VILIAM PRODAN NA PREMIJERI FILMA RACE FOR GLORY: AUDI VS: LANCIA Film je vjerno prenio romansu i draž ovog sporta kroz rivalstvo samouvjerenih Nijemaca i snalažljivih Talijana

Sinoć je u Kaptol Boutique Cinema održana premijera filma Race for Glory: Audi vs. Lancia u organizaciji WRC Croatia Rally koja je okupila brojne ljubitelje ovog oktanskog sporta.

Viliam Prodan, jedan od najuspješnijih hrvatskih relijaša oduševio se kako organizacijom tako i produkcijom filma, za kojeg kaže da je vjerno prenio romansu i draž ovog sporta.

  • Posebno mi je drago da je organizator Croatia Rally odlučio ovu premijeru ovpo filma kakav se rijetko viđa na velikom platnu. napraviti i kod nas. Dvoboj dviju relijaških i automobilskih ikona, Audija i Lancije kroz ovaj film prenose svu emociju, strast i želju za pobjedom u najtežoj automobilističkoj ligi na svijetu, WRC-u.

Ovaj film donio je radnju koja prikazuje intenzivnu bitku između dvaju automobilskih

divova tijekom Svjetskog prvenstva u reliju 1983. godine, tijekom žestokog rivalstva između

Njemačke (Audi) i Italije (Lancia). Viliam dodaje kako je film vjerno donio prikaz napetosti između samouvjerenih i perfektnih u pripremi Nijemaca i s druge strane snalažljivih Talijana koji su pokazali da su spremni na sve.

  • U današnje moderno vrijeme takve igre nisu moguće kao što su tada bile, ali zato, romansa i draž sporta koje su tad postojale bojim se da nećemo više uživati u njima.”

Situacija u rally-u danas je drugačija.Odnosi s vozačima uvijek su profesionalni i nema nekih trzavica, bez obzira na vrstu natjecanja ili lige, ističe Viliam Prodan.

  • Sve se rješava sportski – na utrci. Tu imamo priliku pokazati sportsko rivalstvo, a izvan smo svi zajedno u dobrim odnosima. Fair play je nešto što iznimno cijenim još od malih nogu kad sam trenirao nogomet, tako da sam te sportske vrijednosti prenio u rally.”

Viliam Prodan ove će godine zajedno sa suvozačem Markom Stiperskim biti jedan od hrvatskih predstavnika na WRC Croatia Rallyu koji će se održati od 18-21.2024.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt