Sjajno događanje dolazi u Ivanić-Grad

Ovnek se vraća u velikom stilu i dovodi pojačanje iz cijele Moslavine, pozivajući ljubitelje vina na nezaboravno iskustvo uživanja u raznolikosti ove autohtone vinske sorte.

Manifestacija ŠkrletOvO, koja je prvi put održana 2018. godine, ima za cilj popularizaciju škrleta, jedinstvene sorte koja raste na moslavačkim brežuljcima. Ovogodišnje izdanje donosi spektakularan program uz sudjelovanje vinara iz cijele regije, koji će predstaviti širok spektar stilova ovog vina - od pjenušaca do mladih škrleta, maceriranih i kupažiranih varijanti te mnogo toga drugog.

Rezervirajte subotu, 06. travnja, od 16 sati, za Hotel Sport u Ivanić-Gradu, gdje će se odvijati ova vinska čarolija. Organizatori događaja su Turistička zajednica Ivanić-Grada i Udruga škrlet Moslavina, a iza koordinacije projekta stoje vinska promotorica Ivana Pranjić i Janko Kezele, predsjednik Udruge.

Program je bogat i raznolik, pružajući posjetiteljima priliku da se upuste u dublje razumijevanje i uživanje u svijetu škrleta. Panel pod nazivom "Pozicija škrleta na modernoj vinskoj sceni", moderiran od strane prof. dr. Zvjezdanom Markovićem, okupit će istaknute sudionike poput vinskog publicista Saše Špiranca i izvanredne profesorice Ana-Marije Jagatić Korenike, koji će raspravljati o važnosti ove sorte u suvremenom vinskom svijetu.

Nakon panela, uslijedit će radionica na temu "Potencijali škrleta u gastronomiji", vođena iskusnim sommelierom Tomom Jakopovićem. Posjetitelji će imati priliku uživati u sljubljivanju različitih stilova škrleta s delikatnim zalogajima iz cijele Hrvatske, stvarajući jedinstvena iskustva okusa i mirisa.

Glazbeni ugođaj također je osiguran uz pratnju benda "Oridano", gipsy jazz benda koji će svojom glazbom upotpuniti večernji ambijent i pružiti posebnu atmosferu manifestaciji.

Naravno, središnji dio manifestacije je izlaganje i promenadno kušanje škrleta, gdje će posjetitelji imati priliku kušati vrhunska vina vinara poput Vina Kezele, Vinarije Voštinić – Klasnić, Vinarije Florijanović, te mnogih drugih.

Kušat ćete:

 • Vina Kezele
 • Vinarija Voštinić – Klasnić
 • Vijarija Florijanović
 • OPG Ivan Kosovec
 • Klet Romić
 • Vina Glavica
 • Vina Seletković
 • Vina Košutić
 • Lagena Winery
 • OPG Zoran Jančar
 • Vinarija Miklaužić
 • Vinarija Mikša

Ulaz na kušanje je besplatan, a za samo 11€ možete osigurati čašu i pet kupona za kušanje, uz povrat kaucije za čašu.

S obzirom na ograničen broj mjesta za radionicu i panel, organizatori pozivaju posjetitelje da rezerviraju svoje mjesto na vrijeme putem maila info@corkcroatia.hr. Cijena sudjelovanja je 20€ po osobi.

Za dodatnu praktičnost, organizirano je besplatno parkiralište ispred Hotela Sport, a u suradnji s Taxi Petričević iz Ivanić-Grada, posjetitelji mogu uživati u vožnji po cijeni od 5€ po smjeru za do četiri osobe, samo trebate spomenuti da idete na ŠkrletOvO.

Stoga, ljubitelji vina, gastronomije i dobre glazbe, pridružite se ovogodišnjem ŠkrletOvO-u i otkrijte čaroliju moslavačkog škrleta u srcu Ivanić-Grada. Budite dio priče o bogatstvu i raznolikosti hrvatske vinske scene, podržavajući rad lokalnih vinara i uživajući u vrhunskim okusima koje nam donosi škrlet.

Vidimo se na ŠkrletOvO-u!

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt