Saznajte kako napraviti savršenu frizuru kod kuće uz pomoć trikova omiljene hair stilistice Valentine Čajo


U prekrasnom novo otvorenom prostoru Salon by Tinalicius održana je Philips SenseIQ i Kerastase Paris proljetna radionica o novim trendovima „Moja kosa to sam ja“ pod stručnim vodstvom poznate zagrebačke hair stilistice Valentine Čajo. U edukativnoj radionici sudjelovale su Valentinine klijentice i poznate dame iz javnog života poput Rajne Raguž, Ane Radišić, Nike Matić Kamenski, Rite Rumore Jurki, Korane Gvozdić, Lane Šorše i Josipe Brač.

Sigurno ste čuli za izreku – „Invest in your hair it's the crown you'll never take off“ – ona najbolje oslikava zašto je zdrava, sjajna i lijepa kosa čežnja mnogih žena. Kosa je simbol ženstvenosti i ljepote, njom izražavamo svoj stav te nas čini jedinstvenima. Ipak, treba znati kako sve počinje od pravilne njege kose koja se sastoji od korištenja kvalitetnih preparata i gadgeta.

U ugodnoj i intimnoj atmosferi Valentina Čajo predstavila je benefite Philips SenseIQ uređaja za sušenje i stiliziranje kose te je pokazala kako uz pomoću kvalitetnog fena i adekvatne Kerastase njege svatko može kod kuće napraviti savršenu frizuru.

Često me u salonu pitaju klijentice koji fen je najbolje kupiti za kućnu upotrebu. Prvo im uvijek kažem da izbjegavaju profesionalne fenove jer su oni namijenjeni za profesionalnu upotrebu pa u krivim rukama i zbog nepravilnog korištenja mogu ošteti i isušiti kosu. Philips SenseIQ sušilo pomoću umjetne inteligencije prati toplinu vlasi te prema tome temperira sušenje. Ovaj tip fena prilagođen je svakom tipu kose koji prilikom sušenja kosu štiti od oštećenja. Za vrijeme sušenja uređaj regulira temperaturu i jačinu sušenja i do 12 000 puta. Zahvaljujući infracrvenoj tehnologiji koja se prilagođava prirodnoj vlažnosti kose, fen ne izvlači vlagu iz kose, već je čuva u kosi, a rezultat je njegovana i hidratizirana kosa, puna volumena. Zbog svega navedenog i činjenice da suši kosu 30 % brže, uvijek preporučam Philips SenseIQ fen za kućnu upotrebu, a ponekad ga čak i mi koristimo u salonu jer je dovoljno snažan da može napraviti frizuru kakvu god poželimo“, istaknula je Valentina Čajo te nadodala, „Uz odgovarajući fen iznimno je važno koristiti i odgovarajuće preparate za njegu kose. Ja sam vjerna Kerastase brandu već godinama pa smo tako i našim modelima prilagodili Kerastase proizvode prema tipu kose. Primjerice, Rajni Raguž koja ima kovrčavu kosu stavljali smo njegu za definiciju kovrči i hidrataciju kose te smo napravili curl manifesto protokol uz fusio dose. Općenito, iznimno je važno prvo napraviti kratku dijagnostiku kose te prema tome kasnije koristiti njegu koja je adekvatna za individualnu problematiku“.

Tijekom Philips SenseIQ i Kerastase Paris VIP radionice Valentina je otkrila sudionicama male tajne velikih majstora.

Prije samog sušenja na kosu je potrebno nanijeti termičku zaštitu, a zatim prosušiti kosu do 80 %. Za bolji volumen preporučam da glavu prebacite dolje i kosu sušite naopako te kada krećete sa sušenjem kose prvo obradite gornji dio, a zatim stavite viklere kako bi se kosa ohladila i volumen bio postojan. Ono što je dosta važno, nikada se fen ne prislanja direktno na četku, nego prvo klizi četka kroz kosu, a zatim fen u smjeru puhanja prema dolje. Kada dobijete željeni oblik, možete po želji i potrebama kose pošpricati lak za kosu i sve rasčešljati te prstima modulirati finish look”.

Kosa je zaštitni znak svake žene, stoga pružite joj jedinstveno iskustvo uz tehnologiju koja osjeća i njegu koju zaslužuje. Više nemojte pristajati na kompromis između zdrave i sušilom savršeno stilizirane kose jer uz Philips SenseIQ i Kerastase njegu možete imati oboje. Budite sjajne, neukrotive i osjećajte se savršeno u svojoj kosi!

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt