Salto Guru donosi novi ljubavni singl "Potopljen Grad"


Grupa Salto Guru objavljuje novi pop-rock dragulj "Potopljen Grad" ● Nakon uspješnog singla "Lanternist", fantastična sedmorka spremna je ponovno oduševiti publiku 
 
Sedmeročlani sastav Salto Guru objavljuje novi singl "Potopljen grad" za diskografsku kuću Dancing Bear, osam mjeseci nakon uspješnog singla "Lanternist" s kojim su se predstavili na Splitskom festivalu. Četiri vokala - Mario Alajbeg, Dino Purić, Andro Rivier i Nikola Colnago - i ovoga puta izvode pjesmu kojom pokazuju koliko se dobro glazbeno nadopunjuju. Uz instrumentalne izvedbe Marina Koceića, Ivana Ivaniševića i Vojana Koceića, pjesma "Potopljen grad" govori o neostvarenoj ljubavnoj priči. Moćan vizualni identitet pratećeg video spota potpisuju jedan od članova benda Vojan Koceić i njegov Pilot studio. Singl "Potopljen grad" je od 2. veljače dostupan na svim streaming platformama.
Salto Guru - Potopljen Grad (Official Music Video)
Kreativna sedmorka splitsko-zagrebačkog benda Salto Guru napravila je još jedan uspješni salto unaprijed i pripremila novi glazbeni pop-rock dragulj. Pjesma "Potopljen grad" treći je singl kojeg nam donose momci koji su nas do sada osvojili pjesmama "Dalje od nje" i "Lanternist".  Četiri vokala Salto Gurua energično iznose priču o gradu koji je unatoč ljubavi završio ispod vode. Mario Alajbeg, jedan od vokalista o nastanku pjesme izjavio je: 

"Oba naša ranija singla, pa tako i nadolazeći "Potopljen Grad", nastali su prije nego što je Salto Guru uopće postojao. "Potopljen grad" nastao je kroz moju suradnju s Vojanom Koceićem koji je napisao i aranžirao glazbu, a ja sam na to napisao tekst i aranžirao vokale. Iako singl zvuči kao jedna priča o nesretnoj ljubavi,  inspiracija je druge prirode. Naime, pjesmu sam napisao tijekom poplave u Gunji, dakle prije gotovo cijelog desetljeća. Osjećaj nemoći pred prirodnom silom i tjeskobu ljudi koji su ostali bez krova nad glavom pretočio sam u ljubavnu priču s nesretnim završetkom gdje se taj osjećaj nemoći preslikava. Čovjek osjeća prazninu zbog spoznaje da je nešto što je uzeo zdravo za gotovo u jednom trenutku nestalo i on tu ne može ništa poduzeti."
Salto Guru, photo: Press
Uz Alajbega, vokalne dionice izvode Dino Purić, Andro Rivier i Nikola Colnago, dok su za gitaru, bubnjeve i bas gitaru zaduženi Marin Koceić, Ivan Ivanišević i Vojan Koceić  koji je ujedno zaslužan i za video spot.

"U našem guru kolektivu širok je dijapazon zanimanja pa tako i vizualni identitet našeg djelovanja držimo u kući. Vojan Koceić sa svojim Pilot studijem uz suradnika Milana Latkovića autori su video spota, kao i za prethodne singlove“,  izjavio je vokalist Dino Purić te dodao:

"Stvaramo iz gušta i iz neke opuštene pozicije u kojoj nam je važno da na koncu sva sedmorica budemo zadovoljni onime što dajemo publici. Nije to uvijek lako na relaciji Zagreb–Split kako smo trenutno lokacijski raspoređeni, no zahvaljujući napretku tehnologije, tako danas stvaramo i zadovoljni smo. Nadamo se da će publika i "Potopljen grad" voljeti vrtjeti u slušalicama ili zvučnicima, kao što je uživala i u našim ranijim pjesmama."

"Potopljen grad" od 2. veljače možemo slušati na svim streaming platformama, a sedmorka je natuknula da usprkos kilometrima koji ih dijele polako rade i na svom prvom albumu.
Naslovnica singla "Potopljen Grad"
***
Spot za singl "Potopljen Grad" gledajte na YouTubeu. Za više informacija, Salto Guru pratite na njihovom službenom Instagram profilu.
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt