Samsung je predstavio prednosti implementacije umjetne inteligencije u stvaranju personaliziranog iskustva i inkluzivnijeg društva

Nedavno uzbuđenje oko umjetne inteligencije izazvalo je val ideja usmjerenih na iskorištavanje njezine moći. Unatoč velikom potencijalu donošenja revolucije u brojna područja, od financija do medicine, prednosti umjetne inteligencije u području potrošačke elektronike još uvijek nisu posve jasne. Njen je potencijal nedovoljno iskorišten, zbog čega mnogi ne uspijevaju doživjeti zašto je baš AI najveća prilika od izuma interneta. U skladu s time, tvrtka Samsung predstavila je načine na koje AI pridonosi istinskoj personalizaciji, iskustvima i društvu.

Omogućavanje personalizacije uz AI

Proizvodi i usluge brzo su lansirani kako bi iskoristili potencijal umjetne inteligencije, ali bez jasnog cilja ili vizije, što dovodi do brojnih situacija u kojima nije jasno kako integracija AI-a u tehnologiju stvara opipljive koristi za društvo. U žurbi za usvajanjem umjetne inteligencije, previđena je značajna prilika - omogućavanje istinske personalizacije na uređajima koje korisnici svakodnevno koriste.

Unatoč pružanju opcija za prilagodbu, potrošačka elektronika ne može uzeti u obzir - niti se prilagoditi - izazovima i prioritetima korisnika. I dok je AI integriran u različite sektore, njegov pravi transformacijski potencijal leži u prilagođavanju tehnologije specifičnim potrebama, vrijednostima i načinu života.

Sada imamo priliku ponovno definirati odnos s našim uređajima. AI nam pruža sredstva i priliku da preoblikujemo tehnologiju kako ne bi bila prilagođena svima, već svakome pojedinačno na jedinstvene načine. Nadmašivši praktičnost, AI može uskladiti tehnologiju s jedinstvenim pričama korisnika. AI bi trebao učiti o korisniku i temeljem stečenih znanja mu s vremenom pružati sve bolje i personaliziranije iskustvo - primjerice, prepoznavanjem vašeg glasa tijekom vremena pomoću funkcije generiranja ili prepoznavanja glasa. Pažljivo primijenjena, AI tehnologija će poboljšati živote korisnika omogućujući usmjeravanje životnih stilova prema onome što im je zaista važno.

AI za iskustva

Tvrtka Samsung ulaže u AI već više od desetljeća. Tijekom godina postupno razvija portfelj proizvoda kako bi pružila AI poboljšanja u svakom segmentu, od televizora i hladnjaka do usisavača i pametnih telefona. Svaki novi korak unaprjeđuje korisničko iskustvo na značajan i odgovoran način. Pristup AI-u razvijen je s obzirom na dostupnost, održivost i sigurnost, kako bi se uklonile svakodnevne prepreke te kako bi se društvo potaknulo na poduzimanje sljedećih koraka. Bez obzira kako želite živjeti, personalizirana AI tehnologija može osigurati da to radite prema svojim uvjetima.

AI može doprinijeti stvaranju otvorenijeg i inkluzivnijeg društva, omogućavanjem dostupnije tehnologije. Najnoviji Samsung televizori, poput Neo QLED 8K QN900D, pomoću AI pretvaraju titlove u govor za osobe s oštećenjem vida. Samsung pametni telefoni također koriste AI za automatsko generiranje titlova tijekom poziva za osobe s oštećenjem sluha. U asortimanu digitalnih kućanskih uređaja, AI značajke omogućavaju otvaranje vrata hladnjaka bez ruku za osobe s poteškoćama u kretanju. Zamislite svijet u kojem svatko može jednako uživati u Samsung proizvodima. Inkluzivna tehnologija je ključna za demokratizaciju značajnih inovacija.

Za one koji teže bezbrižnom životu u vlastitom domu, AI može eliminirati svakodnevne izazove, poput smanjenja otpada hrane provjerom namirnica u hladnjaku i njihove svježine te olakšati ili poboljšati pripremu večere preporukom recepata. SmartThings platforma inteligentno povezuje ove uređaje, zajedno s tisućama kompatibilnih uređaja, stvarajući personalizirani i lako kontrolirani kućni ekosustav.

Za one koji žele učinkovitiji način života u doba povećanih troškova energije, AI Energy Mode pomaže uređajima štedjeti energiju praćenjem potrošnje, čime doprinosi smanjenu potrošnje i troškova.

Uz pomoć umjetne inteligencije, čak i komunikacija postaje jednostavnija i personaliziranija. Najnovija serija Samsung pametnih telefona, Galaxy S24, omogućuje da pretraživanje interneta postane intuitivnije i direktnije zahvaljujući sposobnosti AI-a da razumije što pokazujete na ekranu.

Samsung je razvio i Samsung Gauss, vlastiti model umjetne inteligencije koji može generirati tekst, kod i fotografije, što omogućava nove mogućnosti za osobnu produktivnost i kreativnost.

AI za društvo

Tvrtka Samsung naglašava važnost da korisnici osjećaju sigurnost i kontrolu dok istražuju mogućnosti umjetne inteligencije u doba hiperpovezanosti. Zato Samsung donosi sigurnost proizvoda sa snažnim fokusom na osiguravanje privatnosti.

Pristup tvrtke Samsung mobilnoj umjetnoj inteligenciji omogućuje korisnicima da odaberu čuvanje svojih najosjetljivijih podataka na svom uređaju, umjesto na udaljenim poslužiteljima ili u oblaku, gdje bi mogli biti ranjiviji. Kako bi se osigurala sigurnost drugih uređaja korisnika, sigurnosna platforma mobilne razine obrane Samsung Knox, proširena je na druge kategorije proizvoda. S Knox Matrixom, uređaji povezani u ekosustavu mogu međusobno zaštititi jedni druge, pri čemu pametni telefoni, televizori i hladnjaci surađuju u praćenju cyber prijetnji. Tvrtka Samsung ostaje predana razvijanju AI usluga koje mogu raditi lokalno na uređajima, kontinuirano učiti o korisnicima te pružati najnovije inovacije u području AI-a, dok istovremeno čuvaju sigurnost korisničkih podataka.

Pretvoriti potencijal AI-a u značajna iskustva i poboljšati kvalitetu života globalno nije jednostavan zadatak. Uz bogatu povijest inovacija koje su oblikovali ljudi, Samsung se također vodi filozofijom otvorene suradnje. Otvoreni ekosustav partnera osigurava bogatija, raznolikija i relevantnija iskustva. Suradnja je ključ za ubrzanje inovacija, posebno u razvoju tehnologije umjetne inteligencije, zbog čega su sklopljene suradnje s drugim predvodnicima u području AI-a, poput Microsofta i Googlea.

Dok AI transformira svijet, potrebni su svrha, stručnost i raznovrsnost u implementaciji koristi umjetne inteligencije u živote ljudi. Tvrtka Samsung vjeruje da AI seže dalje od uređaja te da bi trebao imati personalizirani utjecaj u svim područjima života. U dobu hiperpovezanosti, koristit će AI tehnologiju kako bi omogućili pametnija, bolja iskustva koja olakšavaju život, čine ga bogatijim i inkluzivnijim za sve. AI ne predstavlja samo mogućnosti uređaja. Radi se o tome što ljudi mogu postići s pravim alatima.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt