Udruga Vinistra prvi put dovela Decanter u Hrvatsku

Decanter dolazi u Hrvatsku! U organizaciji udruge Vinistra na ekskluzivnom vinskom eventu Decanter 2024 Winners Showcase u Golf Adriatic Clubhouseu hotela Kempinskog u Savudriji predstavit će se vina 40 hrvatskih vinarija koje su osvojila medalje na ovogodišnjem ocjenjivanju Decanter Wine World Awards (DWWA) čiji su rezultati objavljeni 19. lipnja.

Riječ je o B2B događanju, na njemu je moguće sudjelovati samo uz pozivnicu, a okupit će struku i predstavnike medija koji prate sve dinamičniju vinsku scenu. U Istru će već 26. lipnja doći i deset poznatih vinskih novinara iz inozemstva koji će u organizaciji Vinistre do 29. lipnja obilaziti istarske vinarije i uživati u vrhunskim malvazijama i teranima.

„Ponosan sam što će se nagrađivana hrvatska vina upravo u našoj vinskoj Istri predstaviti vrhunskim profesionalcima. Na eventu će sudjelovati dvjestotinjak gostiju iz Velike Britanije, Slovenije, Italije, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra organiziramo u godini kada naša udruga slavi veliku obljetnicu, 30 godina postojanja, a ovaj događaj još je jedna potvrda da smo atraktivna vinska regija“, izjavio je Luka Rossi, predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre, čestitavši svim nagrađenim vinarima na ovogodišnjem Decanterovim nagradama.

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice ističe kako je dolazak Decantera u Hrvatsku, jednog od najutjecajnijih vinskih ocjenjivanja u svijetu, značajan korak u razvoju hrvatske vinske industrije.

"Vjerujemo da ovaj događaj potvrđuje naše napore, s obzirom na to da Hrvatska kontinuirano radi na kvaliteti i razvoju proizvodnje vina, a time i na promociji eno-gastro ponude kao jednog od najtraženijih turističkih proizvoda i važnog motiva gostiju pri odabiru destinacije“, poručuje direktor Hrvatske turističke zajednice.

Uz Decanter, globalni svjetski vinski brend, udrugu Vinistra i Hrvatsku turističku zajednicu, partneri na ovom za hrvatsku vinsku scenu važnom projektu su Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica grada Umaga i Kempinski Hotel Adriatic Istria.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt