Croccantino predstavio nove okuse ljeta

Dolaskom ljeta i sve toplijih dana, uživanje u gastronomskim osvježenjima dostiže svoj vrhunac. Povodom otvorenja ljetne sezone, hrvatski brend Croccantino, poznat po svojim vrhunskim sladoledima i autohtonim otočnim slasticama, predstavio je dva nova, originalna okusa sladoleda. Riječ je o kremastoj vaniliji Vanilija Bourbon Madagaskar i tropskom sorbetu Mango & Marakuja - jedinstvenim bezglutenskim delicijama koje će zasigurno obilježiti ljeto. Marija Antunović, vizionarka ove slatke priče s juga, povela nas je iza kulisa novih ljetnih okusa i otkrila tajne artizanske umjetnosti koju žive posljednjih deset godina.

Izvorne mahune vanilije s Madagaskara

Vanilija, kada se radi na artizanski način, predstavlja okus koji otkriva svaku nijansu - od manjkavosti u tehnici do nedostatka punine okusa ili korištenja biljnih masti umjesto mliječnog vrhnja. To je kao da ste ogolili sladoled do njegove suštine, prikazujući ga u svojoj čistoj formi, bez ikakvih dodataka. Croccantino vanilija nije običan sladoled od vanilije. Riječ je o sladoledu koji svojom kvalitetom ulazi u najvišu kategoriju smrznutih deserata na bazi mlijeka - kategoriju krem sladoleda. Sladoled pruža čisti kremasti užitak bogat mliječnim vrhnjem, gdje se prirodna aroma mahune bourbon vanilije savršeno stapa s okusom mlijeka. Ova jedinstvena kreacija nastaje infuzijom pravih mahuna bourbon vanilije iz Madagaskara koje se čiste, kuhaju i infuziraju u bazi preko 12 sati. Svilenkasta tekstura koja se na nepcu osjeti već pri prvom kušanju, rezultat je znanja i dugogodišnjeg iskustva preciznog balansiranja šećera i masnoća. Kvaliteta svih osnovnih sirovina, uključujući svježe domaće nehomogenizirano mlijeko i mliječno vrhnje, ovdje posebno dolazi do izražaja. Sve zajedno rezultira iznimno svilenkastim i kremastim okusom sladoleda bez dodanih aroma, ekstrakata ili umjetnih boja.

Mislim da nitko na tržištu, osim nas, nije toliko lud da koristi samo i isključivo stotine pravih mahuna bourbon vanilije s Madagaskara za aromatiziranje sladoleda. Naš sladoled od vanilije aromatiziramo isključivo mahunama vanilije koje temeljito čistimo, kuhamo u mlijeku i infuziramo preko noći kako bi maksimalno oslobodile svoje prirodne arome. Taj nježni i svilenkasti okus vanilije, bez dodatnih aroma, pasta, ekstrakata ili umjetnih boja, dolazi isključivo iz cijelog kilograma mahuna vanilije kojeg prosječno iskoristimo za jednu dnevnu proizvodnju. Ponosni smo jer smo upravo takvim, artizanskim pristupom proizvodnji, istaknuli ljepotu najčišćeg sladoleda koji možete pronaći na tržištu.” - izdvojila je Marija Antunović.

Mango i marakuja: Savršena tropska kombinacija

Pronaći kvalitetno tropsko voće u Hrvatskoj pravi je izazov, no u Croccantinu nisu odustajali. Odlučili su upotpuniti svoj asortiman sladoleda sa zanimljivim ljetnim okusima. Marakuja im se činila idealnim dodatkom zbog svog karakterističnog kiselkastog okusa i sjemenki koje je čine prepoznatljivom. U kombinaciji s mangom stvorili su sorbet s 40% udjela pravog voća. Mango je obogatio sladoled svojom punoćom i kremastom teksturom, dok je marakuja unijela potrebnu kiselost i jedinstvenost svojim sjemenkama. I nastao je egzotičan i osvježavajući sladoled Mango & Marakuja - idealan izbor za ljubitelje slatkog i kiselkastog osvježenja.

"Željeli smo stvoriti okus koji donosi ljeto u čašici, nešto tropsko i jedinstveno. Mango je bio savršena baza, no kao da mu je nedostajao onaj pravi karakter. Znala sam da mu treba nešto kiselkasto kako bi postao poseban. Uspjeli smo nabaviti pasiranu marakuju bez koštica, testirali smo različite omjere manga i marakuje, sve dok nismo postigli savršenu kombinaciju okusa. No, znala sam da marakuja mora imati svoje sjemenke da bi zadržala autentičnost. U tom trenutku nigdje na tržištu nismo mogli pronaći marakuju s košticama. No, sudbina je ponovno bila na našoj strani. Dan prije puštanja sladoleda u proizvodnju, sasvim slučajno nam se stvorila prilika i pronašli smo izvornu marakuju s košticama. To je bio još jedan znak da i dalje beskompromisno zagovaramo izvornost sastojaka i ne pristajemo na ništa manje od savršenstva okusa”. – zaključila je suosnivačica Croccantina.

Ovo ljeto, dva nova okusa Croccantino sladoleda, Vanilija Bourbon Madagaskar i Mango & Marakuja, dostupna su ekskluzivno u trgovinama Interspara i Spara diljem zemlje. Stoga, bilo da se odlučite za kremastu vaniliju ili tropski sorbet, vjerujemo da ćete doživjeti jedinstvenu ljetnu puninu okusa.


Noviji Stariji

Obrazac za kontakt