Spektakularni mjuzikl OŠ Grigora Viteza oduševio pun Lisinski i podržao misiju CRVENIH NOSOVA

Osnovna škola Grigora Viteza pripremila je nezaboravnu nedjeljnu večer u punoj Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, izvedbom jedinstvenog školskog mjuzikla "Na putu s Antuntunkom".

Ovo autorsko djelo učitelja Osnovne škole Grigora Viteza, koje je sa strašću i predanošću nastajalo tijekom 13 mjeseci, zasjalo je na sceni u punoj Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ostavljajući neizbrisiv dojam na publiku. U izvedbi mjuzikla "Na putu s Antuntunkom" sudjelovalo je čak 140 učenika i 30 učitelja koji su preplavili publiku emocijom, glazbom i nevjerojatnim talentom.

Pričom koja prati odrastanje djevojčice Antuntunke prikazali su kako se iz Trnja mogu dotaknuti zvijezde ako vjerujemo i dajemo sve od sebe, bez zadrške i od srca. Na kraju mjuzikla Antuntunka susreće CRVENE NOSOVE koji su joj pomogli prevladati sve prepreke i shvatiti – sve je moguće kada to zaista želiš, vjeruješ u sebe i uložiš sav svoj trud.

Ravnateljica Osnovne škole Grigora viteza, Vlatka Kovač, osvrnula se na nastajanje i izvedbu mjuzikla: ‘’Pravi trenutak dogodio se željom za obilježavanje 70 -te godišnjice škole, a uspjeh nas je potaknuo da poželimo svoje djelo još jednom izvesti i s ponosom ga pokazati svima zainteresiranima. Za uspjeh, kao u svakom poslu, zaslužni su predani rad, visoka motiviranost i prepoznati talent. Upravo to je način kojim u OŠ Grigora Viteza pristupamo svakom učeniku težeći izvrsnosti. Naši obrazovni, ali i izvannastavni rezultati govore u prilog našoj predanosti. Izvedba mjuzikla za naše učenike znači mogućnost da rade ono što vole, da su uspješni, prepoznati. Posebna nam je čast i zadovoljstvo bila nastupiti u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Ovo je bila nezaboravna večer i doživljaj za sve!’’, rekla je ravnateljica Vlatka Kovač.

Mjuzikl "Na putu s Antuntunkom" nije bio samo kulturni događaj, već je za cilj imao i prikupiti sredstva za misiju udruge CRVENI NOSOVI koja od 2010. godine donosi radost i veselje tamo gdje su najpotrebniji. Publika uz uživanje u mjuziklu mogla je dati svoj doprinos osmijehu djece koja se nalaze na liječenju u bolnicama, a koju redovno posjećuju CRVENI NOSOVI.

‘’Udruga CRVENI NOSOVI bavi se izuzetno plemenitom djelatnošću, velikim srcem pomažu djeci u njihovim teškim trenutcima, a kako smo i mi izrazito senzibilni za potrebe naših učenika, prepoznali smo sličnosti i poželjeli pomoći. Djeca djeci, razvijaju suosjećanje, humanost i solidarnost. To su ujedno vrijednosti koje bismo željeli odgojem prenijeti na sve naše učenike.’’, ispričala je ravnateljica Vlatka Kovač.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt