Putovanje kroz vrijeme i umjetnost: Izložba umjetnost parfemskih flakona 19. stoljeća

U srcu Zagreba, u Vlaškoj ulici, otvorena je izložba koja će vas odvesti na putovanje kroz vrijeme i uvesti vas u čarobni svijet parfemskih bočica. "Umjetnost parfemskih flakona 19. stoljeća" izložba je koja se održava u parfumeriji Martimex od 30. listopada do 4. studenog 2023. godine. Ova iznimna izložba ima za cilj prikazati razvoj umjetničkog oblikovanja parfemskih flakona na samom početku proizvodnje parfema u malim i limitiranim količinama. 

Izložbu krasi izuzetna kolekcija flakona koja potječe iz privatnog muzeja Veljka Martona, vlasnika Martimexa i jednog od najvećih sakupljača umjetnina u Hrvatskoj. 

Flakoni su postavljeni kako u izlogu, tako i u unutrašnjosti parfumerije, stvarajući jedinstvenu atmosferu i priliku za posjetitelje da ih promatraju iz blizine. Na otvorenju izložbe vladala je prigodna ugodna atmosfera, koju je obogatio nadahnjujući govor Veljka Martona o povijesti ovih flakona i o tome kako su se našli u njegovoj zbirki. 

"Ova izložba nije samo spoj umjetnosti i povijesti parfumerijske industrije, već i prilika za posjetitelje da se upuste u priču koja otkriva kako su se parfemi proizvodili i čuvani u prošlim stoljećima. Flakoni s ovog vremena nisu samo spremnici za mirisne čarolije, već i prava umjetnička djela", rekao je Veljko Marton. 

Izložba također pruža jedinstvenu priliku za razumijevanje povijesti parfema i njihove uloge u različitim epohama. Parfemi su oduvijek bili povezani s luksuzom, a ovi flakoni svjedoče o tome kako su se estetika i funkcionalnost spojile u kreacijama 19. stoljeća. Posjetitelji će imati priliku vidjeti različite stilove, materijale i tehniku izrade ovih vrijednih flakona. 

Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti i parfema da posjete izložbu "Umjetnost parfemskih flakona 19. stoljeća" u parfumeriji Martimex u Vlaškoj ulici u Zagrebu i da se prepuste čaroliji ovih prekrasnih umjetničkih djela. Izložba će biti otvorena za sve posjetitelje od 31. listopada do 4. studenog 2023. godine, ne propustite ovu priliku za putovanje kroz vrijeme i umjetnost! "

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt