Spasiti stotine života ili jedan jedini koji je važan?


Stigao je novi roman kraljice šokantnih preokreta! Domaća je publika čekala duge tri godine na njezinu novu svjetsku uspješnicu. Otkako je objavljen, „Taoci“ su osvojili čitatelje i zaradili pohvale kritičara. Ovaj uzbudljivi roman prodan je u rekordnom broju primjeraka diljem svijeta, što je dokaz iznimnog pripovjedačkog umijeća Clare Mackintosh i nezasitnog apetita čitatelja za njezinim radom. 

Osim komercijalnog uspjeha, „Taoci“ su dobili brojne nominacije i pohvale, učvrstivši poziciju istaknutog romana u žanru trilera. Dok čitatelji uranjaju u ovaj svijet roman prepun napetosti i straha, doživjet će tobogan emocija, a srca će im lupati od iščekivanja dok se zapliću u mrežu tajni i laži. Autoričina vješta proza ​​i pomno osmišljeni likovi udahnjuju život ovoj očaravajućoj priči, osiguravajući da će „Taoci“ ostaviti neizbrisiv trag u umovima čitatelja. 

Prijevod na hrvatski potpisuje Andrej Bukarica.

Clare Mackintosh svjetsku je slavu stekla svojim prvim romanom „Pustila sam te“ koji je odmah po izlasku bio velika uspješnica prema Sunday Timesu. Njezin prvijenac prodao se u više od milijun primjeraka, a proglašen je najprodavanijim krimićem 2015. godine. Samo godinu dana nakon objavljivanja, Mackintosh postaje vlasnicom nagrade Theakston's Old Peculier za najbolji kriminalistički roman godine u čijoj se kategoriji borila protiv slavne J.K. Rowling. 

Njezin drugi roman „Vidim te“ išao je stopama njezinog prvog i isto tako postao uspješnica prema Sunday Timesu. Treći roman koji je preveden na hrvatski jezik u izdanju Mozaika knjiga, „Sve same laži“ tjednima nije silazio s popisa najprodavanijih naslova, a prema uglednom časopisu Sunday Times bio je najprodavaniji roman 2018. godine. Četvrti naslov „Nakon svršetka“ ostvario je jednako značajan uspjeh kao i njegovi prethodnici. Njezine su knjige prevedene na četrdeset jezika i prodane u više od dva milijuna primjeraka širom svijeta. 

Postale su i međunarodni bestseleri New York Timesa te provele ukupno šezdeset tjedana na ljestvici najprodavanijih naslova Sunday Timesa.

„Napet triler šokantnog završetka. Fantastično štivo!“ – Shari Lapena, autorica svjetskih uspješnica „(Ne)sretna obitelj“, „Par iz susjedstva“ i „Strankinja u kući“ 

„Kao da gledate filmski blockbuster: na rubu ste sjedala, grizete nokte zbog propulzivnog, uzbudljivog i prekrasno realiziranog štiva koje ne možete ispustiti iz ruku.“ – Lisa Jewell, autorica svjetskih uspješnica „A onda je nestala“, „Obitelj s gornjeg kata“ i „Ostaci obitelji“

„Clare Mackintosh osmislila je najintrigantniji i najuzbudljiviji zaplet godine.“ – Daily Express 

RADNJA: Mina se pokušava usredotočiti na svoj posao domaćice leta na prvom izravnom letu od Londona do Sydneyja. No, poteškoće s kojima se susreće pri podizanju svoje petogodišnje kćeri i pukotine koje se počinju nazirati u njezinu braku dodatno joj otežavaju zadatak. Ali tek što se zrakoplov vine u zrak, Mina dobiva jezivu poruku od anonimnog putnika koji neće dopustiti da stignu na svoje odredište u jednom komadu. Upute koje slijede spasit će život tvojoj kćeri. Tko god napisao poruku predobro zna za što je spremna žrtvovati cijeli svijet i kako je natjerati na suradnju. Kad započnu ubojstva putnika, Mina mora odlučiti koga spasiti. Stotine putnika ili živote svoje kćeri i muža zatočenih u vlastitu domu? Dvadeset je sati do Sydneyja. Štošta se može dogoditi u dvadeset sati.
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt