Martin Luther King Jr. i Malcolm X u uzbudljivoj novoj sezoni serije GENIJ

Prvi put u serijalu četvrta sezona Emmyjem nagrađene antologijske serije prati dva prepoznatljiva genija: dr. Martina Luthera Kinga Jr. (Kelvin Harrison Jr.) i Malcolma X (Aaron Pierre). Serija „Genij: Martin Luther King mlađi i Malcolm X“ na National Geographicu prikazuje formativne godine, tijekom kojih su ih oblikovali snažni očevi i traumatične nepravde, te priče koje su ih obilježile dok su kreirali svoj identitet i postali promjena koju su željeli vidjeti u svijetu. Seriju pratimo od 4. veljače u 22 sata.

Ova dokumentarna drama pruža intiman pogled u njihove kompleksne živote kao muževa, očeva, braće i sinova kako bi pokazala njihovu ljudskost. Njihove supruge, Coretta Scott King (Weruche Opia) i Betty Shabazz (Jayme Lawson), koje su često prikazivane kao periferni likovi, ovog su puta stavljene u prvi plan i prikazane kao snažne ravnopravne sudionice pokreta. Epizode istražuju trenutke između monumentalnih povijesnih događaja koje svi prepoznajemo i prikazuju kako svaki vođa i njihovi najbliži dovode u pitanje svoju odlučnost i preispituju odluke dok se suočavaju s izazovima usklađivanja javnog života s privatnim.

Pod utjecajem različitog odgoja, epizode četvrte sezone prate Kinga koji je odrastao tijekom ere Jima Crowa i njegov život u crkvi prije nego što je pronašao svoj glas na Morehouseu i Boston Universityju. U isto vrijeme, priča prati Malcoma X dok je odrastao pod stalnim, smrtonosnim nasiljem Ku Klux Klana, a kasnije zapao u život poroka i zatvora, gdje je upoznao pokret Nacije islama i pronašao svoj glas. Ova dva vizionara izdvojila su se da postanu pioniri pokreta za ljudska prava. Iako su se sreli samo jednom i često dovodili u pitanje međusobna gledišta, nijedan od njih ne bi bio toliko uspješan bez drugoga.

Prve dvije epizode prikazuju se u nedjelju, 4. veljače od 22 sata, premijerno na National Geographicu.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt