Udruga Marra Altrui okupila brojne poznate na donatorskoj večeri povodom ružičastog listopada

 Udruga Marra Altrui okupila je velik broj uzvanika na svom posebnom događanju pod nazivom “Zajedno brišemo ožiljke” u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade. Cilj Udruge, ali i večere je da se skrene pozornost na dostignuća rekonstruktivnih zahvata u procesima liječenja karcinoma dojke i da se svakoj ženi omogući izbor repigmentacije kompleksa areole i bradavice nakon kirurške rekonstrukcije dojke. Upravo je listopad mjesec u kojem različitim aktivnostima podižemo svijest sugrađana i dajemo snažnu poruku o važnosti emocionalnog zdravlja žena koje se bore sa rakom dojke.

Statistike pokazuju da je dobna skupina oboljenja sve niža ali je postotak izlječenja kod rano otkrivenog karcinoma dojke znatno veći nego ranije. Aktivnostima udruge potičemo žene i djevojke na samopregled  i odgovornost prema svom zdravlju. Različite studije pokazuju da bolest uz svoj dio fizičke patnje donosi i emocionalnu patnju povezanu sa fizičkim promjenama, zadovojstvo kirurški rekonstruiranom dojkom uz repigmentaciju areole i bradavice koje pruža udruga Marra Altrui pomaže osjećaju cjelovitosti te umanjuje psihološke posljedice dijagnoze raka dojke.

“Ovo je prva donatorska večera Udruge Marra Altrui te s ponosom mogu zahvaliti svima na podršci koju su odlučili dati udruzi svojim dolaskom i podrškom. Rak ne može uništiti nadu i ne može pobijediti duh a naš rad je upravo potpora ženama pogođenim rakom dojke da lakše prebrode fizičke promjene koje nastaju kao posljedica liječenja. Također želimo poboljšati informiranost oboljelih, senzibilizirati javnost o važnosti cjelovite ljepote u svim životnim situacijama svake žene, a važno je naglasiti da je jedan od ciljeva Udruge postići da svaka žena ima mogućnost repigmentacije areola i bradavica na doznaku HZZO-a. Udruga Marra Altrui radi na povezivanju i edukacij artista iz drugih gradova koji su voljni pružati pomoć ženama oboljelima od raka dojke te se povezati i surađivati sa sličnim udrugama iz inozemstva. Naš posao nije boriti se sa sudbinom nego pomoći drugima da lakše prebrode izazove sa kojima se susreću tijekom i nakon liječenja karcinoma dojke - poručila je Marija Butković, osnivačica Udruge Marra Altrui.

Na svečanoj večeri sudjelovala su mnoga poznata imena, kao što su Olja i Igor Vori, Kristina Milković, Joe i Kristina Šimunić, Anica Kovač, Lana Radeljak, Danijela Martinović, koja je sudjelovala u programu večere te Kristina Krepela koja je bila moderatorica, doktor Domagoj Eljuga, Katica Topčić, Đurđica Vorkapić ali i mnogi drugi koji su došli podržati rad Udruge i nesebično pružiti pomoć svakoj ženi kojoj to zatreba. 

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt