Ova sjajna hrvatska aplikacija olakšat će život roditeljima i skratiti djeci vrijeme provedeno pred ekranima

Uskoro izlazi Loties, edukativna aplikacija u kojoj djeca i roditelji kreiraju vlastite likove i priče i pomaže im da bezbolno pređu iz digitalnog nazad u stvarni svijet

Budući da živimo u digitalnom dobu, ekrani su postali sastavni dio života i neizbježni u djetinjstvu naše djece. Međutim, ono na što kao roditelji možemo utjecati je njihovo kontrolirano i vremenski ograničeno korištenje te ravnoteža online i offline aktivnosti, kao i nježan prelazak iz digitalnog nazad u stvarni svijet. Vrijeme pred ekranima trebalo bi biti zabavno, kreativno, sigurno i edukativno nudeći djeci sadržaj usmjeren poticanju i usvajanju različitih znanja i vještina.

Upravo to pruža jedinstvena aplikacija za djecu i roditelje koja, za razliku od brojnih drugih, iskorištava najbolje od digitalnog svijeta, potiče kreativnost i kvalitetno provođenje vremena s obitelji, a ne stvara ovisnost o ekranima. Riječ je o Loties - edukativnoj aplikaciji koja potiče djecu da tehnologiju i stvarni svijet spajaju na zabavan i siguran način, uči ih emocijama i raznolikom svijetu dok roditeljima pomaže stvarati nove uspomene istovremeno im dajući sigurnu opciju u slučajevima kad trebaju predahnuti ili nešto odraditi, bez grižnje savjesti.

Aplikacija je jedinstvena po tome što nudi izradu vlastitih likova (Loties) čime djeca daju svoj doprinos priči umjesto da samo pasivno konzumiraju sadržaj i na domišljat način ograničava vrijeme provedeno pred ekranom. Naime, za čitanje priče potrebno je samo nekoliko minuta nakon čega slijede ponuđene aktivnosti koje se izvode u stvarnom svijetu, a savršeno nadovezuju na priču koju su upravo pročitali kako bi prelazak iz digitalnog u stvarni svijet bio jednako kreativan i zabavan, ali i nježan za djecu.

Hrvatska aplikacija koja spaja roditelje s djecom na inovativan način

Iza razvoja ove aplikacije stoje upravo roditelji dvoje dječaka, supružnici Petar Gregović, developer i zaljubljenik u tehnologiju i Una Pašić Gregović, edukatorica za trudnice i roditelje koja je nedavno otvorila i Mati centar, cjeloviti centar za obitelji, trudnice, majke i žene te jedna baka, odnosno Petrova mama, Anica Gregović, profesorica u srednjoj školi te autorica mnogobrojnih udžbenika za engleski jezik.

“Kroz ovo edukativno digitalno-slikovno iskustvo, Loties nastoji pružiti djeci priliku da uče kroz zabavu, istovremeno potičući kreativnost i omogućujući roditeljima da aktivno sudjeluju u djetetovom digitalnom iskustvu. Ideja je nastala pretprošlog Božića tijekom obiteljskog druženja kad smo slučajno u ormaru pronašli staru slikovnicu koju je davnih dana napisala i izdala moja majka. Slikovnica koja je posebna ne samo po priči od koje se zagrije srce nego i po tome što dijete aktivno interaktira s njom stvarajući svoje priče, te iz jedne knjige može sastaviti 27 različitih priča. Odlučili smo oživjeti slikovnicu i spojiti pripovijedanje priča s djetetovom kreativnošću, obrazovanje s vremenom na ekranu i izvan njega, istovremeno priorizirajući kvalitetno vrijeme koje roditelj provodi sa svojom djecom. Ovime sam spojio svoje najveće ljubavi - onu prema djeci i obitelji te onu prema tehnologiji, pokušavajući stvoriti balans u modernom roditeljstvu. Ekrani se sami po sebi mogu koristiti na način koji pogoduje dječjem razvoju i inspiriran svojom djecom, pronašao sam rješenje za problem s kojim se susreće jako puno roditelja. Tako je nastao Loties.”, govori Petar te naglašava da Loties ne potiče ovisnost o ekranima, nego baš suprotno - uči djecu granicama i zdravom odnosu s tehnologijom.

Zajedno stvarajte uspomene i provedite vrijeme na kreativan način

S obzirom na to da je aplikacija interaktivna, djeca svakim čitanjem mogu stvoriti gotovo 30 različitih verzija priča unutar jedne “knjige” i na kraju birati aktivnosti čime im se nudi kontrolirana autonomnost i mogućnost izbora što dovodi do lakšeg odvajanja od ekrana i smanjenja tantruma. Zanimljiva je i mogućnost snimanja glasa koja omogućuje roditeljima, bakama, djedovima da se snime dok čitaju priču, a dijete snimku može reproducirati kad god želi, prisjećajući se trenutaka koje su dijelili s dragom osobom čiji glas vole slušati.

Svrha apliacije je olakšati moderno roditeljstvo i iskoristiti prednosti tehnologije bez negativnih posljedica koje izaziva pretjerano korištenje iste. Njeni osnivači neizmjerno cijene upravo realna iskustva svojih korisnika, stoga pozivaju obitelji, roditelje i djecu da do 28. travnja isprobaju Loties aplikaciju, koja je trenutno u testnoj verziji i dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku, pruže povratne informacije i na taj način sudjeluju u njenom kreiranju i poboljšanju. Kao zahvalu za sudjelovanje, prilikom lansiranja, prvih 100 prijavljenih će dobiti pristup premium sadržaju posve besplatno na period od čak godinu dana! Petar, Una i Anica ističu da su svi dobrodošli biti dio Loties zajednice i nadaju se da će ona biti prekretnica u korištenju ekrana za djecu diljem svijeta.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt