A vidi ti naše Mirjane što se zrihrala bogec


Mnogima najljepši i najvažniji blagdan u godini zaslužuje i poseban izgled doma pa se volimo dobro pripremiti i osmisliti svaki kutak. Svakako je poželjno da svečani i bogati stol kao i naše dobro raspoloženje prati i dodatno podignu dekoracije – od drvca, preko aranžmana i vijenaca te figura i rasvjete.  Ukrašavanje nas pored toga čini kreativnijima i sretnijima, budi djetinju zaigranost koja nam svima tako nedostaje. Ako vam je ponestalo ideja ili biste jednostavno htjeli unijeti neke novine u svoj blagdanski dekor, nudimo vam ideje Mirjane Mikulec. Poznata dizajnerica, kao što ste i pretpostavili, obožava sav blagdanski šušur – od ukrašavanja, preko kupovine poklona pa do slaganja svečanog stola i ugošćavanja obitelji i prijatelja.

„Dekoriranje me oduvijek zabavljalo, opuštalo i ispunjavalo – bilo da je riječ o tek mjesečnom makeoveru detaljima ili pak prigodnom, blagdanskom. Iako, moram priznati da me ovo drugo naročito veseli jer me vrati u djetinjstvo i nakratko otplovim u lijepa sjećanja, pa se prepustim nostalgiji. Usto, djeluje i poput najbolje masaže ili opuštanja u prirodi“, ističe dizajnerica te dodaje kako za vrijeme blagdana pretjerivanje u dekoriranju – dopušteno. Ono što bi se inače možda smatralo na granici pretjerivanja, sada je dobrodošlo.


"Obilje detalja, boja i uzoraka u božićnom dekoru je sasvim prihvatljivo. Blagdani su vrijeme kada si možete dati oduška u količini boja, tekstura, uzoraka, sjaja, šljokica kao i broju dekoracija. Naravno, pritom ipak vodite računa o usklađenosti s ostatkom interijera ".

Ove godine Mirjana predlaže vrlo odvažnu kombinaciju za blagdansko izdanje doma. Već tradicionalnoj crvenoj, koja je ustvari zaštitna boja Božića, dodala je crnu i stvorila sjajan kontrast. Crveno i crno naročito dolaze do izražaja na neutralnoj podlozi – u ovom slučaju bijele i bež.


„Crvena uvijek pali za Božić i njoj teško da će odoljeti i minimalisti. Svi ipak vole unijeti malo boja, sjaja i šljokica u svoj životni prostor u vrijeme Božića i Nove godine. Ja sam joj dodala crnu, a vi možete stvoriti svoj omiljeni koloristički kontrast. Poigrajte se ne samo kontrastnim bojama, nego i teksturama i površinama. Mat i sjaj, glatko i reljefasto itekako su dobar miks. Pored toga, imajte na umu da su mat površine trenutno veliki trend u interijerima pa ćete takvim kuglicama, zvjezdicama, svijećnjacima i zdjelama učiniti svoj dom iznimno privlačnim i modernim“, savjetuje dizajnerica koja je na drvcima i u aranžmanima kombinirala kuglice sjajnih i mat površina. One se još jače ističu na bijelim granama drvca, baš kao i crveni detalji na blagdanskom stolu. Pažnju ipak najviše privlače crveni amarilisi koji su podigli cijeli prostor i unijeli svježinu.


Vaš dom posebnim biste mogli učiniti još jednim konceptom koji bi se mogao opisati kao pretjerivanje. Dizajnerica je napravila izvrstan stajling s nekoliko drvca, koja se ističu ne samo svojom bijelom površinom nego i izduženim oblikom. Ova snježna šuma bit će prava senzacija u svakom domu.


„Moderna, izdužena drvca su moja velika ljubav, obožavam ih. A ove godine sam se odlučila povećati njihov broj. I shvatila da nekoliko uskih drvca zauzima ustvari manje mjesta nego jedno raskošno, veliko. Bilo bi mi baš drago kada biste se i vi odvažili na ovaj potez. Vaš gosti će zasigurno biti oduševljeni, a vaš blagdanski dekor neće vam se ni na sekundu učiniti monotonim ili pak istim kao prošle godine“, poručuje za kraj dizajnerica.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt