O trudnoći bez tabua na radionici za buduće mame

Personalizirana radionica „Trudnoća u fokusu“ pod vodstvom stručnjaka iz Poliklinike Mazalin pokrenula je brojne teme važne za ovaj poseban period života te još jednom pokazala kako je holistički pristup svakoj pacijentici ključan za kvalitetan razvoj njih i njihovih prinova.

Od pravilne prehrane u trudnoći, vježbanja, tehnika opuštanja i disanja, pa sve do nekih zanemarenih i tabu tema, poput seksualnih odnosa u trudnoći i brojnih hormonalnih promjena te dojenja, svako je pitanje bilo dobrodošlo, a stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom spremno su i bez osuda prenosili korisne informacije pacijenticama u ugodnom prostoru Poliklinike Mazalin.

Održana po prvi put početkom lipnja, radionica je bila namijenjena trudnicama u 1. i 2. tromjesečju, prvenstveno pacijenticama Poliklinike Mazalin, a osim ginekologa dr. Tihane Mazalin, dr. Igora Srčeka, dr. Đurđe Žigmundovac Klaić, sudjelovala je i endokrinologinja dr. Alda Ranogajec te fizioterapeut iz suradne Poliklinike Grgić. Radionica je održana uz potporu partnera Laboratorios BABÉ Croatia, Juicefast, Poliklinika Salvea, Mrkvica i Barrel Zagreb.

„Ovo je bila tek prva radionica ovakvog tipa, a planiramo ih organizirati redovno, kako za trudnice, tako i za druge pacijentice i pacijente. Omogućuje nam izravnu i vrlo iskrenu komunikaciju, što je najbolji način da se posvetimo pacijentima. Trudnoća je posebno vrijeme, ali ne ide uvijek glatko, kao na filmu, i mnoge se žene osjećaju usamljeno ili zbunjeno. Želimo im pomoći ne samo stručnim liječničkim savjetima, nego i podrškom na svim razinama“, rekla je ravnateljica Poliklinike dr. Tihana Mazalin.

Inače, stručnjaci iz ove Poliklinike autori su velikog Vodiča kroz trudnoću, u kojem su na 150 stranica naveli sve što trebate znati o „drugom stanju“. Nisu to samo tehničke informacije; u Vodiču za trudnoću utkana su desetljeća iskustva ginekologa uz Poliklinike Mazalin čiji su savjeti stručni, ali i nježni. Uvijek obuhvaćaju više stručnih područja, a ne samo ginekologiju, prateći tzv. Mazalin pristup koji podrazumijeva primjenjivanje najviše razinu stručnosti, cjelovit i individualan pristup prema svakom pacijentu te empatiju i podršku.

Inače, Poliklinika Mazalin ima 5 stručnjaka ginekologa koji se brinu o zdravlju tijekom svih perioda života pacijentica; od prvog pregleda, kontinuiranog savjetovanja o spolnom zdravlju, vođenja trudnoće do zrele dobi, perimenopauze i menopauze.

Poseban dio usluga čini Centar za trudnoću, u sklopu kojeg su ginekolozi uspješno vodili trudnoće više od 6.000 žena.

Osim kompletnog vođenja trudnoće uz potporu vrhunskih liječnika, u Poliklinici Mazalin dostupne su vam usluge testa na trudnoću, trudničkog pregleda i ultrazvuka te 4d ultrazvuka bebe uz jedan od najsuvremenijih dijagnostičkih uređaja u Hrvatskoj, Voluson S8 te SonoScope P60 s umjetnom inteligencijom, perinatalni testovi i anomaly scanovi.

Jednom kad se naručite na pregled nema čekanja jer na raspolaganju vam je 5 ginekologa.

U timu stručnjaka ginekologije i opstetricije Poliklinike Mazalin, su dr. Đurđa Žigmundovac Klaić, dr. Tihana Mazalin, dr. Igor Srček, dr. Iva Pitner i dr. Žana Žegarac, koji zajedno broje više od 150 godina radnog iskustva.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt