Na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti održana međunarodna znanstvena konferencija Emocije i motivacija – pokretala ponašanja

Na konferenciji je govorilo preko četrdeset stručnjaka iz područja filozofije, teologije, psihologije, edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti i iz više psihoterapijskih perspektiva

Na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, u četvrtak, 7. ožujka 2024. održana je Međunarodna znanstvena konferencija Emocije i motivacija – pokretala ponašanja. Konferenciju su organizirali Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Institut sv. Tome Akvinskog iz Zagreba, Institut društvenih nauka iz Beograda, Katedra za društvene i humanističke znanosti u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Uniwersytet Ignatianum w Krakowie.

O pitanjima poput: Što pokreće čovjekovo ponašanje? Zašto radimo ono što radimo? Koji je odnos misli i djelovanja? Koja je veza između vjerovanja i emocija? Jesu li um i emocije isključivi? Kako emocije oblikuju društvenu stvarnost? Koja je uloga motivacije i emocija u psihijatriji i psihoterapiji? na konferenciji je govorilo preko četrdeset stručnjaka iz područja filozofije, teologije, psihologije, edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti i iz više psihoterapijskih perspektiva.

Među predavačima su bili stručnjaci iz Hrvatske, Poljske, Srbije, Bosne i Hercegovine te iz Sjedinjenih Američkih Država. Program konferencije obogatila su i tri pozvana predavanja iz filozofske, psihijatrijske i psihološke perspektive. Dr. sc. Filip Grgić, s Instituta za filozofiju u Zagrebu, održao je izlaganje na temu Slabost volje i nemar, prof. dr. sc. Marijana Braš, prim. dr. med. i prof. dr. sc. Veljko Đorđević, prim. dr. med. s Medicinskog fakulteta u Zagrebu izložili su temu Let od kulture bolesti do kulture zdravalja – emocije, motivi i komunikacija, dok je izv. prof. dr. sc. Martin F. Lynch s Warner School of Education, University of Rochester, New York, izložio rad na temu Razumijevanje organizmičkih procesa: uloga osnovnih psiholoških potreba u motivaciji i dobrobiti.

Međunarodna znanstvena konferencija Emocije i motivacija – pokretala ponašanja jedna od tri aktivnosti kompetitivnog projekta Sveučilišta u Zagrebu Što pokreće čovjekovo ponašanje? kojem je nositelj Fakultet filozofije i religijskih znanosti, a uz navedene institucije suorganizatori su i Amigdala Centar za propedeutiku psihoterapije i Dominikanski samostan bl. Augustina Kažotića u Zagrebu.

Više detalja o projektu i projektnim aktivnostima Škola emocija i motivacije, te korizmenim tribinama Pokrenuti odozgor – emocije, motivacija i religija dostupno je na web stranicama Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu: https://www.ffrz.unizg.hr/naslovnica/znanstvena-djelatnost/znanstveni-projekti/sto-pokrece-covjekovo-ponasanje/.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt