DANI ZDRAVLJA U DARUVARU I ONLINE

Udruga Impress volonterski s Daruvarskim toplicama- Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju, TZ Daruvar-Papuk, Gradom Daruvarom, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, European Cancer Organisation, Udrugom studenata medicine CroMSIC, Palijativnim timom Lipa, Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaÅ”titu ljudskih prava, POU Daruvar, brojnim lokalnim, regionalnim i europskim partnerima tijekom listopada organizira već tradicionalne Dane zdravlja u Daruvaru.

Ključan događaj održava se u petak 20. listopada 2023. godine, u idiličnom ambijentu Julijevog parka u Daruvaru. Ovaj sajam predstavlja vrhunac dvotjednog programa "Tjedna zdravlja", inicijative koja stavlja zdravlje i dobrobit pojedinaca u srediÅ”te pozornosti. S početkom u 10 sati, Sajam Zdravlja nudi bogat program u kojem će se okupiti predstavnici lokalnih, regionalnih i europskih institucija kako bi podijelili svoje uvide i iskustva o važnosti promicanja zdravlja.

Jedan od istaknutih Å”tandova bit će posvećen dijabetesu, omogućujući svim posjetiteljima da provjere razinu Å”ećera u krvi. Na Å”tandu Palijativnog tima Lipa građani će moći popuniti testove vezano za Alzheimer. Ukupno će biti postavljeno viÅ”e od 25 Å”tandova od strane raznih zdravstvenih institucija, nevladinih organizacija i udruga.

U 11 sati, održat će se stručni skup o "EU Strategiji za globalno zdravlje" u konferencijskoj dvorani „Arcadia“ na kojoj će prisustovati i predstavnik Hrvatske u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru te ćete stručni skup moći pratiti i online putem poveznice https://us06web.zoom.us/j/84308699068?pwd=3ZLZUfgvL6dE9C1Dgi2Nr1KuWqGo3x.1 ili www.udruga-impress.hr/zdravlje.

Dodatno, od 8:30 do 10:00 sati mlađa generacija moći će sudjelovati u natjecateljskim raznim aktivnostima usmjerenim na edukaciju o važnosti zdravlja od najranijih dana.

Impress, zajedno s brojnim partnerima, kontinuirano radi na povećanju svijesti o zdravstveno važnim pitanjima, te je ovaj sajam joÅ” jedno svjedočanstvo neumornog zalaganja za dobrobit zajednice.

Uz Sajam zdravlja do sada su održana predavanja vezana za prevenciju i liječenje moždanih udara, palijativu, demenciju, besplatna zvučna kupka i uÅ”na akupunktura, a očekuje nas joÅ”: 23.10. u 17 sati u dvorani Arcadia predavanje na temu: „Do poboljÅ”anja zdravlja promjenom životnog stila“, 24.10. u 13 sati online predavanje na temu prevencije zločudnih tumora, 24.10. u 17 sati predavanje i besplatna degustacija u dvorani Arcadia na temu Zdrave prehrane na biljnoj bazi, 25.10. u 17:00 sati u dvorani Arcadia predavanje Važnost preventivnog pregleda i individualnog pristupa u dentalnoj medicini, 26.10. Predavanje THE TALK o reproduktivnom zdravlju online. Sva predavanja online održavaju se preko zoom poveznice te sve novosti i kako se povezati možete pratiti putem facebook stranice udruge Impress ili www.udruga-impress.hr/zdravlje.

Pozivamo sve medije i građane da se pridruže ovom događaju, podrže inicijativu i daju svoj doprinos izgradnji zdravije i sretnije zajednice.

Važno je napomenuti da se cijeli događaj održava volonterski od strane udruge Impress, a u cijelom događaju sudjeluju brojne organizacije i institucije te podržavaju događaj Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za hitnu medicinu, Europski gospodarski i socijalni odbor, Daruvarske toplice- specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, TZ Daruvar-Papuk, European Cancer Organisation, Udruga studenata medicine CroMSIC, Gradsko druÅ”tvo Crvenog križa Daruvar, Gradsko druÅ”tvo Crvenog križa Slatina, Grad Daruvar, Javna vatrogasna postrojba Daruvar, Liga protiv raka Daruvar, Dječji vrtić Vladimira Nazora Daruvar, Tehnička Å”kola Daruvar, IV. osnovna Å”kola Bjelovar, Osnovna Å”kola Vladimira Nazora Daruvar, Osnovna Å”kola u Đulovcu, Osnovna Å”kola Sirač, KLUB SKOK, DruÅ”tvo multiple skleroze BBŽ, POU Daruvar, Hrvatska akademska zajednica Zagreb, Udruga srednjoÅ”kolaca Hrvatske, Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaÅ”titu ljudskih prava, Centar druÅ”tvenih inovacija, Holistički centar Anima Mundi, Bjelovarski slavuji-FAKINI, SUMA, Ljepota zdravlja, Grawe, Centar za podrÅ”ku i razvoj civilnog druÅ”tva DELFIN.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt