Galaxy AI dostupan za „probnu vožnju“ korisnika pametnih telefona, kroz osvježenu Try Galaxy aplikaciju

Era mobilne umjetne inteligencije je stigla i polako donosi nove inovacije u svijet tehnologije. Potaknut umjetnom inteligencijom, Samsung je napravio značajna ažuriranja aplikacije Try Galaxy kako bi uključio i značajke kao što su Live Translate, Chat Assist, Note Assist, Photo Assist i Circle to Search s Googleom na više uređaja, tako da i oni neodlučni mogu doživjeti Galaxy AI, bez mijenjanja svog pametnog telefona.

Aplikacija Try Galaxy, koja je ranije bila prilagođena iOS korisnicima, sada je prvi put dostupna na svim Android uređajima, uključujući i starije Samsung Galaxy1 modele, čime još više korisnika može istražiti najnovije funkcije Galaxy S24 serije i One UI 6.1 korisničkog sučelja.

Što je novo: Istraživanje Galaxy AI kroz widgete i tutorijale

Ažurirna aplikacija Try Galaxy simulira iskustvo gledanja stvarnog početnog zaslona Galaxy S24 uređaja. Kada korisnici uđu u aplikaciju, videozapisi i interaktivni sadržaj pomažu im u snalaženju u najnovijem sučelju.

Novi widget predstavlja napredne alate kamere i osnovne značajke pokretane umjetnom inteligencijom koje su prvi put predstavljene u Galaxy S24 seriji. Tako korisnici imaju priliku pogledati kratke videozapise koji predstavljaju i pojašnjavaju svaku značajku te doživjeti kako se one mogu koristiti u svakodnevnom životu. Kada korisnih pregleda određenu stavku, ona će se automatski označiti kvačicom za lakše praćenje napretka.

Među alatima koje će zainteresirani korisnici moći isprobati kroz „probnu vožnju“, Samsung je izdvojio sljedeće:

  • Live Translate: Korisnici sada mogu komunicirati bez jezičnih barijera za vrijeme telefonskih poziva u oba smjera, uz prijevod u stvarnom vremenu integriran u izvornu aplikaciju. Bez napora mogu u kontakt s taksistom ili rezervirajti restoran u stranoj zemlji s prijevodima glasa i teksta telefonskih poziva, podržanim na 13 jezika.

  • Note Assist: Bilježenje bilješki dolazi uz primanje trenutnih sažetke koje generira AI za njihovu lakšu i pregledniju organizaciju. Ovo omogućava pretvaranje dugačkih odlomaka u natuknice s naslovima za još veću preglednost, uz automatsko oblikovanje, provjeru pravopisa i prijevode.

  • Chat Assist: Ovaj alat omogućava prilagodbu tona tekstualnih poruka za bilo koju prigodu, od profesionalne do neformalne. Korisnici tako mogu poslati uređen dnevni red sastanka šefu i razgovarati s prijateljima iz stranih zemalja na francuskom ili španjolskom jeziku. AI ugrađen u Samsung tipkovnicu također može prevesti poruke u stvarnom vremenu na 13 jezika2 kako bi korisnici mogli bolje komunicirati unatoč kulturnim i jezičnim barijerama.

  • Photo Assist: Stvaranje savršenih snimki sada moguće je uz pomoć Generative Edit, AI alata koji korisnicima omogućava promjenu veličine, premještanje ili čak uklanjanje objekata unutar fotografija. Edit Suggestion prilagođava kompoziciju fotografije u trenutku, dok Erase Reflection automatski uklanja neželjene sjene i refleksiju svjetla.

  • Circle to Search with Google: Pretraživanje željenih predmeta ili detalja s fotografija sada je moguće bez prebacivanja aplikacija i otvaranje preglednika. Kada korisnici primijete nešto što im se sviđa u objavi na društvenim medijima, dugim pritiskom na početni gumb i zaokruživanjem predmeta na fotografiji dobiju trenutne i korisne rezultate pretrage o željenom predmetu. Pretraga pokretana umjetnom inteligencijom će pružiti rezultate ovisno o lokaciji korisnika.

Osim AI funkcija, widget predstavlja i napredne alate kamere serije Galaxy S24. Kroz videoupute za korištenje snimljene iz prve ruke, korisnici mogu naučiti kako snimati jasne, svijetle fotografije noću i izdaleka koristeći Nightography Zoom, snimati stabilne videozapise subjekata koji se kreću velikom brzinom s značajkom Super Steady i snimati impresivne portrete i selfije u portretnom načinu.

Dodatna ažuriranja i dostupnost

Korisnici u aplikaciji također mogu pogledati nove Galaxy teme ili pozadinske slike izvan Wallpapers izbornika, ponuđene na Galaxy S24 Ultra. Dodatno, za preuzimanje su dostupne i tri vrste Art Wallpapers pozadina zaslona, uključujući grafite i pop art.

Kako bi saznali više o Galaxy ekosustavu, korisnici mogu povući informacijske kartice koje predstavljaju funkcije poput onih za višestruke povezanosti uređaja, mogućnosti dijeljenja datoteka i podataka dostupnih kroz Samsung Health aplikacije. Za brzi uvod u najnovije preklopno iskustvo, korisnici mogu pogledati i uvodne videozapise koji prikazuju rad Galaxy Z Flip5 i Z Fold5.

Aplikacija Try Galaxy trenutno podržava 20 jezika, u 120 zemalja. i dosegla je više od 18 milijuna kumulativnih preuzimanja od svog predstavljanja 2022. godine. Svi zainteresirani korisnici mogu preuzeti novu Try Galaxy aplikaciju, skenirajući QR kod ili klikom na trygalaxy.com

1 Aplikacija Try Galaxy dostupna je na podržanim Android OS pametnim telefonima s najnovijom verzijom Chromea, ali možda neće biti savršeno optimizirana ovisno o modelu uređaja, postavkama, veličini zaslona itd. Aplikacija radi na Safariju, na iPhoneu 7 i novijim s iOS-om 14 ili više.

2 Podržani jezici uključuju kineski, engleski, francuski, njemački, hindi, talijanski, japanski, korejski, poljski, portugalski, španjolski, tajlandski i vijetnamski.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt