Samsung Electronics predstavlja novu liniju perilica s visokom energetskom učinkovitošću i naprednim značajkama umjetne inteligencije

Linija uključuje perilicu s A-40% dodatnom uštedom energije zahvaljujući tehnologiji Bubble Shot uz niz AI značajki poput AI Ecobubble™, AI pranja i AI načina rada za energiju - te razne druge nove značajke

Samsung je premijerno predstavio novu liniju perilica rublja u Europi; Premijeru su imale na sinoćnjem globalnom događanju Dobro došli u BESPOKE AI koje je održano u les Pavillon des Étangs u Parizu.

Znamo da postoji velika prilika da perilice rublja doprinesu energetski učinkovitijem načinu života," rekao je Moohyung Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj tima za korisničko iskustvo u poslovanju digitalnih aparata (DA) u tvrtki Samsung Electronics. „Našom najnovijom linijom perilica, Samsung čini korak u postizanju tog cilja, dok istovremeno značajno unaprjeđuje iskustvo pranja rublja."

Modeli prikazani na događanju dio su četiri serije proizvoda. To uključuje modele A-10% i A-20% s dodatno visokom energetskom učinkovitošću u opcijama kapaciteta od 9 kg i 11 kg, kao i perilicu A-40% s dodatno visokom energetskom učinkovitošću kapaciteta 11 kg, čime tvrtka želi osigurati širok izbor proizvoda, s visokom energetskom učinkovitošću. Osim toga, zahvaljujući tehnologiji SpaceMax™ koja je naslijeđena iz prethodne generacije, nove perilice omogućavaju veliki kapacitet od 11 kg unutar standardne dubine od 60 cm, što olakšava instalaciju, te dolazi s estetski privlačnim Bespoke dizajnom1.

Efikasnije od "A" razreda zahvaljujući naprednim tehnologijama tvrtke Samsung

Nova linija perilica donosi značajnu uštedu energije tijekom pranja rublja, a najznačajniji rezultat postiže model s dodatnom uštedom energije A-40%. Samsung primjenjuje napredne tehnologije koje prvi put uvodi u svoju liniju perilica kako bi postigao do 40 % manju potrošnju energije od minimalnih zahtjeva za energetsku učinkovitost za ocjenu razreda A2.

Ključna tehnologija koja vodi dodatnoj uštedi energije je Bubble Shot3. Ona raspršuje sapunicu unutar bubnja na vrhu rublja povlačeći je kroz cirkulacijsku pumpu. To olakšava natapanje rublja i omogućuje ravnomjerno prodiranje deterdženta, čime se povećava ukupna učinkovitost pranja.

Bubble Shot tehnologija također pomaže korisnicima da uštede vodu i skrate vrijeme trajanja programa, prilikom pranja pamučnog rublja. Koristi se do 20 % manje vode4 u odnosu na uobičajene perilice rublja. Gustoća deterdženta u vodi postaje veća iako je njegova količina ista, što poboljšava učinkovitost pranja dok skraćuje vrijeme ciklusa pranja za do 25 %5.

S AI Energy Mode6 načinom rada u SmartThings Energy, praćenje potrošnje energije dodatno se proširuje. Korisnici mogu pratiti svoju dnevnu, tjednu i mjesečnu potrošnju energije, pri čemu se značajka može koristiti čak i za procjenu mjesečnih računa za struju korisnika. Ako bi mjesečni račun za električnu energiju mogao premašiti cilj korisnika, SmartThings Energy može uključiti način uštede energije, koji pametno smanjuje potrošnju energije za do 70 % u usporedbi s pranjem u toploj vodi7.

Poboljšanje korisničkog iskustva pomoću tehnologija temeljenih na umjetnoj inteligenciji

Nova ponuda poboljšava energetsku učinkovitost, a osnovne funkcije olakšavaju korisnicima pravilnu brigu o njihovom rublju.

AI Ecobubble™8 omogućuje prilagodbu programa prema rublju. Ovisno o detektiranom tipu tkanine, prilagođava količinu mjehurića koji brzo uklanjaju prljavštinu i mrlje, kao i vrijeme pranja, temperaturu vode i brzinu centrifuge. Tako rublje pere jednako učinkovito u hladnoj vodi kao i u toploj, smanjujući potrošnju energije do 70 %9 u usporedbi s pranjem u toploj vodi. Također štiti boju i teksturu odjeće s do 45.5 % boljom njegom tkanine10.

Osim toga, AI Wash nježno, ali temeljito11 pere odjeću s manje vode i deterdženta. Pomoću naprednog senzora, AI Wash detektira težinu i mekoću tkanine u punom bubnju te aktivno prati razinu prljavštine. Koristi prikupljene informacije kako bi dozirao odgovarajuću količinu vode i deterdženta te kontinuirano prilagođava vrijeme namakanja, ispiranja i centrifugiranja za najbolje rezultate12. AI Wash tako poboljšava učinkovitost pranja i smanjuje učinak na okoliš.

Širok spektar impresivnih funkcija za pranje rublja

Samsung je primijenio i proširio značajke u tri važna područja iskustva pranja rublja ― smanjenje ispuštanja mikroplastike, jednostavnost upotrebe i vrijeme pranja. Pritom vodi računa o sljedećem:

Less Microfiber™ ciklus: Svi modeli u ponudi dolaze sa standardnim ciklusom Less Microfiber™. Kreiran je kako bi odjeća manje otpuštala vlakna i mikroplastiku koja završava u odvodnoj vodi. Prilagođavanjem brzine vrtnje motora i intenziteta pranja, ovaj ciklus smanjuje količinu mikrovlakana otpuštenih u odvod za do 54 %13.

Detergent Scan14 i Care Label Scan15: SmartThings Clothing Care16 korisnicima nudi nove funkcije za jednostavno korištenje perilice. Detergent Scan omogućuje korisnicima lako korištenje odgovarajuće količine deterdženta ili omekšivača. Nakon što korisnici skeniraju svoj deterdžent ili omekšivač pomoću SmartThings aplikacije, informacije se šalju perilici rublja kako bi dodala odgovarajuću količinu za njihovo pranje rublja. Dodatno, korisnici mogu pronaći funkciju Care Label Scan. SmartThings provjerava i prenosi upute za pranje perilici rublja kako bi se rublje ispravno opralo, u skladu s oznakama za održavanje koje su korisnici skenirali.

Super Speed: Uz Super Speed način pranja, ciklusi mogu biti završeni u samo 39 minuta17. Ovo kratko vrijeme pranja omogućeno je pomoću QuickDrive™ tehnologije, koja dinamički pomiče odjeću. Vrijeme ispiranja također je skraćeno korištenjem Speed Spray-a, koji snažnim mlazom vode brzo uklanja ostatke deterdženta. Perilica također ubrzava brzinu centrifuge ovisno o količini rublja kako bi brzo osušila odjeću.

Kupce u Hrvatskoj mogla bi zanimati promotivna ponuda, kojom, uz kupnju određenih perilica i hladnjaka nove linije Samsung daruje tablet Galaxy Tab A9+ WiFi. Promocija traje od 3. do 16. travnja 2024., ili do isteka zaliha. Za ostvarivanje prava na poklon potrebno se registrirati. Više informacija o promociji dostupno je ovdje.

1 Samo primjenjivi modeli (WW11DB8******, WW11DB7******)

2 Na temelju internog testiranja tvrtke Samsung. Modeli serije WW8400D su 40% učinkovitiji od potrebnog za postizanje energetske učinkovitosti razreda A prema Uredbi (EU) br. 2019/2014. Rezultati mogu varirati ovisno o okolini korištenja.

3 Samo primjenjivi modeli (WWDB8****, WWDB7****)

4 Na temelju internog testiranja korištenjem programa za pamuk na modelu WW7400D s Bubble Shot funkcijom u usporedbi s konvencionalnom Samsung perilicom rublja bez Bubble Shot funkcije. Rezultati mogu varirati ovisno o vrsti rublja i okolini korištenja.

5 Na temelju internog testiranja korištenjem programa za pamuk na modelu WW7400D s Bubble Shot funkcijom u usporedbi s konvencionalnom Samsung perilicom rublja bez Bubble Shot funkcije. Rezultati mogu varirati ovisno o vrsti rublja i okolini korištenja.

6 Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebna je Wi-Fi veza i Samsung korisnički račun.

7 Može se primijeniti kada je odabrana temperatura pranja od 20~40°C.

8 AI Ecobubble™ se aktivira samo kada su odabrani određeni programi, uključujući Pamuk, Sintetika i AI Pranje s opterećenjem manjim od 2kg.

9 Uspoređeno s pranjem u toploj vodi. Testirano prema IEC 60456-2010 / 4kg opterećenje pranja / Super Eco pranje hladno (WF80F5E5U4W) vs. Pamuk 40°C bez Ecobubble™ (WF0702WKU). Individualni rezultati mogu varirati.

10 Na temelju EMPA testa na modelu od 9kg (WF906U4SAGD, Sintetika), s i bez Ecobubble™ funkcije. Podaci prikupljeni iz pojedinačnih testova. Stvarni rezultati mogu varirati ovisno o individualnoj uporabi.

11 Na temelju algoritma kreiranog od strane AI. Stvarni rezultati mogu varirati ovisno o individualnoj uporabi.

12 Uspoređeno s redovitim Samsung automatskim dozatorom, koji je podešen za doziranje preporučene količine deterdženta. Na temelju kontinuirane analize količine deterdženta korištene u zadnjih 10 ciklusa. Stvarni rezultati mogu varirati ovisno o individualnoj uporabi.

13 Na temelju testiranja u laboratoriju Ocean Wise Plastics Lab korištenjem opterećenja od 2kg 100% poliesterskih dukserica, uspoređujući program za sintetiku na Samsung konvencionalnom modelu WW4000T i program za manje mikrovlakna na WW7000B. Rezultati mogu varirati ovisno o stvarnoj odjeći i uvjetima korištenja.

14 Samo primjenjivi modeli (WWDB89, WWDB79). Ova funkcija dostupna je samo prilikom korištenja određenih deterdženata i omekšivača registriranih u bazi podataka SmartThings (od prosinca 2023.).

15 Samo primjenjivi modeli (WWDB89, WWDB79, WWDB73). Korisnik će biti isključivo odgovoran za sve moguće posljedice koje mogu proizaći, uključujući, ali ne ograničavajući se na bilo kakvu štetu ili ozljedu uzrokovanu netočnim informacijama koje je korisnik pružio.

16 Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebna je Wi-Fi veza.

17 Na temelju korištenja Super Brzine s zadanim postavkama s opterećenjem od 5kg.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt