Tišina, lagani tempo i potraga za zvijezdama: Putovanja nikad nisu bila posebnija

Borba za najbolje mjesto na plaži, naporan raspored jer želite vidjeti sve znamenitosti sada i odmah, bezbroj selfija i gužva na krcatoj večernjoj promenadi polako postaju stvar prošlosti. Otputovati negdje sve više znači posvetiti se sebi, pratiti vlastiti tempo i potrebe i što više se udaljiti od užurbane svakodnevice.

Astro turizam

Maknuti se od vrtloga virtualnog svijeta uz pogled u vedro noćno nebo ispunjeno sjajnim nebeskim tijelima zvuči odlično. To su prepoznali brojni putnici koji ciljano obilaze nezagađena mjesta bez gužve i prometa s kojih se u miru mogu prepustiti promatranju astronomskih fenomena. Dekica, čaša vina, vedra ljetna večer i pogled u zvijezde, planete i sazviježđa – astro turizam je sve popularniji.


Odmak od posla

Stres, obaveze, beskrajni radni dani i kronični nedostatak slobodnog vremena lako mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Kako bi to izbjegli, mnogi se odlučuju za sabbatical – stavljanje posla na hold i slobodno vrijeme za putovanja. Takvo putovanje može trajati od nekoliko dana do nekoliko mjeseci, destinacija je stvar individualnog izbora, a svrha je dobro napuniti baterije i spremno dočekati nove poslovne izazove.


Spora putovanja

Gotovo je s prenatrpanim itinerarima, bjesomučnim fotografiranjem i kilometarskim to do listama. Ovakva putovanja često uključuju dovođenje tijela i duha u ravnotežu, a kako to postići znaju u Termama Laško gdje djeluje jedan od najpoznatijih ayurvedskih centara u ovom dijelu Europe, Thermana & Veda Ayurveda, s timom koji dolazi iz indijske Kerale – kolijevke ayurvede. Stručnjaci će prvo utvrditi koja od doša dominira u vašoj konstituciji, a potom odrediti lijek, koji se temelji na pravilnoj prehrani, umjerenoj tjelovježbi i posebnim masažama toplim uljima.


Bijeg od špice sezone

Putovanja, a pogotovo ljetni godišnji odmor, za mnoge znače odlazak u turistima prenapučene krajeve u kojima temperatura često prelazi 30 stupnjeva. Ipak, čini se da je globalno zatopljenje napravilo svoje jer ljeta su sve vrelija, počinju sve ranije i mnogima je dosta znojenja i gužvi. Sve češće se u ljetnim mjesecima biraju destinacije s umjerenom klimom i manjim gužvama, a mnogi potpuno odustaju od putovanja u udarnim mjesecima i preferiraju pred ili postsezonu.


Tišina, molim!

Prometne gužve, društvene mreže, dostupnost na svim komunikacijskim kanalima i platformama i zasićenje informacijama je ono što na ovakvoj vrsti putovanja ljudi ne žele. Sve su popularnija skrovita odmarališta u prirodi, mirni hoteli, oaze za meditaciju i pješačke ture sa što manje komunikacije i što više zena. Putuje se solo, u paru ili manjim grupama, a cilj je potpuno rasterećenje u svakom smislu, kako od tehnologije, tako i od ljudi.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt