TURISTIČKA SEZONA 2023. BILA JE IZNENAĐUJUĆA, ALI I USPJEŠNA, OCJENJUJU IZ TURISTIČKE AGENCIJE MY LUXORIA

 Dok se turistička sezona 2023. privodi kraju, agencija My Luxoria, specijalizirana za najam luksuznih vila i kuća za odmor, analizira događaje koji su obilježili ovu turističku godinu i utjecali na rezultate sezone.

U prvih devet mjeseci ove godine u Hrvatskoj je ostvareno 18,7 milijuna dolazaka i preko 102 milijuna noćenja. To je devet posto više dolazaka i dva posto više noćenja u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, a ostvareni rezultati su na razini za predpandemijske 2019. godine.

Izazovi sezone

Iako su mnogi s nestrpljenjem očekivali spektakularnu sezonu, ove su se godine stvari odvijale drugačije. U vrijeme ranog bukinga, na početku godine, govorilo se o potencijalnom turističkom bumu, ali ta su očekivanja naišla na izazove. Nijemci su zakazali u ranom bukingu, da bi na kraju odigrali važnu ulogu u last-minute bukingu.

Osim obrata u ustaljenoj dinamici rezervacija koji je iznenadio mnoge iznajmljivače i prisilio ih da brzo prilagode svoje planove, bilo je tu i drugih izazova. Velika potražnja u segmentu kuća za odmor u posljednje dvije sezone potaknula je iznajmljivače da podignu cijene, no mnogi su kasnili s ponudom popusta kada je buking počeo stagnirati. Nedostatak pravovremene reakcije imao je utjecaj na njihove prihode.

Optimistične prognoze

Kraj ljeta donio je i dobru prognozu za sljedeću sezonu, jesenski buking za 2024. godinu iznenađujuće je dobar. Čini se da su Nijemci, možda potaknuti strahom od inflacije i općenitim rastom cijena, odlučili rezervirati odmor za sljedeću godinu na sebi svojstven način - što je ranije moguće.

"Unatoč izazovima i nesigurnostima, turistička sezona 2023. je bila dobra, ali nam je donijela i nekoliko vrijednih lekcija. Shvatili smo važnost prilagodbe i brzih reakcija na promjenjive uvjete i naučili da nije dobro spavati na lovorikama bez obzira na to što je Hrvatska iznimno popularna destinacija za odmor", izjavila je Ankica Ćaleta, vlasnica i direktorica agencije My Luxoria.

Hrvatska agencija svjetskog ugleda

My Luxoria je vodeća hrvatska turistička agencija koje se bave isključivo iznajmljivanjem vila s bazenima. Posljednjih godina My Luxoria ulaže značajna financijska sredstva u povećanje globalne vidljivosti brenda na tražilicama i u medijima. Agencijski portfolio brzo raste, a u posljednjih su godinu dana u ponudu dodali 800 novih vila. Rezultat je to ulaganja u vlastiti razvoj, ali i znak povjerenja iznajmljivača u snažan brend.

Uzlazni trend prate i prihodi agencije koji svake godine organski rastu 250 posto, kao i dobit koja je u 2022. narasla za izvrsnih 700 posto u odnosu na godinu prije. Glavni cilj agencije My Luxoria je zadržati stručnost i relevantnost, kao i svoju poziciju iskusnog savjetodavca i pouzdanog partnera, a dosadašnji je poslovni uspjeh pravi odraz ove dediciranosti.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt