Otvoreno još neko mjesto za sektaše vegane

O aktualnim trendovima u dizajnu modernih pariških stanova, kako prenijeti francuski chic i u svoj prostor s odabranim komadima čuli smo danas na ekskluzivnom blagdanskom događanju u Mashroom Store.

Gosti su imali priliku zaviriti u viziju luksuznog namještaja profinjenih europskih brendova, istražujući inspiraciju iza svakog komada pomno odabranog namještaja.

Posebnagošća, hrvatska Parižanka Bambi Diallo, tražena manekenka koja nosi revije poput one Isabel Marant, ali i dizajnerica interijera podijelila je u razgovoru s Mašom Kovač, poduzetnicom i produkt dizajnericom i svoje bogato iskustvo iz svijeta dizajna interijera, donoseći najnovije trendove iz Pariza u srce Zagreba.

Visoki stropovi, mramorni kamini, štukature i parket u obliku riblje kosti iznimno su poželjni, ali pariški moderni stil koji mnogi od nas obožavaju ne zahtijeva da živimo na najluksuznijem drugom katu na adresi u centru Pariza, rekla je Diallo. Često to vidimo kod pariških dizajnera interijera koji rekreiraju chic na raznim mjestima, uključujući i nekad ne glamurozna potkrovlja, pa i „kockaste“ stanove u modernijim zgradama.

Čak i ako živite daleko od Pariza, dodala je, pariški moderni izgled može unijeti jednostavnu eleganciju i samouvjeren, bezvremenski stil u vaš interijer. Važno je maksimalno iskoristiti prirodno svjetlo te zadržati i slaviti u prostoru izvorne značajke prostora ukoliko postoje (kaljeve peći, štukature i slično), umjesto da ih uklanjate u potrazi za praznim prostorom za uređenje. U Pariškom modernom dizajnu važno je i da su interijeri su prozračni i nema gužve, tako da ključne točke u stanu imaju prostora da se istaknu umjesto da se natječu s gomilom drugih predmeta.

Bogatstvo detalja u pariškim modernim stanovima dolazi i od mekanih sofa poput onih proizvođača Eichholtz, pomno odabranih detalja i oblikovane viseće rasvjete. Okićena ogledala iznad kamina ili komoda, često pozlaćena i velikih proporcija, također su tipična za stil, kao i bijela pozadina - elegantne značajke, namještaj i dodaci prikazani su na zidovima koji su čisti i netaknuti. Oni također reflektiraju maksimalnu svjetlost prozora što doprinosi osjećaju prozračnosti u prostoru, pa komadi poput kamenih stolića, mekih fotelja, ukrasnih jastuka i kolica za posluživanje dodaju onaj je-ne-sais-quoi svakome interijeru.

Pariški chic možete lako same rekreirati ako se pobrinete da prostor diše, odaberete parkete u uzorku riblje kosti, hrabro miksate komade namještaja iz različitih razdoblja, slavite detalje i ukrase i pomno odaberete viseću rasvjetu“ zaključile su Diallo i Kovač.

Uz razgovore o pariškom chicu u unutrašnjem dizajnu, Martimexov stručnjak za ljepotu i glavni vizažist Bojan Jončić oduševio je prisutne dame pobrinuvši da demonstrira kako se same mogu izvrsno našminkati za čitav dan, te dodatno nadopunjujući luksuzno iskustvo kroz personalizirane probe šminke i kozmetike.

Ekskluzni popusti na vrhunske komade namještaja bili su u središtu pažnje, pružajući gostima priliku da unesu dašak elegancije u svoje domove upravo pred blagdansku sezonu. Uz pjenušac u ruci i zalogaje vrhunske kuhinje, posjetitelji su istraživali kolekcije namještaja, razmjenjivali ideje i uživali u spoju sofisticiranosti i opuštanja, a uz gošću iz Pariza uživale su i ljubiteljice dizajna, među ostalima Iris Androševi

Pinjuh i Borna Kotromanić te domaćica i vlasnica Mashroom Store, Maša Kovač, i sama bivša manekenka i balerina, a danas produkt dizajnerica i uspješna poduzetnica.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt