TASTE LIKE... BILICE, SKRADIN, DRNIŠ

 „Taste like... Bilice, Skradin, Drniš“ novi je eno-gastro koncept u sklopu kojega ćete imati priliku kušati vrhunska jela, uz lokalna vina ovog podneblja, i to svakoga dana na drugoj lokaciji od 29. rujna do 1. listopada. Za ukusan spoj tradicionalnog i modernog pobrinut će se chefovi Mate Sučić i gostujući Deni Srdoč, a neće nedostajati ni dobre zabave uz poznate lokalne bendove, i to sve u tradicionalnom ruhu koje vas očekuje u Bilicama, Skradinu i Drnišu.

 

Turističke zajednice Bilice, Skradin i Drniš udružile su snage i pokrenule novi projekt „Taste like... Bilice, Skradin, Drniš“; eno-gastro događanje u sklopu kojega ćete od 29. rujna do 1. listopada imati priliku isprobati ukusne delicije spravljene od lokalnih namirnica, kombinirane s vrhunskim lokalnim vinima te se dobro zabaviti uz svirke lokalnih bendova!

„Taste like... Bilice, Skradin, Drniš“ zamišljen je kao spoj tradicionalnog i modernog pa ćete imati priliku isprobati inovativna jela pripremljena od lokalnih i domaćih namirnica, specifičnih za pojedino od ova tri podneblja. Zanimljive kombinacije okusa spravljat će poznati šibenski chef Mate Sučić, koji je nedavno osvojio Gault & Millau nagradu za mladog chefa godine te gostujući chef Deni Srdoč, nositelj Michelinove zvjezdice za dva restorana, Draga di Lovrana te Nebo u riječkom Hiltonu Costabella.

Na meniju će se naći po dva jela specifična za Bilice i Skradin i Drniš pa ćete moći birati između brudeta od dimljenih bižota alla baba Marija s palentom krumpiricom, kumbasica na skradinski s kiselim kapuzon i krumpirom, janjećeg gulaša s krušnim njokima i mrvljenim mišinim sirom s potpisom Denija Srdoča te dimljenih pidoča, kreme od selena, cikle, ulja od divlje rikole, čokalica s kremom od koromača i prženom rikolom i kupusa iz luga s dalmatinskim tartufom, espumom od kupusa i uljem od peršina s potpisom Mate Sučića. Svih šest jela moći ćete isprobati svakoga dana na različitoj lokaciji i to po iznimno pristupačnim cijenama.

Osim ukusnih jela, na meniju će se naći i vrhunska vina naših lokalnih vinara, lokalno craft pivo, domaći likeri i druga pića. Jela će se spravljati u food trucku koji će biti dekoriran u tradicionalnom ruhu sa zanimljivim detaljima, kao i sve tri lokacije na kojima će se odvijati ova gastro događanja.

 

PROGRAM:

PETAK, 29. rujna u Drnišu, na Trgu Poljana od 18 sati, bend Moonlight

SUBOTA, 30. rujna u Skradinu na košarkaškom igralištu od 18 sati, bend Bee Žee's

NEDJELJA, 1. listopada na plaži nasuprot glavnog igrališta u Stublju, u Bilicama od 17 sati, bend Fenix

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt