Samsung predstavlja prvi izuzetno široki hladnjak sa zamrzivačem, „A“ EU razreda učinkovitosti

Novi ekstra široki hladnjak oznake RB6000D, omogućava još više prostora za pohranu namirnica, i izuzetnu energetsku učinkovitost zahvaljujući umjetnoj inteligenciji

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je novi, izuzetno energetski učinkovit i ekstra široki hladnjak sa zamrzivačem1 za europsko tržište. Svoju je premijeru imao na sinoć održanom događanju Dobro došli na BESPOKE AI, održanom u les Pavillon des Étangs, u Parizu. Uz izuzetnu energetsku učinkovitost, nudi i ugrađeni WiFi, kao i poboljšanu uštedu energije uz SmartThings Energy poduprtu umjetnom inteligencijom.

Kao odgovor na sve veću težnju korisnika ka energetskoj učinkovitosti, Samsung je odlučio lansirati novi Wide BMF hladnjak“, rekao je Moohyung Lee, EVP i voditelj tima za korisničko iskustvo poslovanja digitalnih uređaja (DA) u Samsung Electronics. „Kroz naše znatne napore u istraživanju i razvoju, uspjeli smo omogućiti uštedu energije dostojnu Samsung kvalitete koju cijene globalni potrošači. Uvjereni smo da će korisnici iskoristiti prednosti našeg novog širokog hladnjaka, u svom svakodnevnom životu.”

Hladnjak je prema energetskim standardima EU ostvario energetsku ocjenu „A" te je ujedno i prvi Samsung široki hladnjak s donjim zamrzivačem koji je zadovoljio te kriterije. U usporedbi s uobičajenim modelom hladnjaka2, Samsung je u novi model implementirao jedinstvena rješenja za smanjenje potrošnje energije za 55,9%. Novi AI inverterski kompresor3 ključan je za postizanje „A“ razreda prema EU energetskim standardima.

Novi visokoučinkoviti AI inverterski kompresor redizajniran je kako bi se povećao radijus rotirajućih dijelova, što omogućuje da njegova inercija bude veća od uobičajenog kompresora4 za 4,1 puta. Tako kompresor duže održava snagu, a koristi manje energije, dok održava umjerenu temperaturu u hladnjaku. Kompresor, zahvaljujući novoj tehnologiji upravljanja, doprinosi i smanjenju razine buke i do 5 puta, u odnosu na uobičajene modele5.

Ekstra široki hladnjak sa zamrzivačem uz pomoć SmartThings Energy6 načina rada smanjuje potrošnju energije do 15%7. SmartThings AI Energy Mode omogućava korisnicima jednostavnu provjeru dnevne, tjedne i mjesečne potrošnje energije, ali i procjenu mjesečnog računa potrošnje za električnu energiju. Ako potrošnja premašuje utvrđenu procjenu, način rada također može proaktivno štedjeti energiju8. Na temelju obrasca upotrebe, SmartThings Energy optimizira brzinu kompresora i učestalost ciklusa odmrzavanja, osiguravajući da korisnici što dulje uživaju u svježim namirnicama.

Kako bi povećao prednosti kapaciteta hladnjaka veće širine od uobičajenog tipa te ga učinio konkurentnim na tržištu, Samsung je primijenio već dobro poznatu SpaceMax™ tehnologiju. Novi hladnjak koristi tanke stijenke i učinkovitu izolaciju za povećanje prostora za pohranu namirnica, uz neprestano održavanje željene temperature. Dodatni prostor za pohranu također ne utječe na vanjski izgled hladnjaka, budući da kompaktni dizajn omogućuje višak prostora u kućanstvu.

Osim naprednih performansi i mogućnosti skladištenja, hladnjak dolazi u elegantnom dizajnu, čime izvrsno pristaje u moderne domove. Potpuno ravna vrata s udubljenom ručkom hladnjaku daju skladan oblik, dok nježno unutrašnje osvjetljenje kontrolira svjetlinu i sprječava odbljesak.

Dostupnost

Energetski učinkovit ekstra široki hladnjak sa zamrzivačem dostupan je u dvije inačice, kapaciteta 538 odnosno 508 litara.


Samsung linija perilica rublja i hladnjaka bit će dostupna za kupnju od sredine travnja; Za kupce u Hrvatskoj valja naglasiti da je novi Bespoke AI Samsung hladnjak dostupan za prednarudžbu već danas. Promocija traje od 3. do 16. travnja 2024. ili do isteka zaliha. Za ostvarivanje prava na poklon potrebno se registrirati u roku od 30 dana od kupnje uređaja. Za više informacija posjetite Samsung web stranicu na www.samsung.com/hr .

O tvrtki Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Tvrtka redefinira svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućanskih uređaja, mrežnih sustava i memorije, LSI sustava, lijevanih i LED rješenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosustav i otvorenu suradnju s partnerima. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com

1 Odnosi se na hladnjak s donjim zamrzivačem velikog kapaciteta ("BMF") širine 70 cm ili više.

2 Usporedno s RL435EFBAS8/EF modelom.

3 Wi-Fi veza i aplikacija SmartThings potrebni su za omogućavanje AI Energy značajke.

4 Na temelju internog testiranja u usporedbi s konvencionalnim kompresorima S3 Samsung.

5 Na temelju internog testiranja, u skladu s IEC 60704.

6 Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebna je Wi-Fi veza i Samsung račun.

7 Rezultati testa temelje se na usporedbi tvorničkih postavki temperature prilikom korištenja AI Energy načina rada i bez korištenja istog. Rezultati mogu varirati ovisno o uvjetima uporabe i obrascima.

8 Prije aktivacije algoritma za spremanje u 'Maksimalnom načinu' i 'Prilagođenom načinu rada' SmartThings će prikazati obavijest.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt