NOVI CROSSOVER JE U GRADU, UPOZNAJMO LEXUS LBX

Većina nas dobar dio dana provede u automobilu vozeći se na posao ili s posla, do šoping centra ili razvozeći djecu na aktivnosti. Važno je da nam to vrijeme bude što je moguće ugodnije i zato je između ostalog važan automobil koji vozimo. Za ljubiteljice i ljubitelje nešto posebnijih stvari zanimljiva novost na tržištu automobila je Lexusov model LBX koji je razvijen i dizajniran s posebnim fokusom na europske kupce, s naglaskom na žene.

LBX je kratica za Lexus Breakthrough Crossover i u skladu s imenom želi pružiti novo iskustvo u popularnoj klasi kompaktnih crossovera. Njegove dimenzije, agilnost i sjajne performanse čine ga savršenim vozilom za gradske ulice, a oduševit će i one koje kod automobila više zanima izgled nego tehnički detalji. LBX dolazi u verzijama Elegant, Relax, Emotion i Cool, kod svake od njih razlikuju se boja automobila i unutarnje uređenje tako da kupci mogu odabrati verziju koja se najviše slaže s njezinim ili njegovim životnim stilom i ukusom.

U interijeru oduševljava japansku praktičnost i fokus na kvalitetu koji se vidi u besprijekorno izvedenim šavovima, preglednom displeju ili savršenom zvuku iz audio sustava koji za Lexus oduvijek radi legendarno ime Mark Levinson. Sve je kod ovog urbanog ljepotana izvedeno na najvišoj razini, što ne čudi znajući da ključnu ulogu u proizvodnom procesu kod Lexusa imaju Takumi majstori koji su svoj cijeli život obučavani da otkriju i najsitnije nesavršenosti pri proizvodnji.

Kod LBX-a se naravno vodilo računa i o tome da je siguran i stabilan na cesti, da je štedljiv (troši 4,5 - 4,8 l na 100 km) te da ima što manji utjecaj na okoliš (emisija CO2 je niskih 103 g po km). Pogoni ga hibridni električni pogonski sklop sa samopunjenjem baterije. Ta inovativna tehnologija omogućuje da do 50% vremena automobil radi u samo električnom načinu rada. Bipolarna nikal-metal-hidridna baterija pametno je smještena ispod stražnjih sjedala što povećava unutarnji prostor vozila. Prostora ima i u prtljažniku tako da je LBX praktičan i za kraće izlete i za ljetovanja.

No prednosti LBX-a najbolje se vide u gradu.

Naša poznata chefica Katarina Vrenc nije samo vrhunska kuharica i menadžerica, već je i pasionirana vozačica. Zbog prirode posla stalno je za volanom, tijekom dana mora stići na sastanke, u nabavke na tržnice i specijalizirane prodavaonice - i sve to po zakrčenim gradskim ulicama.

Katarina Vrenc: „Posao koji radim ne ostavlja baš previše slobodnog vremena. Voditi top restoran u gradu traži da sam uvijek u pokretu i moram reći da se LBX prilično dobro uklopio u taj stil života. Tijekom dana jurim sa sastanka na sastanak, pa onda po svježe sastojke za jela koja kuhamo... Važno mi je da je auto koji vozim agilan te da nije prevelik pa mogu lakše naći parking. Inače jako volim voziti pa mi se sviđa snaga i stabilnost koju osjetim kod ovog auta, a drago mi je i da ima nisku emisiju CO2 i troši jako malo. No nije sve u tim tehničkim karakteristikama – iskreno, jako mi se sviđa i izgled LBX-a. Elegantan je i osjećam se dobro u njemu, nekako dodaje dašak stila koji mi paše. Kuharskim rječnikom rečeno, LBX je savršeno odmjerena mješavina lijepog izgleda, performansi, praktičnosti i održivosti.”

LEXUS

Lexus je najpoznatija marka luksuznih automobila koju je Toyota pokrenula u osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Karakterizira je iznimna kvaliteta izrade i velika posvećenost detaljima pa je kroz desetljeća postojanja stekla poseban status kod ljubitelja automobila. Lexus je započeo priču s jednom limuzinom, ali danas ima široku liniju proizvoda, od limuzina do SUV vozila i kompaktnih crossovera.

TKO SU TAKUMI MAJSTORI

Drevni japanski koncept "Takumi" leži u srcu Lexusove filozofije. Takumi su posebno vješti majstori, stručni i obučeni da otkriju i najsitnije nesavršenosti pri proizvodnji. Predani poslu kako to samo Japanci mogu biti, Takumi majstori svladavaju jedan element procesa proizvodnje i uzdižu ga do umjetničke razine. Nije čudo da među tisućama radnika status Takumi majstora može zaslužiti tek nekolicina.

Iako su duboko ukorijenjeni u tradiciji, Takumi majstori jako rado prihvaćaju moderne tehnologije. Njihov legendarni dodir izbrušen godinama prakse ključan je za usavršavanje svih procesa automatizacije proizvodnje. Ipak, i uz najnaprednije tehnologije, njihove ruke ostaju najvažniji alat za otkrivanje i najsitnije nesavršenosti koja se može pojaviti. Taj skladan spoj tradicije i inovacije koji krasi Takumi majstore odlika je i Lexusa kao cjeline od samih početaka pa sve do danas.

POSEBAN U SVEMU ŠTO RADI

Lexus voli biti poseban tako da se oko svega što radi potrudi više od drugih. To nije slučaj samo kod proizvodnje automobila već i kod, primjerice, oglašavanja. Neki od starijih TV oglasa za Lexus imaju kultni status među marketinškim profesionalcima, takav da se isplatilo napraviti remake.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt