Samsung proširuje portfelj nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika

Samsung Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra omogućavaju nova, inteligentna iskustva praćenja zdravlja, i daju dodatne uvide za wellness, svakog dana

Samsung Electronics predstavio je danas nove nosive uređaje, Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultrai. Novim pametnim satovima tvrtka proširuje dostupnost Galaxy AIii i pruža cjelovito wellness iskustvoiii još većem broju zainteresiranih korisnika.

Novi članovi obitelji nosivih uređaja ključni su za Samsungovu viziju, u kojoj Galaxy AI podupire poboljšanje digitalnog zdravlja, pruža personalizirane uvide i prilagođeno zdravstveno iskustvo, za sveobuhvatnije razumijevanje korisnika kroz holistički pristup svakodnevnom zdravlju.

Dobivanje točnih, detaljnih i naprednih informacija o osobnom zdravlju, ključni je čimbenik u ovom procesu, a Samsungove inovacije senzorike, na novim Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra pomažu ostvariti ovu viziju. Galaxy Watch7 povećava svakodnevnu dobrobit, uz sasvim personalizirane vježbe, kao i inteligentne i preventivne mogućnosti praćenja zdravlja. S druge strane, Galaxy Watch Ultra, najnoviji dodatak liniji Galaxy Watch, najsposobniji je Samsungov pametni sat dosad, dizajniran za podršku korisnicima u ostvarivanju izvanrednih atletskih postignuća.

Novosti u našem portfelju nosivih uređaja, objedinjuju najnovije Samsung tehnologije i inovacije, i korisnicima pružaju detaljan uvid u zdravlje i dobrobit, pa čak i prevenciju mogućih tegoba,“ rekao je TM Roh, predsjednik i voditelj Mobile eXperience Business odjela tvrtke Samsung Electronics. „Inteligencija, uvidi i vodiči, koje nudimo u Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra, pomoći će korisnicima pretvoriti podatke u svrsishodne uvide, i otvoriti potpuno novu eru proširenih, inteligentnih zdravstvenih iskustava.“

Galaxy Watch7 – Detaljno razumijevanje svakodnevne dobrobiti

Galaxy Watch7iv dizajniran je kako bi pomogao korisniku u stjecanju cjelokupnog razumijevanja sebe. Uređaj podupire korisnike da stvore zdravije dane, s više načina za podršku svakodnevnog zdravlja. Omogućava detaljno praćenje više od 100 vježbi, i izgradnju rutina kombiniranjem različitih vježbi s Workout Routine, kako bi postigli svoje ciljeve. Uz značajku Racev, mogu usporediti trenutne i prošle izvedbe vježbi u realnom vremenu, kako bi lakše pratili napredak i održali motivaciju. Dodatno, Body Compositionvi nudi detaljan „snimak“ tijela i kondicije, za sveobuhvatno razumijevanje tijela.

Uz novi napredni algoritam umjetne inteligencije za analitiku sna, Galaxy Watch7 nudi i De Nova značajku praćenja apneje u spavanjuvii, odobrene od strane američke FDA, pružajući jednostavan i proaktivan alat za provjeru potencijalnih znakova ovog poremećaja. Također, korisnicima omogućava praćenje pulsa u stvarnom vremenu, upozorava o abnormalno visokim ili niskim otkucajima srca sa značajkom Heart Rate monitoringviii, ali i prepoznaje nepravilan ritam rada srca koji može upućivati na atrijalnu fibrilaciju (AFib), s IHRN (Irregular Heart Rhythm Notification)ix. Dodatno, uređaj daje detaljniji uvid u zdravlje srca, zahvaljujući Elektrokardiogramu (ECG)x i praćenju krvnog tlaka (BP)xi.

Napredne, detaljne i personalizirane mogućnosti praćenja zdravlja, moguće su zahvaljujući inovativnom hardveru Samsung Galaxy Watch7. Poboljšan BioActive senzor nudi poboljšanu preciznost mjerenjaxii, omogućavajući korisnicima da bolje razumiju sami sebe, kroz detaljna mjerenja. Galaxy Watch7 po prvi put omogućava praćenje krajnjih proizvoda napredne glikacije (AGEs), izravno sa zgloba s AGEs Indexxiii. AGEs su pod snažnim utjecajem prehrane i načina života, te odražavaju cjelokupni biološki proces starenja korisnika, i pokazatelj su metaboličkog zdravlja.

Opremljen najsnažnijim čipom u obitelji Galaxy Watch uređaja, po prvi put koristi procesor izrađen u 3-nanometarskoj tehnologiji, Galaxy Watch7 nudi besprijekorno iskustvo s triput bržom središnjom procesorskom jedinicomxiv i 30 % poboljšanom energetskom učinkovitošćuxv aplikacijskog procesora. Dodatno, Galaxy Watch7 je prvi Galaxy smartwatch s dvo-frekvencijskim GPS sustavomxvi, čime omogućava preciznije praćenje lokacije korisnikaxvii, čak i u gusto naseljenim urbanim područjima.

Uz prepoznatljiv kružni dizajn, Galaxy Watch7 korisnicima omogućava prilagođavanje uređaja njihovom osobnom stilu, s novim narukvicamaxviii, uključujući one rebrastog dizajna s istaknutim bojama šavova, kao i raznovrsnim prikazima brojčanika. Galaxy Watch7 donosi i intuitivno i besprijekorno iskustvo između povezanih Galaxy uređaja. Korisnici mogu jednostavno odgovoriti na poruku, s pomoću inteligentnih predloženih odgovoraxix, koji ton poruke prilagođavaju analizom prethodnih razgovora, s pomoću Galaxy AI. Korištenjem dvostrukih gesti „štipanja“ xx jednostavno je upravljati Galaxy Watch satom i povezanim pametnim telefonom, čak i kada su korisnicima pune ruke.

Galaxy Watch7 bit će dostupan u dvije veličine, promjera 40 odnosno 44 milimetra. Korisnicima će 40-milimetarska inačica biti dostupna u zelenoj ili krem boji, dok će 44-milimetarska inačica biti dostupna u zelenoj ili srebrnoj.

Galaxy Watch Ultra – najbolje za strastvene performanse

Dizajniran na osnovi naprednih mogućnosti praćenja zdravlja, kao i snažnog hardvera Galaxy Watch7, novi Galaxy Watch Ultra, najnoviji i najsnažniji dodatak obitelji Galaxy Watch uređaja, otvara unaprijeđena fitness iskustva za novu razinu sportskih postignuća. Uređaj prati nasljeđe kružnog dizajna Galaxy Watch, s novim „jastučastim“ dizajnom koji dodatno daje na robusnosti i vizualnom dojmu uređaja. Istovremeno, sustav dinamičkih tipki i krune sata inspiriraju korisnike da budu najbolja verzija sebe, naglašeno je tijekom predstavljanja.

Premium mogućnosti prati izrada za ekstremnu izdržljivost, i prate korisnike koji pomiču svoje granice, uz kućište od titana 4. stupnja tvrdoćexxii vodonepropusnost od 10 ATMxxii. Vrijedno je spomenuti i da Galaxy Watch Ultra radi na širem rasponu nadmorskih visina, od 500 metara ispod razine mora, do 9000 metara nadmorske visine, za praćenje naprednih sportskih aktivnosti poput plivanja u oceanu, ili vožnje bicikla u ekstremnim okruženjimaxxiii.

Uređaj može pratiti i višeslojne aktivnosti, poput triatlona, u kojem prati plivanje, vožnju bicikla i trčanje, s pomoću nove pločice za mjerenje više sportova. Dodatno, novi funkcionalni prag snage (FTP - Functional Threshold Power) za biciklizam precizno mjeri najveću snagu vožnje bicikla u samo četiri minute, s pomoću FTP metrike koju pokreće AI, čime će strastveni biciklisti otkriti svoj jedinstveni potencijal. Galaxy Watch Ultra također nudi naprednu personaliziranu zonu brzine otkucaja srcaxxiv, tako da će svaki korisnik moći prilagoditi intenzitet vježbe, na temelju vlastitih fizičkih mogućnosti.

Novost je i Quick Button, s kojim je moguće trenutno pokrenuti i kontrolirati vježbe, i mapirati druge značajke koje odgovaraju trenutnim potrebama. Dodatno, moguće je aktivirati sirenu za hitne slučajevexxv. Nakon vježbanja, uređaj isti čas prikazuje statistiku, s namjenskim brojčanicima za Galaxy Watch Ultra, koji se automatski može prebaciti u noćni način radaxxvi, za odličnu čitljivost u mraku. Uz to, s maksimalnom svjetlinom od 3000 nita, Galaxy Watch također jamči čitljivost, čak i na izravnom sunčevom svjetlu. Bezbrižnost dugotrajnih avantura Galaxy Watch osigurava s najduljom autonomijom baterije u Galaxy Watch obitelji, nudeći do 100 sati u načinu štednje energijexxvii, odnosno 48 sati u načinu uštede energije pri vježbanjuxxviii.

Galaxy Watch Ultraxxix dostupan je isključivo s kućištem promjera 47 milimetara, a korisnici će moći birati između titansko sive, titansko bijele ili titansko srebrne boje.

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra prvi su Android pametni satovi koje pokreće Wear OS 5, najmoćnije izdanje Wear OS-a dosad. Novi operativni sustav nudi napredne performanse i energetsku učinkovitost, te osigurava da korisnici mogu uživati u besprijekornoj i fluidnoj interakciji, te dulje koristiti svoj Galaxy Watch. Osim toga, mogu maksimalno iskoristiti svoje iskustvo nosivog uređaja, s pristupom mnogim popularnim aplikacijama izravno sa zapešća, uključujući Galaxy usluge, Google aplikacije, kao i omiljene aplikacije trećih strana.

Dostupnostxxx 

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra dostupni su za prednarudžbu u Hrvatskoj od 10. srpnja, a u maloprodaji će se naći od 24. srpnja. Galaxy Watch7 u 40-milimetarskoj inačici, bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 319 odnosno 369 eura za Bluetooth odnosno LTE konfiguraciju, a 44-milimetarskoj inačici od 349 odnosno 399 eura, u Bluetooth odnosno LTE verziji. Galaxy Watch Ultra raspoloživ je po preporučenoj maloprodajnoj verziji od 699 eura, isključivo u LTE verziji.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt