40 dana bez komada: Hrabro, romantično i smiješno

Smijeh i pozitivne emocije zagarantirano poboljšavaju vaše stanje duha i daju vam energiju kroz dan. Redovito gledanje dobrih komedija odličan je način da se počastite! Komedija ’40 dana bez komada' (2002.), koja se premijerno prikazuje 28. listopada u 21 sat na programu TV1000, upravo je to! Bonus su ugodni likovi, komične situacije i originalan scenarij.

Djevojka je ostavila Matta Sullivana i sada se on ne može seksati s drugim djeovjkama. Matt traži savjet od svog brata koji se sprema postati svećenik. Saznaje da uskoro počinje korizma i unutar 40 dana može proći put pročišćenja odricanjem od iskušenja. Kako bi došao k sebi i započeo novi život, Matt poduzima težak korak – odriče se seksa, ljubljenja, pa čak i samozadovoljavanja na 40 dana i 40 noći. Malo tko vjeruje da će uspjeti, ali Matt je uporan sve dok, ironično, ne upozna djevojku svojih snova u praonici rublja. Može li odoljeti iskušenju?

Smiješna je to i ironična priča prepuna crnog humora i neugodnih trenutaka. Razmišljate li još uvijek trebate li pogledati ovaj film? Donosimo vam pet razloga zašto biste mogli uživati u njemu.

Stvorite raspoloženje

Humor i vedrina filma čine ga izvrsnim izborom za gledanje u društvu. To je film za sve uzraste. Ukoliko ste prešli Mattovu dob, smatrajte to slatkim podsjetnikom na mlađe dane. Ako volite crni humor i ne bojite se neugodnih trenutaka i teme seksa, udobno se smjestite i pripremite se na smijeh.

Talentirani mladi glumci

Ashton Kutcher i Katie Holmes trebali su glumiti Matta i Ericu. Zbog sudjelovanja u drugim projektima, morali su odbiti ove uloge. Kao rezultat toga, glavne uloge u filmu tumače Josh Hartnett ('The Virgin Suicides', 'Pearl Harbor', 'Black Hawk Down') i Shannyn Sossemon ('A Knight's Tale'). Oni su doista bili izvanredan i skladan par!

Također, Josh Hartnett pokušao je imitirati celibat svog junaka. Uspio je samo dva tjedna.

Inspiriran stvarnim događajima

Film je bio prvi rad Roba Pereza kao scenarista. Njegovo osobno iskustvo nadahnulo je zaplet komedije: prepustio se apstinenciji zbog djevojke koja mu je umalo slomila srce. Rob je za to vrijeme vodio dnevnik koji je iskoristio za pisanje scenarija.

Nije trivijalna komedija

Iako se radnja ove komedije vrti oko seksa, a bezobraznih šala i komičnih situacija ima na pretek, u srcu ovog filma nalazi se dirljiva ljubavna priča. Koliko god se to na površini čini malo vjerojatnim, kopajte malo dublje i iskoristite gledanje filma kao priliku za razmišljanje o odnosima i značaju emocionalne intimnosti nad fizičkom intimnošću.

Pogled na početke 2000-ih

Film će vas podsjetiti koliko su rane dvijetisućite bile bezbrižne i koliko se toga promijenilo. Bilo je to vrijeme kad su se ljudi tek upoznavali s internetom, SMS porukama i... trapericama niskog struka. Neke šale i priče vjerojatno će se u današnje vrijeme smatrati politički nekorektnim. Mnogi događaji prikazani u ovom filmu nikada se ne bi dogodili u modernoj kinematografiji. To je fascinanta vremenska kapsula!

Pozivamo vas da ove i druge filmove pogledate na programu TV1000!

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt