Put prema uspjehu nije lagan, no treba u njemu uživati

Da su snažne i uspješne žene u isto vrijeme i emotivne i krhke te da na putu prema uspjehu trebaju uživati i biti sretne, potvrdio je prvi event „Beginning of the journey“ (Početak putovanja) Women's Executive Business Cluba (WEBC), održan sinoć u zagrebačkom Business Clubu 5.

Četiri inspirativne žene, vrlo uspješne u poslu kojim se bave, uz moderiranje poznate novinarke i voditeljice Tončice Čeljuske, ispričale su zanimljive životne priče. Na tom putu imale su uspone i padove, sve su u nekom trenutku života promijenile prebivalište, imale su jasnu viziju najprije što ne žele, a potom što žele, sve su bile u potrazi za srećom i sve su bezrezervno podijelile svoje emocije s pedesetak liderica koje su se okupile na eventu.

Iznimno zanimljivu životnu priču ispričala je dr. sc. Larica Čorda porijeklom iz Sarajeva koja je kao djevojčica preselila u London s roditeljima, tamo ostvarila danas impresivnu karijeru, svjetski je priznata stručnjakinja za plodnost i trudnoću, dobitnica brojnih nagrada i priznanja i autorica bestsellera „The Conception plan“. Ona se usudila javno govoriti o negativnim stranama zdravstvenog sustava, promovirati holistički pristup zdravlju i na tom putu nije imala podršku kolega.

Koliko je važna sreća?

O vlastitoj potrazi za srećom govorila je prva i jedina doktorica sreće u Hrvatskoj dr. sc. Anita Freimann, vlasnica Instituta za sreću, koja je priznala da je na svom putu ka uspjehu bila ponekad nesretna i zbog toga se odlučila na velike rezove u životu, razvod, otkaz, preseljenje iz Osijeka u Samobor u kojem danas živi sa svojim darovitim sinom.

Iz Hrvatske je u Veliku Britaniju preselila i mag. art. Martina Batović, direktorica u Artnetu, najvećoj globalnoj internetskoj platformi u svijetu umjetnina, organizatorica aukcija u Londonu, New Yorku i Hong Kongu. Ona je istaknula važnost podrške okoline na svom poslovnom putu – od roditelja i vlastite obitelji do prijatelja i poznanika, a simpatična Amerikanka s hrvatskom adresom Amy Vinković, vlasnica je Tag Along Travelsa i uspješno se bavi organizacijom luksuznih individualnih putovanja kreiranih na vlastitom iskustvu. Naime, ova je mlada Amerikanka proputovala 30 zemlja, a na putovanju Hrvatskom upoznala je svog supruga i preselila u kako kaže sigurnu i najljepšu zemlju.

Jesmo li jedna drugoj konkurencija ili podrška?

„Put do uspjeha nije lagan, a na tom putu jedna u drugoj ne smijemo gledati konkurenciju nego podršku, jer cilj nam je svima isti“, poručila je Danijela Lončarić, globalno akreditirani transformativni coach, žena s više od 20 godina iskustva u korporativnom svijetu, koja je sa svojim prijateljem, poslovnim strategom i suvlasnikom Business Cluba 5 Vandrijem Montabelom, osnivačica WEBC-a.

 

„Ne treba odgađati sreću i čekati cilj, treba znati uživati i na tom putu prema cilju“, istaknuo je Vandri Montabelo, koji je tijekom svoje bogate poslovne karijere uvijek bio podrška kolegicama, a tu je praksu nastavio i u Business Clubu 5.

 

Osnivači WEBC-a najavili su novo događanje - Pre Summer Cocktail, koji će se na istom mjestu održati 12. lipnja. Na njemu očekuju još više liderica, a cilj im je – kažu – postati neformalno mjesto okupljanja 100 poslovnih žena.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt