Mia Dimšić je preuzela vrh Top-liste prodaje domaćih naslova. U pitanju je album Monologue (Croatia Records), koji je ovime postao četvrto izdanje na broju jedan liste u 2024. godini.

Ploča grupe Vještice Totalno drukčiji od drugih (Croatia Records) je ostala na drugoj poziciji, dok je na broju tri prošlotjedni predvodnik Marko Kutlić (Poleti pticoCroatia Records). Remaster izdanja Dine Dvornika Dino Dvornik (Croatia Records) je skočio na četvrto mjesto, a krug pet najprodavanijih zatvara ploča Project Deep Purple (Vedran Božić & Rock Masters, Croatia Records).

Dolaskom na vrh Top-liste prodaje s albumom Monologue, Mia Dimšić ima najprodavaniji album prvi puta nakon gotovo četiri godine. U izvještaju od 18. ožujka 2020., Mia Dimšić je ostvarila svoj 11. tjedan na broju jedan s izdanjem Sretan put (Croatia Records). S ukupno tri studijska naslova (Život nije siv, Sretan put Monologue), osječka kantautorica je boravila na vodećem mjestu Top-liste prodaje ukupno 29 tjedana.

Istodobno, Mia Dimšić je prva izvođačica na vrhu liste najprodavanijih nakon dva mjeseca (Gabi Novak – Pjesma je moj životAquarius Records) i jedna od tri izvođačice među 40. Preostale dvije pjevačice na listi su Gabi Novak (Pjesma je moj život, broj 31) i Josipa Lisac (Dnevnik jedne ljubaviCroatia Records, broj 35).

"'Monologue’ je moj prvi album na engleskom i ostvarenje velikog sna. Sve pjesme na njemu nastale su u posljednje dvije godine, ali u mojoj mašti on postoji puno, puno duže", riječi su Mije Dimšić prilikom predstavljanja izdanja, "‘Monologue’ je ime dobio po svojoj prvoj i zadnjoj pjesmi, ali i ideji da je svaka pjesma koju napišem djelić mog neprestanog unutarnjeg monologa. On je ponekad tužan i destruktivan, ponekad euforičan i naivan, ponekad nešto sasvim stoto, ali na kraju dana, samo mi je važno da je iskren. Nadam se da će to osjetiti i slušatelji."
 
Ovoga tjedna lista ima 16 promjena, od čega se četiri izdanja bilježe kao noviteti na listi. Ovo je najveći broj noviteta u posljednjih šest tjedana.

Najviši novi ulaz ostvarila je kompilacija Škrinja jubavi (Scardona, broj 23), originalno objavljena 2015. godine. Ovo je ujedno prva kolekcija singlova kao najviši novitet od 13. prosinca 2023. (Zdravko Čolić25 Greatest HitsCroatia Records, ulaz na broj 18).

U pitanju je kolekcija singlova nastala kao zajednički projekt diskografske kuće Scardona i RTL Televizije povodom Valentinova. Za ovo izdanje odabrano je 19 snimaka ljubavne tematike, koje su od ranije bile poznate ljubiteljima popa i zabavne glazbe u Hrvatskoj.

Ulaz među najprodavanije bilježi i Ansambl Bracera s albumom Kada zaspe svića (Scardona, broj 32). Radi se o izdanju originalno objavljenom 2013. godine i zasad je jedini diskografski naslov Ansambla Bracera.

S izdanjem Ljubav će prominiti sve (Scardona, broj 33), na listi se našla i Klapa Bonaca. I u ovom slučaju se radi o albumu originalno objavljenom 2013. godine, na kojem je gostovao doajen hrvatske glazbene scene Oliver Dragojević.

Prvi ulaz među najprodavanije nakon gotovo dvije godine ostvario je Dražen Zečić. U pitanju je kompilacija 20 zlatnih hitova (Scardona, broj 34), objavljena 2006. godine. Na njoj su objedinjene dotadašnje uspješnice Dražena Zečića, postavši prva kolekcija singlova jednog izvođača u rezultatima prodaje od 13. prosinca 2023. (Zdravko Čolić25 Greatest HitsCroatia Records).

Također, ovo je četvrta kompilacija Dražena Zečića na Top-listi prodaje poslije Veliki hitovi (Hit Records), 50 originalnih pjesama (Croatia Records) i The Best of Collection (Croatia Records).
 

Južnokorejski girlband Nmixx je preuzeo vrh strane Top-liste prodaje s EP-jem Fe3O4: Break (JYP Entertainment). Ovim rezultatom, minialbum Fe3O4: Break je prvo izdanje K pop žanra na broju jedan inozemnih prodajnih rezultata od 2. kolovoza 2023. (Aespa – My World: The 3rd MinialbumSM Entertainment/Dancing Bear).

Prošlotjedni predvodnici, grupa The Rolling Stones s pločom Hackney Diamonds (Polydor/Universal Music Hrvatska) ovoga tjedna boravi na drugoj poziciji. Taylor Swift ima dva albuma u Top 5 – Midnights (Republic/Universal Music Hrvatska, broj 3) i 1989 (Taylor's Version) (Republic/Universal Music Hrvatska, broj 4), dok peti najprodavaniji naslov ima Metallica (Master of PuppetsBlackened Recordings/Universal Music Hrvatska).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 15. do 21. siječnja 2024., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top-lista prodaje_domaća_4. tjedan

Top lista prodaje_strana_4. tjedan 

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt