Samsung Galaxy S24 Ultra upotpunjuje početak emitiranja i iskustvo gledanja Olimpijskih igara u Parizu 2024.

 

U suradnji s Međunarodnim olimpijskim odborom i Olimpijskim televizijskim servisom, Samsung Galaxy tehnologija omogućit će ljubiteljima sporta diljem svijeta novi pogled izbliza na najbolje olimpijce svijeta, tijekom trajanja Igara

Samsung Electronics, Globalni Olimpijski i Paraolimpijski Partner, najavio je kako će s Međunarodnim olimpijskim odborom, i Olimpijskim televizijskim servisom, revolucionirati iskustvo emitiranja igara u Parizu 2024, i omogućiti sasvim novo iskustvo gledateljima i ljubiteljima sporta diljem svijeta. Jedinstveni kadrovi, koje će gledatelji imati prilike vidjeti po prvi put, bit će snimljeni i podijeljeni sa Samsung Galaxy S24 Ultra telefona, imat će glavnu ulogu tijekom povijesnog otvorenja Igara na rijeci Seini, kao i tijekom Olimpijskih jedriličarskih natjecanja.

Kao Službeni partner bežičnih komunikacija i računalne opreme za Olimpijske i Paraolimpijske Igre, Samsung će iskoristiti svoju naprednu mobilnu tehnologiju i 5G povezivost, kako bi pružio izravnu perspektivu nezaboravnih trenutaka slavlja i natjecanja. Novi pogled na natjecanje, pokretan inovativnim Samsung Galaxy uređajima, ne samo da će pomoći Olimpijadi u Parizu 2024. ispuniti obećanje da će biti najotvorenije Igre u povijesti, već i nadopuniti nasljeđe tvrtke Samsung u podršci Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama kroz inovacije.

U sve povezanijem društvu, mobilna tehnologija Samsung Galaxy pomogla je produbiti i promijeniti odnose korisnika sa svijetom, ma gdje se nalazili. S obzirom na to da smo Svjetski Partner gotovo tri desetljeća, iz prve ruke znamo koliko je važno stvoriti i omogućiti upravo te važne veze na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama,“ rekla je Stephanie Choi, izvršna potpredsjednica i voditeljica marketinga Mobile eXperience odjela, tvrtke Samsung Electronics. „Čast nam je što možemo blisko surađivati s Međunarodnim olimpijskim odborom i Olimpijskim televizijskim sustavom, i omogućiti visokokvalitetne snimke koje će biti dio niza premijera u Parizu 2024., i još više približiti uzbudljiva događanja obožavateljima, neovisno o tome jesu li kod kuće ili na stadionima.“

Do svečanosti otvorenja Olimpijskih igara ostalo je svega mjesec dana, a samo događanje odvit će se po prvi put u povijesti izvan stadiona. Pariz 2024. svjedočit će plovidbi 10,500 sportaša niz rijeku Seinu, u posebnim čamcima za svaku nacionalnu delegaciju, što će biti najotvorenija i najpristupačnija ceremonija otvaranja u povijesti. Polazeći od mosta Austerlitz, legendarna regata pratit će šest kilometara dugu rutu kroz središte Pariza, prolazeći pored nekih od službenih lokacija Olimpijskih igara, do dolaska na lokaciju velikog finala, na Trocaderu.

Galaxy S24 Ultra gledateljima omogućava sjedalo u prvom redu Igara

Kako bi ljubitelje sporta uveo iz njihovih domova izravno na stadione, i pružio izravan uvid u reakcije sportaša tijekom ovog jedinstvenog putovanja, Samsung će zabilježiti svečano otvaranje, instalacijom više od 200 Galaxy S24 Ultra telefona na pramcima i bokovima svakog od 85 plovila atletičara. HDR snimke visoke kvalitete, snimljene uređajima Galaxy S24 Ultra, dijelit će se i prenositi korištenjem privatne 5G mreže, koju pokreće Orange, službeni pružatelj mobilnih mreža Igara u Parizu 2024. godine. Orange će instalirati više od dvanaest 5G antena duž Seine, kako bi stvorio prvu ikada samostalnu 5G mrežu u Francuskoj. Ova jedinstvena suradnja osmišljena je s ciljem osiguravanja besprijekorne 5G povezivosti, i iskustva gledanja obožavateljima diljem svijeta.

Samsung će primijeniti istu tehnologiju i za praćenje jedriličarskih natjecanja u Marseilleu, postavljanjem Galaxy S24 Ultra na svaki natjecateljski brod, što će obožavateljima pružiti iskustvo uzbuđenja utrke iz perspektive omiljenih olimpijaca, i omogućavajući im da istinski uđu u akciju.

Ovaj postav predstavlja niz novih izazova, a rezultat je mjeseci istraživanja, razvoja i testiranja, u bliskoj suradnji s Olimpijskim televizijskim sustavom i operatorom Orange, kako bi se zajamčila kvaliteta videa i povezivosti, na različitim vodenim površinama i u različitim vremenskim uvjetima, koji mogu biti od vjetrovitih s velikim valovima, ili izrazito vrućih i sunčanih. Samsung i partneri riješili su te izazove, korištenjem značajki optičke stabilizacije slike telefona Galaxy S24 Ultra, povećanjem snage prijenosa i instaliranjem relejnih tornjeva na brodu za potjeru, kako bi gledateljima osigurali besprijekorno iskustvo prijenosa uživo.

Kao domaćina televizijskog prijenosa Olimpijskih Igara, izuzetno nas raduje partnerstvo s tvrtkom Samsung, koje će omogućiti istinski originalnu perspektivu u Parizu 2024., i evoluciju načina na koji će navijači doživjeti Igre,“ rekao je Yiannis Exarchos, glavni izvršni direktor Olimpijskog televizijskog servisa. „Najnovija mobilna inovacija tvrtke Samsung, omogućit će milijunima gledatelja diljem svijeta da žive i dišu duh, akciju i emocije ceremonije otvorenja ali i jedriličarskih natjecanja, sa svojim omiljenim sportašima, u stvarnom vremenu.“

Samsungov dugogodišnji doprinos Igrama

Današnja objava označava sljedeću fazu dugogodišnje predanosti tvrtke Samsung, bliskoj suradnji s Međunarodnim olimpijskim odborom, kroz pokretanje digitalne transformacije i pružanje vrhunske tehnologije na Igrama, pružanjem najnovijih mobilnih inovacija sportašima, navijačima i zajednicama. Izvorišna točka bio je prvi program „Poziv kući“, koji je 1998., kada je pristup mobilnim telefonima još uvijek bio ograničen, omogućio besplatne pozive obiteljima diljem svijeta, za gotovo 2500 sportaša. Suradnja je nastavila s aplikacijom Wireless Olympic Works (WOW), prvim službenim Olimpijskim informativnim servisom za mobilne telefone. Aplikacija WOW premijerno je bila dostupna organizatorima Olimpijskih igara, na Palm OS telefonima koje je Samsung isporučio za Igre u Ateni 2004., a u sljedećoj inačici predstavljenoj u Vancouveru 2010., postala je i javno dostupna i omogućila obožavateljima pristup najnovijim vijestima s Igara, izravno s olimpijskih borilišta na njihove telefone.

Osim poticanja mobilnih inovacija, Samsung je također pridonio načinu na koji se sportaši i osoblje povezuju i komuniciraju tijekom Igara, Od Igara u Naganu 1998., Samsung je sportašima i osoblju opskrbio više od 120.000 mobilnih uređaja.

Više detalja o tome kako će Samsung približiti navijače sportašima, koristeći najnovije komunikacijske tehnologije u još jednoj olimpijskoj premijeri, bit će otkriveno u nadolazećim tjednima.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt