Tvrtka Navis Marine na posebnom događanju predstavila seriju jahti koje čuvaju okoliš

Drugog dana ljeta, neodoljiva marina legendarnog splitskog hotela Le Méridien Lav, s očaravajućim pogledom na pučinu i suncem na zalasku, ugostila je jedno zbilja posebno slavlje. Ekskluzivno događanje postalo je mjestom susreta luksuza, izvrsnosti i inovativne tehnologije, ali i ljubavi prema moru i plovidbi koja je uvijek isprepletena s uživanjem u životu, slobodom, istraživanjem i radošću. U ulozi domaćima našla se tvrtka Navis Marine, a njihovo događanje u kultnoj marini okupilo je brojne moreplovce, ali i ljubitelje dobrog stila i luksuza. Predstavljanje serije hibridnih obiteljskih jahti Azimut Seadeck obilježilo je poseban povod za ovo slavlje, nudeći novu razinu smanjenja potrošnje i emisije CO2 kao niti jedna jahta do sada.

Kao jedna je od najistaknutijih domaćih tvrtki specijaliziranih za prodaju, posredovanje i savjetovanje u brodarskoj industriji, tvrtka Navis Marine nudi impresivnu selekciju novih i rabljenih brodova kvalitetnih i renomiranih proizvođača. U bogatom portfelju Navis Marine, kao jedan od proizvođača, ističe se i Azimut Yachts, talijanska marka koja u svijetu nautike slovi kao sinonim za izvrsnost, minucioznu izradu, nautičke inovacije i vrhunski luksuz koji pomiče granice iskustava morskih plovidbi. Tijekom više od pola stoljeća tradicije, Azimut Yachts postao je lider u izradi jahti i superjahti, a jedan od svojih impresivnih brodova predstavio je i na događanju u marini splitskog hotela Le Méridien Lav. Riječ je, naime, o Azimut Seadeck 6 čija se ljepota ne ogleda samo u vanjskim i unutarnjim dizajnerskim elementima, već i u brojnim tehnološkim inovacijama i komponentama koje ovaj brod čine jedinstvenim i inovativnim, a rezultat je iskustva i više od dvadeset godina predanog istraživanja. 

Kao jedna od hvaljenih inovacija Seadeck 6 modela, a koja omogućava potpuniji doživljaj plovidbe morskim pučinama, su smanjene vibracije i buka motora kao i mogućnost bešumnog rada, što dnevne aktivnosti na brodu čini ugodnijima, a noćni odmor mirnijim. Ekološke značajke serije Azimut Seadeck - kao što je Mild Hybrid Zero Emissions Hotel Mode, koji omogućuje i nultu emisiju u mirovanju i krstarenje s isključenim generatorima - cijenit će svi ljubitelji mora koji žele dugo uživati u njegovoj ljepoti i vjerojatno je ono što će ljudima ostati najviše u sjećanju. Nadalje, brod može biti opremljen solarnim panelima koji će dodatno pomoći u smanjenju emisije CO2. Osim toga, 40% površine broda prekriveno je karbonskim vlaknima, što omogućuje neusporedivu optimizaciju potrošnje i spomenutih štetnih emisija. Primjer inovativnog rješenja je upotreba pluta, održivog materijala koji se regenerira tijekom vremena umjesto konvencionalne tikovine. Azimutovo korištenje recikliranog PET materijala umjesto PVC-a, što smanjuje potrebu za novom plastikom, vrhunac je brige za okoliš. Ovaj materijal ekvivalentan je 15.000 recikliranih plastičnih boca iskorištenih za svaki proizvedeni brod. Osim svoje ekološke prihvatljivosti, Azimut Seadeck nudi i druge visokotehnološke značajke, uključujući minimalni otpor pri nižim brzinama, izvanrednu otpornost na toplinu i buku zahvaljujući pionirskoj upotrebi karbonskih vlakana za smanjenje težine te učinkovitu najnoviju generaciju trupa.

,,U jednoj godini prosječne upotrebe od strane savjesnog vlasnika, moguće je postići smanjenje emisije CO2 za čak 40 %, a ustrajna investicija u istraživanje i primjenu naprednih tehnologija i održivih materijala omogućila je Seriji Seadeck da postane prva u brodogradilištu koja je dobila RINA GREEN PLUS GOLD certifikat za ekološku izvedbu“, izjavili su iz Azimut Seadecka povodom predstavljanja ove fantastične jahte. 

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt