Samsung predstavio novu liniju Odyssey OLED, Smart Monitor i ViewFinity monitora za 2024. godinu

Samsung Electronics najavio je globalno predstavljanje Odyssey OLED gaming monitora te serije Smart Monitor i ViewFinity monitora za 2024. godinu.

Novi, nadograđeni modeli donose funkcije koje korisnici žele, ali i neke koje su neočekivane, kako bi im pružili nova iskustva, bez obzira na to kako koriste svoje monitore. Odyssey linija monitora donosi nevjerojatno OLED iskustvo i nove AI mogućnosti1 na Odyssey OLED G8. Istovremeno, Smart Monitor serija povećava uživanje u sadržaju s više poboljšanih značajki za zabavu te Smart Monitor M8 kojeg pokreće AI tehnologija, dok ViewFinity linija donosi unaprijeđenu povezivost za stvaranje cjelovite radne stanice.

Naša najnovija linija monitora pruža širok spektar opcija korisnicima diljem svijeta i stvara bolja iskustva, bez obzira na to kako ih ljudi koriste“, rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik Visual Display Business odjela, tvrtke Samsung Electronics, i dodao: „Od revolucionarnog Odyssey OLED gaming monitora do multifunkcionalnih iskustava na Smart Monitor i ViewFinitiy liniji, Samsung ostaje predan redefiniranju tržišta i pružanju vrhunskih tehnologija svojim korisnicima.“

Odyssey OLED serija: Vizualna izvrsnost s novim značajkama za sprječavanje burn-in zaslona

Odyssey OLED modeli za 2024. godinu proširuju Samsung portfelj OLED performansi sljedeće generacije s novim Odyssey OLED G8 (model G80SD) i Odyssey OLED G6 (model G60SD) monitorima.

Odyssey OLED G8 je prvi, ravni 32-inčni Samsung OLED gaming monitor s 4K UHD (3840 x 2160) rezolucijom i formatom slike 16:9. Donosi brzinu osvježavanja od 240 Hz i vrijeme odziva od 0.03ms gray-to-gray (GtG) za ultra glatko i intuitivno iskustvo gaminga. Odyssey OLED G6 ima 27-inčni zaslon s QHD (2560 x 1440) rezolucijom te podrškom za format slike 16:9. Brzina osvježavanja od 360 Hz i vrijeme odziva od 0.03ms GtG omogućava gejmerima jednostavnu prilagodbu za brzi i dinamični gameplay.

Novi Odyssey OLED G8 je prvi Samsung OLED gaming monitor kojeg pokreće AI tehnologija. NQ8 AI Gen3 procesor, isti kojeg Samsung koristi u svojim 2024 8K televizorima, povećava sadržaj na gotovo 4K pri korištenju Samsung Gaming Hub2 platforme i izvornih Smart TV aplikacija na monitoru kako bi se postigla veća razlučivost zaslona prilikom gaminga ili drugih opcija zabave3.

Oba nova OLED modela sadrže funkciju Samsung OLED Safeguard+, vlastitu inovativnu tehnologiju za sprječavanje nastanka burn-in zaslona. Ova tehnologija prva je u svijetu koja sprječava izgaranje piksela na zaslonu primjenom pulsirajuće toplinske cijevi na monitor. Dodatno, Dynamic Cooling System isparava i kondenzira rashladnu tekućinu za raspršivanje topline pet puta učinkovitije od starije metode grafitnih ploča, koje su sprječavale izgaranje smanjenjem temperature u jezgri. Monitor također detektira statične slike poput logotipa i programskih traka, automatski smanjujući njihovu svjetlinu kako bi se osiguralo dodatno sprječavanje4 izgaranja piksela.

Odyssey OLED G8 i OLED G6 donose neusporedivu kvalitetu OLED prikaza s uobičajenom svjetlinom od 250 nita, dok FreeSync Premium Pro održava sinkronizaciju između GPU-a i panela zaslona kako bi se spriječilo prekide, kašnjenja ili „paranje“ prikaza na zaslonu.

Nova Samsung OLED Glare Free5 tehnologija također čuva točnost boja i smanjuje refleksije, istovremeno zadržavajući oštrinu prikaza za impresivno iskustvo gledanja, čak i na dnevnom svjetlu. Premaz niske refleksije optimiziran za OLED zaslon, nadilazi kompromis između sjaja i refleksije zahvaljujući novom, specijaliziranom sloju tvrdog premaza i uzorku površinskog premaza.

Oba monitora nude super tanki metalni dizajn, koji im daje prepoznatljiv vizualni identitet, dok Core Lighting+ poboljšava zabavu i gaming iskustvo s ambijentalnim osvjetljenjem koje se sinkronizira sa zaslonom. Ergonomski stalak, s podesivom visinom te potporom za naginjanje i okretanje, također osigurava udobnost prilikom dužih gaming sesija

Novi Odyssey OLED monitori predstavljaju sljedeći korak za proširenje Samsung vodstva na tržištu OLED monitora. Njihovo predstavljanje dolazi nakon što je Samsung postigao vodeću poziciju u globalnoj prodaji na tržištu OLED monitora unutar samo godinu dana od predstavljanja svog prvog OLED modela. Ovo postignuće naglašava brzi uspon tvrtke Samsung u konkurentnoj industriji OLED monitora, dok istovremeno jača njezinu predanost diverzifikaciji svoje linije gaming monitora s modelima koji koriste vlastitu OLED tehnologiju.

Smart Monitor M8: AI procesor za kristalno čist video i zvuk

Poboljšana Smart Monitor linija objedinjuje potpuno multifunkcionalno iskustvo u jedan uređaj za pametniju zabavu i bolju produktivnost. Nadograđeni modeli za 2024. godinu uključuju M8 (model M80D), M7 (model M70D) i M5 (model M50D).

Smart Monitor M8 sa zaslonom od 32 inča i 4K UHD rezolucijom donosi nove značajke koje pokreće AI tehnologija s NQM AI procesorom, čime se zabavna iskustva podižu na višu razinu. AI upscaling tehnologija donosi sadržaj niže razlučivosti do gotovo 4K6, a Active Voice Amplifier Pro koristi AI za analizu pozadinske buke u okruženju kako bi optimizirao dijalog u sadržaju koji korisnik gleda7.

360 Audio Mode8 dostupan na M8 modelu, uparuje se s Galaxy Buds slušalicama za stvaranje impresivnog zvučnog okruženja. Ugrađena SlimFit kamera također olakšava obavljanje video poziva putem mobilnih aplikacija uz Samsung Dex9.

Novost u čitavoj Smart Monitor liniji je funkcija Workout Tracker,10 koja se uparuje s Galaxy Watch pametnim satom, i omogućava pra

enje zdravstvenih podataka u stvarnom vremenu na zaslonu monitora, čak i za vrijeme streaminga. Ova funkcija olakšava praćenje ciljeva korisnika te čini vježbanje zabavnijim.

Ove nove značajke obogaćuju već impresivnu funkcionalnost Smart Monitor uređaja, a Smart TV aplikacije i Samsung TV Plus11 pružaju trenutni pristup širokom rasponu streaming usluga i sadržaja uživo, bez potrebe za pokretanjem računala ili spajanjem na druge uređaje12.

M7 model dostupan je u veličinama od 32 i 43 inča s 4K UHD (3840 x 2160) rezolucijom, nudi svjetlinu od 300 nita (uobičajeno) i vrijeme odziva od 4ms gray-to-gray (GtG). M5 model dostupan je u veličinama od 27 i 32 inča s FHD rezolucijom (1920 x 1080), uz svjetlinu od 250 nita (uobičajeno) i vrijeme odziva od 4ms gray-to-gray (GtG).

ViewFinity serija: Povećanje kreativnosti i jednostavnosti korištenja

Namijenjena kreativcima i profesionalcima te izgrađena na odgovornim praksama, najnovija ViewFinity linija uključuje ViewFinity S8 (model S80UD), ViewFinity S7 (model S70D) i ViewFinity S6 (model S60UD) monitore.

Nadograđeni ViewFinity monitori13 za 2024. pomažu naporima recikliranja jer su izrađeni od najmanje 10% reciklirane plastike i bez nanošenja kemijskih sprejeva na plastične komponente14. Za pakiranje se također koristi lijepilo umjesto spajalica radi lakšeg rastavljanja.

Easy Setup Stand sastavlja se jednim brzim klikom, bez korištenja alata i vijkaka, što omogućava brzo i lako postavljanje i uživanje u živopisnom zaslonu ViewFinity monitora. Svi 2024 ViewFinity monitori podržavaju HDR10 i reprodukciju milijarde boja, što jamči točan prikaz, uz integrirane TÜV-Rheinland certificirane značajke poput Intelligent Eye Care za ublažavanje naprezanja očiju tijekom duljeg vremena rada.

ViewFinity S8 nudi veličine zaslona od 27 i 31 inča, oba dolaze s 4K UHD (3840 x 2160) rezolucijom, brzinom osvježavanja od 60 Hz i svjetlinom od 350 nita (uobičajeno). Također, sadrži USB čvorište za jednostavno povezivanje i postolje podesivo po visini. Model S80UD uključuje novi KVM prekidač za lako povezivanje i prebacivanje između dva različita ulazna uređaja, kao i USB-C priključak koji korisnicima omogućuje punjenje uređaja kao što su prijenosna ili tablet računala, snagom do 90 W.

ViewFinity S7 dostupan je u veličinama od 27 i 32 inča, sadrže UHD 4K (3840 x 2160) rezoluciju, svjetlinu od 350 nita (uobičajeno) i brzinu osvježavanja od 60 Hz. ViewFinity S6 dostupan je u veličinama od 24, 27 i 32 inča, sadrže QHD (2560 x 1440) rezoluciju, brzinu osvježavanja od 100 Hz i svjetlinu od 350 nita (uobičajeno), uključujući USB čvorište i postolje podesivo po visini. Model S60UD također ima ugrađeni KVM prekidač i USB-C priključak (sa snagom punjenja do 90W).

Novi Samsung monitori za 2024. godinu dostupni su za prednarudžbu od 4. lipnja uz pogodnosti za rane kupce: Samsung Odyssey OLED dostupan je za prednarudžbu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 999,00 EUR, a na poklon dobivate Galaxy Buds2 Pro bežične slušalice. Prednarudžbom Smart Monitora po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 579,00 EUR ili ViewFinity monitora po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 456,00 EUR, na poklon dobivate Galaxy Buds FE bežične slušalice. Promocija vrijedi od 4. do 18. lipnja, a za više informacija posjetite link.

Za više informacija o novoj liniji Samsung monitora za 2024. godinu, posjetite www.samsung.com/hr

1 AI značajke dostupne su samo na modelima G80SD i M80D.

2 Gaming Hub dostupan je na odabranim tržištima, a dostpunost aplikacije razlikuje se ovisno o zemlji.

3 AI povećanje sadržaja radi samo kada se koriste ugrađene Smart TV aplikacije I Samsung Gaming Hub platforma (PQ priority način rada)

4 Prepoznavanje logotipa aktivno je samo u AV načinu rada.

5 UL verifikacija potvrđuje tvrdnju o 'OLED Glare Free' procjenom proizvoda u odnosu na standard testiranja Unified Glare Rating (UGR) koji je postavila Međunarodna komisija za osvjetljenje (CIE) i standard testiranja koji je postavila Međunarodna organizacija za standardizaciju.

6 AI upscaling sadržaja radi samo kada se koriste ugrađene Smart TV aplikacije I Samsung Gaming Hub platforma (PQ priority način rada)

7 Active Voice Amplifier Pro dostupan je samo u ugrađenim Smart TV aplikacijama

8 Podrška za 360 Audio i praćenje glave korisnika može se razlikovati ovisno o aplikaciji i sadržaju. Podržani uređaji uključuju Galaxy Buds 2 Pro / 2 / Pro / Live i mogu se ažurirati bez prethodne najave.

9 Kompatibilnost SlimFit kamere sa Samsung DeX zahtijeva USB-C vezu s Galaxy S23 serijom ili novijom, Fold5 ili Tab S9 s One UI 6.1.1 ili novijim.

10 Podržani uređaji uključuju Galaxy Watch 4 ili noviji s Galaxy Mobile (One UI 4.1.1 i noviji) s najnovijom verzijom softvera. Uređaji moraju biti prijavljeni na isti Samsung račun. Postavite sat i mobilni uređaj blizu zaslona da biste koristili funkciju Workout Tracker.

11 Za Samsung TV Plus potreban je Samsung račun. Podržani Samsung uređaji i kanali mogu se razlikovati ovisno o regiji i podložni su promjenama bez prethodne najave. Za korištenje ovih funkcija mogu biti potrebne dodatne postavke. Oglasi se mogu pojaviti na Samsung TV Plus.

12 Potreban je pristup internetu.

13 Samo S60UD, S60D, S70D, S80UD, S80D modeli.

14 Postotak recikliranog materijala, koji može varirati ovisno o komponenti, izračunava se na temelju ukupne težine plastike korištene na proizvodu (težina recikliranih materijala/ukupna težina plastike).

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt