Capgemini i Schneider Electric pomažu tvrtkama postići energetsku optimizaciju

Schneider Electric, predvodnik u automatizaciji i digitalnoj transformaciji upravljanja energijom, te Capgemini, globalni lider u uslugama poslovne i tehnološke transformacije, danas su najavili novu suradnju koja će transformirati energetsku optimizaciju. Osmišljen kako bi organizacijama pomogao ubrzati svoje putovanje prema pametnijem i zelenijem upravljanju objektima i energetskoj učinkovitosti, Energy Command Center koristi jedinstvenu end-to-end kombinaciju digitalnih rješenja i najsuvremenijih tehnologija kako bi pojednostavio upravljanje energijom i optimizirao potrošnju.

Prema analizi Međunarodne Agencije za Energiju (IEA), potrošnja energije je posljednjih godina odgovorna za više od tri četvrtine globalnih emisija stakleničkih plinova. Čista električna energija, u kombinaciji s digitalizacijom tehnologije upravljanja istom, ključna je za ubrzavanje energetske tranzicije.

Jedna integrirana platforma za praćenje, predviđanje, kontrolu i optimizaciju svih energetskih sredstava

Energy Command Center integrirana je i centralizirana platforma za nadzor, kontrolu i optimizaciju svih građevinskih sredstava koja troše energiju, uključujući podatkovne centre ili kritična okruženja (područja koja zahtijevaju određene uvjete - laboratoriji, prostorije za sastavljanje elektronike, strojarnice i slično). Platforma kombinira naprednu umjetnu inteligenciju (AI), logiku i algoritme strojnog učenja i tehnologije interneta stvari (IoT) za mjerenje i predviđanje raznih metrika poput energetskog intenziteta, zdravlja kritične imovine, kritičnih operacija, proizvodnje obnovljive energije i cjelokupne učinkovitosti svih energetskih sredstava.

Schneiderovi vodeći proizvodi, rubna kontrola i savjetodavne aplikacije, pomažu organizacijama učinkovito upravljati opskrbom energijom imovine poput tvornica, ureda ili druge infrastrukture, dok na jednoj integriranoj platformi smanjuju potrošnju energije u svojim procesima. Capgemini donosi svoju stručnost u integraciji i obradi podataka, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju te integraciji svih proizvoda i softvera u središnju platformu za donošenje odluka.

Koristeći podatke o potrošnji energije i emisijama ugljičnog dioksida u stvarnom vremenu u kombinaciji s modularnim i interoperabilnim softverom i sustavima za upravljanje zgradom, Energy Command Center pomaže u smanjenju potrošnje energije i donosi uštedu kojom se postižu organizacijski ciljevi, ali i približava se nultoj stopi emisije.

"Duboko smo uvjereni da postoji nevjerojatan neiskorišteni potencijal za digitalne tehnologije i podatke za ubrzavanje energetske tranzicije. Dijelimo ovu viziju i predanost sa Schneider Electricom", rekao je Aiman ​​Ezzat, glavni izvršni direktor u Capgeminiju. "Nalazimo se u ključnom trenutku za energetsku tranziciju i oduševljeni smo udruživanjem snaga i kombiniranjem naše duboke tehnologije i ekspertize podataka s poznatim rješenjima Schneider Electrica. Nadam se kako ćemo osnažiti organizacije, te upravljati i ubrzati proces dekarbonizacije energije.”

Peter Herweck, glavni izvršni direktor tvrtke Schneider Electric, nadodao je: „Rješavanje energetske i klimatske krize je najvažnije, a energetska učinkovitost igra ključnu ulogu u ublažavanju ovih izazova. Dekarbonizacija kroz elektrifikaciju i digitalizaciju nužna je za održivu budućnost. Vrlo smo uzbuđeni zbog suradnje s Capgeminijem, jer nam to omogućuje dodatan napredak naših napore u poticanju energetske učinkovitosti i održivih praksi. Zajedno možemo ostvariti značajan utjecaj.”

Smanjenje potrošnje energije od 29% za Capgeminijevih osam glavnih kampusa u Indiji

Prototip rješenja na testiranju je od 2022. godine u Capgeminijevim operacijama u Indiji. One čine oko četvrtine energetskog otiska Capgemini Grupe. Praćenje u stvarnom vremenu i učinkovita kontrola opskrbe energijom u višestrukim objektima, uz istovremeno smanjenje i optimizaciju energije potrošnje kroz operacije u jednoj integriranoj, centraliziranoj platformi je velik korak unaprijed. Sa smanjenjem potrošnje energije od 29% u odnosu na 2019. godinu, (koje se prati u Capgeminijevih osam glavnih kampusa smještenih u Indiji), platforma daje materijalni doprinos ciljevima Capgemini grupe da dekarbonizira svoje poslovanje.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt