Keune prvi u Europi predstavio AI asistenta koji uz pomoć umijetne inteligencije savjetuje pri odabiru proizvoda i pravilne njege kose

Svjetski kozmetički div Keune Haircosmetics predstavio je virtualnog AI asistenta nazvanog KAI. KAI je razvijen s ciljem da svakom kupcu olakša put do idealne njege kose. Keuneov je KAI pogonjen umjetnom inteligencijom, a kupce savjetuje oko odabira optimalne nijanse boje za kosu, razvijača i ostalih proizvoda za njegu i stiliziranje kose. Chatbot KAI uzima u obzir želje kupaca, kao i trenutno stanje vlasišta, a kupce savjetuje baš poput profesionalnog frizera.

Umjetna inteligencija u službi njege i ljepote

"Keune je već dugi niz godina predvodnik trendova u industriji kozmetike za kosu, a inovacije i kvaliteta proizvoda zaštitni su znak brenda. Jako smo ponosni što smo prvi u svojoj industriji razvili AI asistenta koji predstavlja revolucionarni iskorak u području podrške kupcima. Sada kupci u svakom trenutku mogu potražiti stručan savjet za svoju kosu i pritom znati da su za sebe odabrali najbolje", rekao je Matevž First, direktor Keune Adriatic grupe.

Korištenje virtualnog asistenta je vrlo jednostavno. Skeniranjem QR koda koji se može pronaći pored Keune proizvoda u svim DM prodavaonicama, na pametnom se telefonu otvara aplikacija WhatsApp te kupac i KAI započinju razgovor. Ovisno o tome kakve savjete za bojenje i njegu kose kupci traže, fotografija njihove kose može uvelike pomoći pri dobivanju optimalnog savjeta. KAI na poslanoj fotografiji s velikom točnošću prepoznaje stanje i karakteristike vlasišta te uz pomoć informacija o kupčevim željama daje savjete o najboljem izboru boja ili proizvoda za njegu i stiliziranje.

Stvoren u Hrvatskoj

Keuneov AI asistent KAI je računalni program koji je razvila hrvatska tvrtka Adria Analytics s lead developerom Paulom Sankovićem. Radi na bazi algoritma koji kontinuirano, interaktivno i personalizirano komunicira s korisnikom, odgovara na pitanja i daje savjete o Keuneovim proizvodima za kosu. Chatbot KAI s visokom razinom preciznosti i točnosti, baš poput pravog frizera, daje stručne savjete, preporuke i odgovore na pitanja vezana uz bojanje, stiliziranje i njegu kose.

Prilikom razgovora KAI može odgovoriti na pitanja o najprikladnijim proizvodima za određeni tip kose ili ponuditi rješenja za specifične probleme poput suhoće ili oštećenja vlasi. KAI interpretira upit i prilagođava odgovore pomoću obrade prirodnog jezika, kao i fotografija koje korisnik pošalje

Odlična vijest je i da KAI aktivno uči iz interakcija. Time automatski poboljšava svoje preporuke na temelju povratnih informacija i daje informacije o najnovijim proizvodima, promocijama i najboljim praksama za postizanje zdrave i sjajne kose.

"Za Keune smo razvili rješenje koje korisnicima pomaže u optimalnom odabiru proizvoda za kosu i pruža odgovore na razna pitanja vezana uz njegu i stiliziranje kose. KAI je treniran gotovo kao pravi frizer i upućen je u sve relevantne teme. Mnogi ljudi ne znaju koga bi pitali ili im je to neugodno, a KAI otvara mogućnost neposrednog razgovora putem WhatsAppa, gdje korisnici mogu komunicirati s njim kao s educiranim frizerom", izjavio je Ivan Šarić, direktor tvrtke Adria Analytics i poznati hrvatski stand-up komičar.

Cijelo stoljeće kvalitete

Važna uloga zdrave, blistave i čvrste kose u našim životima razlog je zbog kojeg je Keune toliko dugo omiljeni brend za kosu koji se, osim kvalitetom koja nas oduševljava, može pohvaliti održivim pristupom poslovanju i proizvodima koji su svi 100 posto bez okrutnosti prema životinjama. U svojih 100 godina postojanja, Keune je postao sinonim za izvrsne proizvode za lijepu, zdravu i njegovanu kosu i omiljeni izbor frizerskih profesionalaca širom svijeta.

Keune je jeran poslovni partner frizerima, predan izgradnji održive budućnosti za generacije koje dolaze. Nikad ne testira na životinjama, ima vegansku liniju proizvoda, brine o održivosti, o ljudima i o planetu, a svi proizvodi razvijeni su i proizvedeni s pažnjom, ljubavlju i strašću u Keuneovom sjedištu Soestu u Nizozemskoj.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt